Aldara

136,95

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders
ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Aldara is een wel bekende geneesmiddel voor het behandelen van genitale wratten. Aldara bevat de werkzame stof, imiquimod, een stof die behoort tot de immunomodulatoren of immuunresponsmodificatoren. Het is dan ook een stof dat officieel goedgekeurd is, om het voor medische doeleinden te gebruiken. Aldara is een geneesmiddel in de vorm van een crème (zalf) en komt met een sterkte van 50 mg/g.

Waar wordt Aldara voor gebruikt?

Aldara wordt voornamelijk gebruikt voor het bestrijden van bepaalde huidaandoeningen. Naast de genitale wratten die veroorzaakt zijn door humaan papilomavirus (HPV), wordt het ook gebruikt voor het behandelen van actinische keratose en superficiële (oppervlakkig) basaalcelcarcinomen (sBCC's), ook wel huidkankercellen.

Hoe werkt Aldara?

De effecten van Aldara zijn gebaseerd op de werkzame stof imiquimod. Imiquimod is een actief ingrediënt dat het immuunsysteem van het lichaamseigen afweer stimuleert. Door het activeren en stimuleren van de afweersysteem, remt het de groei van de cellen en verbetert daarnaast ook de weerstand van de huid. Hierdoor sterven de aangedane cellen af en groeien er nieuwe, gezonde cellen voor terug, waardoor de wratten uiteindelijk helemaal verdwijnen.

Hoe effectief is dit medicijn?

Aldara is een erg effectief geneesmiddel, vooral bij het behandelen van genitale wratten. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat bij 76% van de gebruikers de wratten deels of zelfs compleet verdwenen waren. Dit was na een behandeling met het gebruik van 3 keer per week en een periode van maximaal 16 weken. Echter moet er rekening gehouden worden met dat de effectiviteit van persoon tot persoon kan verschillen. Dit hangt namelijk af van verschillende factoren, zoals de ernst van de aandoening, de duur van de behandeling en de respons van het individu.

Hoe snel zie je resultaat?

De resultaten zijn over het algemeen niet heel snel zichtbaar. Vooral in het begin van de behandeling zijn er weinig tot zelfs geen veranderingen merkbaar. Vaak is pas na enige tijd de werking zichtbaar en na enkele weken pas de volledige genezing van de huidaandoening. Zo kunnen de resultaten komen vanaf 4 weken tot maximaal 16 weken.

Wat zijn de bijwerkingen?

Hoewel Aldara een zeer effectieve werking heeft kunnen er alsnog bijwerkingen optreden, aangezien het toch een medicijn is en blijft. Hieronder worden de bekende bijwerkingen beschreven:

Soms (bij 10 tot 30 op de 100 mensen): 

  • Jeuk en pijn op of rondom de aangebrachte plek.

Zelden (1 tot 10 op de 100 mensen): 

  • Pijn, prikkeling, branderigheid, roodheid en andere irritatie de huid waar de crème op aangebracht is.
  • Maagdarmklachten, zoals misselijkheid.
  • Griepachtige verschijnselen, zoals vermoeidheid, spierpijn, hoofdpijn of gewrichtspijn.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen): 

  • Overgevoeligheid met blaren op de huid en slijmvliezen.*
  • Opgezette lymfeklieren.
  • Ontsteking op de plaats van aanbrengen. Denk hierbij aan zwelling, korstjes, schilfers, zweertjes, puistjes, blaasjes, huiduitslag of vocht uit de wond.
  • Lichte of donkere verkleuring van de huid op of rond de behandelde plek.

Overleg met jouw arts indien één van deze bijwerkingen zich voordoen.

*Waarschuw meteen een arts indien deze bijwerking optreedt.

Verder is het belangrijk om rekening te houden met andere medicijnen, vooral als je al eerder een ander middel tegen de wratten hebt gebruikt. Dan wordt er aangeraden om eerst te wachten tot dat de huid hersteld is voordat je Aldara toepast. Ben je er niet zeker van? Overleg met jouw arts of apotheker of je Aldara met jouw andere medicatie tegelijk mag gebruiken.

Hoe gebruik je Aldara?

Het gebruik van Aldara kan per aandoening verschillen. Hieronder worden de gebruiksaanwijzingen voor de verschillende aandoeningen beschreven:

Genitale wratten:

In de meeste gevallen moet deze crème 3 keer per week aangebracht worden met een dag ertussen (bijvoorbeeld maandag, woensdag en vrijdag). Zorg dat je een dun laagje crème voor het slapen gaan op de wrat aanbrengt. Wrijf de crème in totdat het volledig ingetrokken is. Laat vervolgens de crème 6-10 uur op de huid zitten en verwijder het daarna met water en (milde) zeep. Er wordt geadviseerd om de behandeling hiervoor te blijven voortzetten totdat de wratten volledig weg zijn, met een maximale duur van 16 weken.

Superficiële (oppervlakkig) basaalcelcarcinomen:

Smeer een dun laagje crème 5 keer per week (bijvoorbeeld maandag t/m vrijdag) voor het slapen gaan op het te behandelen gebied. Zorg er ook voor dat er één centimeter rondom de huid van de tumor wordt meegenomen. Wrijf de crème in op de gehele behandelplek totdat de crème volledig ingetrokken is. Laat het vervolgens ongeveer 8 uur lang op de huid zitten en verwijder het daarna met water en (milde) zeep. Gebruik de crème in ieder geval 6 weken lang en na een behandeling van 12 weken kan de arts het effect beoordelen.

Actinische keratose:

Gebruik de crème 3 keer per week met een dag ertussen (bijvoorbeeld maandag, woensdag en vrijdag). Breng de creme voor het slapen gaan aan gedurende 4 weken lang. Zorg dat de crème als een dun laagje wordt aangebracht en wrijf de crème in totdat het helemaal ingetrokken is. Laat de crème vervolgens ongeveer 8 uur lang zitten en verwijder het dan met water en (milde) zeep. Na een behandelperiode van 4 weken lang kan de arts gaan beoordelen of het effect heeft. Indien het nog niet helemaal verdwenen is, kan de arts nog een behandeling van 4 weken voorschrijven. Is het na 8 weken nog steeds niet behandeld? Dan kan de arts opnieuw een behandeling overwegen van 4 weken.

Verder is het belangrijk om het te behandelen gebied voor het aanbrengen goed met water en (milde) zeep te wassen en gedurende inwerktijd niet te douchen of baden. Breng ook geen verband aan op het ingesmeerde gebied en zorg dat de handen goed worden gewassen zowel voor als na het aanbrengen van de crème. Tot slot mag je de geopende sachets niet opnieuw gebruiken, ook al zit er nog wat in.

Wanneer kan ik stoppen met Aldara?

In principe kun je op ieder moment direct stoppen met het gebruiken van Aldara. Natuurlijk betekent het als je tijdens de behandelingsperiode stopt, dat de effectiviteit een stuk minder is. Daarnaast, als je heftige bijwerkingen ervaart, moet je ook direct stoppen en mag je het niet langer dan 16 weken achter elkaar gebruiken.

Aldara ervaringen

Het is natuurlijk begrijpelijk dat je ook benieuwd bent naar ervaringen van andere gebruikers. Gelukkig is er op het internet hier genoeg over te vinden. Wat opvalt is dat de meningen erg variërend is. De ene gebruiker ervaart weinig en milde bijwerkingen met een positief effect, terwijl de andere gebruiker geen effectiviteit merkt met wel veel bijwerkingen. Het is dus echt erg verschillend en variërend van persoon tot persoon hoe goed Aldara werkt. Het is dus lastig om via andere gebruikers erachter te komen of het een goed werkend middel is. Je moet het echt zelf uitproberen om hierachter te komen.

Aldara kopen: de Kruidvat?

Voor het kopen van Aldara heb je echter een recept nodig. Hierdoor hoef je dan ook niet naar een drogisterij als Kruidvat of Etos te gaan, aangezien zij hier geen geldige vergunning voor hebben. Je kunt Aldara alleen bij een gecertificeerde (online) apotheek kopen. Hiervoor moet je wel een recept hebben, die je bij je huisarts kunt krijgen. Hij of zij zal tijdens het consult jou beoordelen of je geschikt bent voor Aldara. Verder kun je ook een recept online krijgen. Wij verwijzen je dan graag door naar één van onze vertrouwde aanbieders op 123apotheek.nl. Bij het kopje “Waar Aldara bestellen?” onderaan dit artikel, leggen wij je uit hoe dit werkt.

Wat kost Aldara?

Het is niet precies te zeggen wat de kosten voor Aldara kunnen zijn. Dit hangt namelijk af van de verpakkingsgrootte en ook de aanbieders. De kosten voor Aldara zal rond de € 139,00 zitten, maar zoals al eerder vermeld is kan dit nog wel oplopen en per aanbieder verschillen.

Waar Aldara bestellen?

Wil je liever niet met een huisarts hierover hebben of komt het je niet goed uit om langs de huisarts te gaan? Dan kun je er ook voor kiezen om Aldara online te bestellen. Via één van onze aanbieders op 123apotheek.nl kun jij een online consult aanvragen. Dit is een consult waarbij je een korte medische vragenlijst naar waarheid moet invullen. Een geregistreerde EU-arts zal deze vervolgens in behandeling nemen en aan de hand van vragenlijst zal hij of zij jou het recept uitschrijven. Met de verkregen recept kun jij uiteindelijk bij een erkende (online) apotheek Aldara bestellen.

Extra informatie

Werkzame stof

Imiquimod

Fabrikant

Meda Pharmaceuticals, dit is een dochteronderneming van Mylan B.V.

Categorie

Genitale wratten, antivirale middelen

Verkrijgbaarheid

Aldara is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Aldara” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling