Aciclovir

46,00

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders
ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Aciclovir is een antivirale geneesmiddel die de groei van bepaalde soorten virussen remt. Het komt voor in verschillende vormen, als tabletten en/-of crèmes en is het te verkrijgen in de sterktes van 200, 400 en 800 mg.

Waar wordt Aciclovir voor gebruikt?

Aciclovir wordt gebruikt voor het bestrijden van virale infecties, vooral die veroorzaakt zijn door het Herpes-Simplex-Virus (HSV) en het Varicella-Zoster-Virus (VZV).

Voorbeelden hiervan zijn: Herpes genitalis, herpes labialis (koortslips), gordelroos en waterpokken. Bovendien wordt het ook gebruikt om terugkerende virusinfecties te voorkomen bij mensen met een lage weerstand, bijvoorbeeld bij HIV-patiënten of na een orgaantransplantaties.

Hoe werkt Aciclovir?

Aciclovir is vernoemd naar zijn eigen werkzame stof, aciclovir. Het zorgt voor het remmen van de virale DNA-replicatie. Hierdoor wordt de ernst van de infectie vermindert en voorkomt het dat het virus zich kan verspreiden. Hoewel dit medicijn aciclovir herpes niet geneest, zorgt het wel voor de verlichting van pijn en ongemak. Bovendien helpt het ook de zweren sneller te genezen indien deze aanwezig zijn.

Hoe effectief is dit medicijn?

De werking van Aciclovir is zeer effectief in het tegengaan van de verspreiding van het virus en het verminderen van de klachten. Bovendien is het ook effectief om dit medicijn te gebruiken om terugkerende (herpes)virussen te voorkomen, voor mensen met een zwakke weerstand. Onthoud dat het virus altijd in het lichaam zal blijven en aangezien aciclovir het virus niet kan doden, kunnen de klachten weleens terugkomen.

Hoe snel zie je resultaat?

De zichtbaarheid van resultaten kan variëren, dit is afhankelijk van de ernst van de infectie, maar kan het ook van persoon tot persoon verschillen. Omdat het een kuur is, duurt de behandeling meestal 2 tot 10 dagen. Waarbij zichtbare resultaten meestal na 4 à 5 dagen worden gezien.

Wat zijn de bijwerkingen?

Ondanks dat het een effectief medicijn is, blijft het nog steeds een medicijn. Dit betekent dat ook hier bijwerkingen aan verbonden kunnen zijn, maar gelukkig heeft niet iedereen hiermee te maken.

Enkele voorbeelden van bijwerkingen die voor kunnen komen tijdens de behandeling:

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen): 

 • Hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid
 • Maagdarmklachten, diarree, buikpijn, misselijkheid en braken
 • Koorts
 • Gevoeligheid van de huid voor UV-licht
 • Jeuk en huiduitslag

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen): 

 • Verwardheid, slaperigheid, trillen, stuipen en hallucinaties
 • Leveraandoeningen
 • Aandoening van de nieren
 • Overgevoeligheid
 • Haaruitval
 • Bloedarmoede, verminderde afweer tegen infecties

Let op dat je altijd een arts moet waarschuwen zodra je huiduitslag opmerkt. Daarnaast bij ernstige bijwerkingen of verschijnselen direct een arts raadplegen of zelfs naar de Eerste-Hulpdienst gaan.

Verder moet er rekening mee worden gehouden bij gebruik met andere geneesmiddelen, aangezien dit medicijn een wisselwerking heeft met verschillende medicijnen. Vertel daarom jouw arts altijd ook als je gebruik maakt van andere geneesmiddelen, ook al gaat het om receptvrije geneesmiddelen.

Hoe gebruik je Aciclovir?

Het gebruik van Aciclovir is zeer eenvoudig. Neem de tabletten met voldoende water in. Je kunt het zowel met als zonder voedsel innemen en maakt het niet uit of je het voor, tijdens of na het eten inneemt.

Aciclovir is een kuur die meestal voorgeschreven is om 2 tot 5 tabletten per dag in te nemen. Zorg ervoor dat je de dosis zo gelijkmatig mogelijk verdeelt over de dag heen, in de meeste gevallen om de 4 uur. Voor 's nachts is het voldoende om voor het slapen gaan 1 dosis te gebruiken en de volgende dosis in te nemen nadat je net bent opgestaan.

Wanneer kan ik stoppen met Aciclovir?

Omdat het gebruik van Aciclovir een kuur is, mag je de kuur niet onderbreken of zomaar stoppen met Aciclovir. Het is belangrijk dat je altijd de hele kuur moet afmaken. Ook als de klachten al eerder verdwenen zijn, omdat anders de klachten terug kunnen komen. Bij ernstige bijwerkingen of allergische reacties, dien je de kuur direct op stop te zetten. Neem in dit geval onmiddellijk contact op met jouw arts

Een kuur met Aciclovir duurt meestal 2 tot 10 dagen. Het hangt af van het soort virus en wat de arts jou voorgeschreven heeft. Gebruik je Aciclovir om terugkerende uitbraak van (herpes) virussen te voorkomen, dan kan de kuur zelfs enkele maanden tot jaren gebruikt moeten worden.

Aciclovir ervaringen

Ben je van plan om Aciclovir aan te schaffen? Dan ben je natuurlijk benieuwd naar de ervaringen van andere gebruikers. Gelukkig kun je op het internet genoeg hierover vinden. Het valt op dat de ervaringen over het algemeen erg positief zijn. Veel gebruikers beschrijven dit medicijn als een zeer effectief en met weinig bijwerkingen. Natuurlijk zitten er ook gebruikers tussen die wel bijwerkingen ervaren en is het medicijn voor hen minder effectief is. Maar laat dit je niet afschrikken, aangezien er bij de meerderheid het als positief wordt ervaren.

Aciclovir kopen

Wil je Aciclovir kopen? Wees er bewust van dat je hiervoor een recept nodig hebt. Dit kan door het maken van een afspraak bij jouw huisarts. Hij of zij zal tijdens het consult jou gaan beoordelen of Aciclovir voor jou geschikt zal zijn. Indien dit het geval is, zal jouw huisarts jou een recept geven waarmee je het middel bij een apotheek kunt bestellen.

Heb jij echter geen tijd hiervoor of vind je dit teveel gedoe? Dan kun je het ook gelukkig online bestellen. Dit kan eenvoudig geregeld worden via één van de aanbieders op www.123apotheek.nl. Bij het kopje "Waar Aciclovir bestellen" onderaan dit artikel lees je hoe dat online geregeld kan worden.

Wat kost Aciclovir?

De prijzen van Aciclovir kunnen erg van elkaar verschillen. Dit heeft namelijk te maken met verschillende factoren. Denk hierbij aan de sterkte (200, 400 of 800 mg), verpakkingsgrootte (25, 30, 35, 56, 60 of 168 tabletten), maar zijn er ook verschillende merken en aanbieders die invloed hebben op de verschillende prijzen. Zo kunnen de prijzen van €0,79 tot €2,63 per tablet variëren.

Waar Aciclovir bestellen?

Wil je niet liever langs de huisarts gaan of heb je geen tijd ervoor? Bestel dan Aciclovir eenvoudig online. Via één van de aanbieders op 123apotheek.nl kun je eenvoudig online een consult aanvragen. Tijdens dit consult zul je niet met een arts in contact komen, maar is het een online vragenlijst die je naar alle eerlijkheid moet invullen. Een geregistreerde EU-arts zal deze in behandeling nemen en bepalen of dit medicijn voor jou geschikt is. Indien dit het geval is, zal hij of zij een recept uitschrijven en kun je bij een gecertifieerde apotheek op het internet Aciclovir bestellen.

Extra informatie

Werkzame stof

Aciclovir

Fabrikant

Meerdere

Categorie

Antiviraal geneesmiddel, Herpesbehandeling

Verkrijgbaarheid

Aciclovir is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Aciclovir” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling