Condyline (Podofyllotoxine)

64,90

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders
ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Condyline, met de werkzame stof Podofyllotoxine, is een antiviraal middel dat wordt voorgeschreven voor genitale wratten, ook bekend onder de medische term ‘condylomata acuminata’. Het is zowel beschikbaar als aanstipvloeistof, creme of als collodium. Waarbij collodium een heel sterk aanstipvloeistof is, wat alleen door een arts aangebracht mag worden.

Waar wordt Condyline (Podofyllotoxine) voor gebruikt?

Condyline wordt gebruikt voor genitale wratten. Dit is een soort wrat veroorzaakt door het humaan pappilomavirus (HPV), welke ook seksueel overdraagbaar is. Dit medicijn wordt in aanstipvloeistof voorgeschreven voor genitale wratten op de penis. Bij wratten rond de anus en de vulva is behandeling met de creme vorm geschikter.

Wratten verdwijnen meestal vanzelf, maar dit kan soms erg lang duren. Om dit proces te versnellen en het voorkomen van deze wratten op vervelende plekken, zoals de genitale regio en de anus wordt er vaak gekozen om dit te behandelen met Condyline. Daarnaast zijn dit soort wratten een seksueel overdraagbare aandoening, waardoor er risico is op besmetting van anderen en dit wil je natuurlijk voorkomen door je zo snel mogelijk te laten behandelen.

Hoe werkt Condyline (Podofyllotoxine)?

Condyline werkt doordat het de groei van cellen remt op het gebied waar het aangebracht wordt. In dit geval gaat het om genitale wratten die door een soort seksueel overdraagbaar virus (SOA) overgebracht worden en door het aanstippen of smeren van dit middel, wordt de groei van dit virus geremd en de aangedane huid daar aangepakt.

Hoe effectief is dit medicijn?

Condyline is een erg effectief medicijn, wat in meerdere vormen beschikbaar is. De collodium vorm die alleen door een arts aangebracht mag worden is de sterkste vorm.
In het algemeen is meestal meer dan driekwart van de mensen genezen. Echter een kwart van de mensen kan opnieuw de klachten terugkrijgen, maar dit kan dan eventueel opnieuw behandeld worden.

Hoe snel zie je resultaat?

Bij het gebruik van Condyline voor genitale wratten is geduld echter nodig. Je krijgt namelijk niet meteen resultaat van de behandeling. Het echt verdwijnen van de genitale wratten kan soms enkele dagen tot weken of maanden duren. Dit is ook afhankelijk van de ernst van de wratten en hoe jijzelf op het middel reageert. Het middel remt de groei van het virus, waardoor de wratten langzaam verkleinen en uiteindelijk verdwijnen.

Tijdens behandeling van deze genitale, overdraagbare wratten kan je dit helaas nog wel overdragen aan anderen. Het is daarom geadviseerd om seksueel contact in de behandelperiode te vermijden en als dat niet mogelijk is, goede bescherming te gebruiken door onder andere een condoom te gebruiken.

Wat zijn de bijwerkingen?

Naast dat Condyline erg goed werkt tegen de behandeling van deze genitale wratten, kan het echter ook bijwerkingen hebben door deze sterke werking.

Hieronder staan de meest bekende bijwerkingen opgesomd:

Soms (10-30 op de 100 mensen)

  • Jeuk, branderig gevoel of irritatie op of ronde de wratten.
  • Op de tweede en derde dag na de behandeling: roodheid en pijn op of rond de wrat.

Zeer zelden (minder dan 1 op de 100 mensen)

  • De gezonde huid rondom de wrat kan beschadigd raken als het middel daarop komt.
  • Bloeding en zwelling van het gebied waar je het medicijn hebt aangebracht.
  • Zweervorming op of rond de wrat, soms met wat zwelling van het gebied of een ontsteking.
  • Ook kan de huid op of rond de behandelde plek verkleuren. Deze verkleuring kan soms blijvend zijn.

Neem contact op met een arts of apotheker indien je veel last krijgt van een van deze bijwerkingen.

Gelijktijdig gebruik van Condyline in aanstipvloeistof of creme vorm met condyline collodium (stikstofvorm) wordt afgeraden, omdat dit toxische verschijnselen kan geven.

Hoe gebruik je Condyline (Podofyllotoxine)?

Aangezien er verschillende vormen van Condyline beschikbaar zijn, heeft elke vorm ook een andere gebruikswijze. Daarbij is het ook het vermelden waard dat de collodium vorm alleen door een arts aangebracht mag worden en de andere vormen wel door jouzelf.

Hieronder staan de verschillende vormen van Condyline vermeld met de aangewezen gebruiksbeschrijving. Het is belangrijk om voor alle applicatievormen de huid eerst te wassen met water en zeep en daarna goed droog te maken. Daarnaast is het bij alle vormen aan te raden om de huid rondom de wrat te beschermen met een laagje vaseline of zinkzalf.

  • Aanstipvloeistof (applicatievloeistof): Breng de applicatievloeistof 2 keer per dag op elke wrat aan gedurende 3 opeenvolgende dagen per week met de bijgeleverde applicator. De volgende 4 dagen stoppen. De kuur kan eventueel iedere week worden herhaald totdat de wratten verdwenen zijn. Maximaal mag dit 5 opeenvolgende weken gebruikt worden. Let erop dat je de aangebrachte vloeistof goed laat drogen en dat je dit middel niet in de buurt van open vuur houdt, aangezien het brandbaar is.
  • Crème (Wartec crème): Breng de crème 2 keer per dag aan op elke wrat met een vingertop gedurende 3 opeenvolgende dagen per week. Zorg dat alleen de wrat ingesmeerd wordt en niet de omringende huid. De volgende 4 dagen moet je stoppen. Deze kuur kan ook eventueel iedere week herhaald worden indien de wratten nog niet weg zijn, maximaal gedurende 4 opeenvolgende weken. Was daarna de handen zorgvuldig na toediening van de crème.
  • Collodium podofyllotoxine: Dit middel mag alleen door een arts aangebracht worden. Ook hier moet eerst vaseline of zinkzalf rondom de wrat aangebracht worden. Jouw arts brengt dan het collodium aan, welke na 1-4 uur eraf gewassen mag worden met water en zeep. Collodium wordt meestal 1 keer per week door een arts aangebracht. Dit mag niet langer dan 3 tot 6 weken achter elkaar gebruikt worden.

Let erop dat je deze middelen niet op oppervlakten groter dan 4 cm² mag aanbrengen. Indien dit toch nodig is, moet dit alleen onder toezicht van een arts.

Let er daarnaast op dat dit middel NIET in het oog of op de oogleden mag komen. Dit middel is zeer irriterend. Indien dit toch gebeurd, schakel hulp in en begin direct met spoelen met water.

Gebruik dit medicijn NIET tijdens een zwangerschap en borstvoeding.

Wanneer kan ik stoppen met Condyline (Podofyllotoxine)?

Je kan op elk moment in één keer stoppen met dit medicijn. Echter voor het verdwijnen van wratten is het vaak nodig om dit voor een langere tijd te gebruiken en elke keer 3 opeenvolgende dagen te gebruiken, waarna je een pauze neemt van 4 dagen en dit vervolgens weer herhaalt.
Gebruik de aanstipvloeistof niet langer dan 5 weken achter elkaar en de creme niet langer dan 4 weken opeenvolgend.

Condyline (Podofyllotoxine) ervaringen

Ook bij dit medicijn zijn wisselende ervaringen bekend, aangezien iedereen een andere ernstgraad van de genitale wratten heeft en ook iedereen er anders op reageert. Daarnaast is een factor hierbij dat het ook op verschillende manieren aangebracht kan zijn, omdat dit zelf gedaan wordt of door een arts. In het algemeen wordt dit medicijn erg goed ervaren, mits het consequent aangebracht wordt. Echter is het middel wel wat prikkend en branderig, maar dat gevoel verdwijnt ook weer snel. Bij driekwart van de mensen zijn de wratten helemaal verdwenen na het eerste gebruik van dit medicijn.

Condyline (Podofyllotoxine) kopen: de Kruidvat?

Een loopje naar een drogisterij kun je besparen. Het is namelijk niet mogelijk om Condyline (Podofyllotoxine) bij een drogisterij als Kruidvat of Etos te halen. Condyline (Podofyllotoxine) is alleen verkrijgbaar op recept. Bovendien zijn drogisterijen als Etos en Kruidvat niet gecertificeerd ervoor om dit medicijn te mogen verkopen.

Condyline (Podofyllotoxine) is echter wel bij een (online) apotheek verkrijgbaar. Hiervoor moet je wel eerst langs de huisarts gaan. Hij of zij moet jou eerst een recept uitschrijven om het vervolgens bij een apotheek af te kunnen halen/kopen. Indien je liever niet naar de huisarts wilt gaan, is er ook een andere mogelijkheid om Condyline te kopen. Dat kan namelijk online via één van de aanbieders op 123apotheek.nl. Bij het kopje “Waar Condyline (Podofyllotoxine) bestellen?” onderaan dit artikel lees je hoe dat moet.

Wat kost Condyline (Podofyllotoxine)?

De kosten van Condyline (Podofyllotoxine) kunnen variëren. Dit heeft te maken met verschillende factoren, zoals merk, aanbieder en het soort vorm van Condyline. Houd er echter rekening mee dat de kosten voor Condyline (Podofyllotoxine) gemiddeld ongeveer €70,00 is, maar het op kan lopen tot €89,00.

Waar Condyline (Podofyllotoxine) bestellen?

Vind je een afspraak maken bij een huisarts veel gedoe of heb je hier geen tijd voor? Dan kun je Condyline (Podofyllotoxine) ook gemakkelijk online bestellen. Vraag eenvoudig en vertrouwd bij één van de aanbieders op 123apotheek.nl een online consult aan. Dit consult is een online vragenlijst die je naar waarheid moet invullen, zodat een geregistreerde EU-arts deze kan beoordelen. Hij of zij zal jou een recept uitschrijven indien dit medicijn voor jou geschikt is. Met het recept kun je vervolgens bij een gecertificeerde apotheek op het internet Condyline (Podofyllotoxine) bestellen. Je komt dus in dit proces niet fysiek met een arts in contact.

Extra informatie

Werkzame stof

Podofyllotoxine

Fabrikant

Meerdere

Categorie

Behandling genitale wratten, SOA

Verkrijgbaarheid

Condyline (Podofyllotoxine) is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Condyline (Podofyllotoxine)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling