Saxenda

(1 klantbeoordeling)

110,00

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders
ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Is afvallen voor jou een strijd die je maar niet lijkt te winnen? Dan kan het medicijn Saxenda jou wellicht helpen. Dit injecteerbare geneesmiddel wordt ingezet om af te slanken. Het stimuleert de aanmaak van insuline waardoor je hongergevoel teruggedrongen wordt.

Waar wordt Saxenda voor gebruikt?

Dit medicijn wordt vooral gebruikt voor obesitas. Het helpt goed om overgewicht te bestrijden. Maar je kunt het middel ook inzetten bij diabetes type 2 of bij ouderdomsdiabetes. Bij de bestrijding van overgewicht wordt Saxenda vaak gebruikt in combinatie met een dieet. Het is gebleken dat je hierdoor een dieet ook langer volhoudt.

Hoe werkt Saxenda?

In je hersenen zitten receptoren die je eetlust verminderen. Het medicijn Saxenda werkt in op die specifieke receptoren. Je zult je veel sneller en voor een langere tijd voldaan voelen. Het hongergevoel blijft dus langer weg en het gevolg is dat je minder eet. Indien je dit afslankmiddel gebruikt in combinatie met een gezond eet- en leefpatroon zul je minder gaan eten en dus sneller afvallen.

Hoe effectief is dit medicijn?

Uiteraard is Saxenda geen wondermiddel die obesitas als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. Dat is natuurlijk ook te mooi om waar te zijn. Het is belangrijk dat je tijdens het gebruik veel natuurlijke voedingsproducten eet en voldoende beweegt. Alleen dan werkt dit medicijn. Houd er tevens rekening mee dat je dit middel levenslang dient te gebruiken om al je overgewicht kwijt te raken zonder dat vervelende jojo-effect. Check voordat je met deze behandeling start je gewicht. Mocht je na twaalf weken nog geen vijf procent daarvan verloren zijn, stop dan. Het medicijn Saxenda zal dan niet voldoende voor jou werken.

Hoe snel zie je resultaat?

Je kunt niet meteen met een hoge dosis starten. Aanbevolen wordt om op te bouwen in vier weken. Toch zien gebruikers in deze periode al resultaat. Het hongergevoel neemt af en men voelt zich eerder verzadigd. In deze eerste weken kunnen er echter ook wat lichte bijwerkingen optreden. In de meeste gevallen is dat misselijkheid.

Wat zijn de bijwerkingen?

Zoals je hierboven kunt lezen, is het mogelijk dat je in de eerste weken wat misselijkheid kunt ervaren. Dat geldt natuurlijk niet voor iedereen. De ene persoon is nu eenmaal gevoeliger voor medicijnen dan de andere. Dit geldt net zo voor onderstaande bijwerkingen die je kunt ervaren als je Saxenda gaat gebruiken.

 • Bijwerkingen:
 • Hoofdpijn
 • Diarree
 • Obstipatie
 • Overgeven

Geef echter niet meteen de moed op. Je lichaam moet ook wennen aan dit medicijn en meestal zijn na een aantal dagen of weken deze vervelende klachten verdwenen.

Hoe gebruik je Saxenda?

Saxenda is een medicijn wat geïnjecteerd moet worden. Dit gaat met behulp van een pen en de eerste keer zal een arts of verpleegkundige dan ook uitleggen hoe dit werkt. Je kunt dit namelijk gewoon thuis zelf doen. Deze onderhuidse injectie kun je het beste plaatsen:

 • aan de voorkant van je middel (buik)
 • aan de voorkant van je dijen
 • in je bovenarm

Injecteer niet in een spier of in een ader, en houd je altijd aan de dosering die je arts heeft voorgeschreven. Er bestaat wel een eenvoudig doseerschema. Als je start met 0,6 mg en doorgaat tot de maximale dosering van 3,0 mg ziet de opbouw er zo uit:

Week 1 – eenmaal daags 0,6 mg
Week 2 – eenmaal daags 1,2 mg
Week 3 – eenmaal daags 1,8 mg
Week 4 – eenmaal daags 2,4 mg
Week 5 – eenmaal daags 3,0 mg

Deze 3,0 mg is tevens de onderhoudsdosering. Het is niet verstandig om een hogere dosering te gebruiken. Indien je je aan dit schema houdt, verklein je de kans op bijwerkingen zoals bijvoorbeeld misselijkheid. Je lichaam heeft de tijd om bij iedere verhoging zich wat aan te passen waardoor bijwerkingen verdwijnen.

Wanneer kan ik stoppen met Saxenda?

Hoewel dit een prachtig hulpmiddel is voor mensen waarbij het afvallen maar niet lukt, kleeft er helaas ook een nadeel aan. Je kunt namelijk niet zomaar stoppen met dit medicijn. Om op gewicht te blijven, zul je Saxenda moeten blijven injecteren. Indien na twaalf weken blijkt dat je niet ten minste vijf procent van je lichaamsgewicht (bij start behandeling) bent kwijtgeraakt, mag de behandeling wel gestopt worden. Deze werkt dan voor jou helaas onvoldoende.

Saxenda ervaringen

Vaak is Saxenda een allerlaatste poging om overtollige kilo’s kwijt te raken. Mensen hebben al van alles geprobeerd, maar geen enkel dieet of behandeling biedt blijvend resultaat. De ervaring met Saxenda is anders. Op internet staan verhalen van mensen die moeiteloos vijf kilo verloren in vier weken. Tevens geven zij aan dat hun vetpercentage afneemt en broeken veel minder strak zitten. Extra mooi is dat gebruikers van dit medicijn schrijven dat de trek in chips en zoutjes helemaal verdween, maar die in gezonde salade juist weer niet. Al met al is de uitkomst dat de meeste ervaringen met Saxenda absoluut positief zijn.

Saxenda kopen

Wil je Saxenda kopen? Wees je er dan van bewust dat hier een recept voor nodig is. Indien je jouw gewichtsprobleem bespreekt met je huisarts, kan hij of zij gehoor geven aan jouw wens en een recept uitschrijven voor Saxenda. Wil je het liever zelf regelen? Klik dan op deze link, je wordt doorgestuurd naar een online consult. De vragenlijst die je ontvangt, dien je naar alle eerlijkheid in te vullen. Alleen dan kan een geregistreerde EU-arts bepalen of het medicijn veilig is voor jou. Zo ja, dan ontvang jij uiteraard een recept.

Wat kost Saxenda?

Per 1 april 2022 zit het obesitasmedicijn Saxenda in het basispakket. Echter lang niet iedereen komt hiervoor in aanmerking. In de praktijk blijkt dat je vaak zelf zorgdraagt voor de kosten. Voor een behandeling met dit medicijn moet je ongeveer rekenen op € 2.600,00 per jaar, wat neerkomt op € 216,67 per maand.

Waar Saxenda bestellen?

Saxenda is niet een medicijn wat je zomaar even koopt bij de drogist op de hoek. Ook bekende ketens als Kruidvat of Etos hebben dit niet in hun assortiment. Saxenda bestellen doe je dan ook bij een gecertificeerde apotheek. Uiteraard met een recept omdat je voor het gebruik van dit afslankmiddel goedkeuring van een arts nodig hebt.

Extra informatie

Werkzame stoffen

liraglutide

Fabrikant

Novo Nordisk Inc.

Categorie

Afvallen, behandelen van obesitas

Verkrijgbaarheid

Saxenda is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via een van de aanbieders op 123apotheek

1 beoordeling voor Saxenda

 1. Nienke

  makkelijk een recept gekregen via jullie bedankt! nu nog even kijken of saxenda werkt voor mij

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling