Azitromycine

41,00

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders
ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Azitromycine is een antibioticum. Het remt de groei van bacteriën en kan ingezet worden bij diverse aandoeningen. Het medicijn is vooral heel effectief bij chlamydia. In dit artikel richten wij ons daarom ook op deze aandoening. In andere gevallen wordt Azitromycine voorgeschreven bij luchtweginfecties. Hierbij kun je denken aan een infectie van de keel, middenoor, luchtpijp of longen.

Waar wordt Azitromycine voor gebruikt?

Dit medicijn kun je heel goed gebruiken om chlamydia te behandelen. Deze seksueel overdraagbare aandoening kent een aantal vervelende symptomen. Aangezien deze bij een man soms anders zijn dan bij een vrouw, zie je hieronder een overzicht met de meest bekende symptomen per geslacht:

Man:

 • Vooral in ochtend afscheiding uit plasbuis
 • Pijn in balzak
 • Pijn of een branderig gevoel tijdens het plassen
 • Jeuk of irritatie bij anus
 • Afscheiding bij ontlasting (deze kan bloederig zijn)
 • Diarree

Vrouw:

 • Pijn bij het plassen
 • Pijn in de onderbuik
 • Pijn tijdens seks
 • Andere afscheiding (of meer) dan normaal
 • Ongewoon vaginaal bloedverlies (bijvoorbeeld na seks of tussen twee menstruaties)
 • Onvruchtbaarheid

Helaas treden deze symptomen niet altijd op en kun je dus ongemerkt chlamydia hebben. Het is daarom belangrijk dat je altijd beschermd seksueel contact hebt.

Hoe werkt Azitromycine?

Zoals je hierboven hebt gelezen, kunnen door chlamydia vervelende klachten ontstaan. Gelukkig werkt Azitromycine hier goed tegen door de aanmaak van RNA-proteïnes te verstoren. De chlamydia bacterie ontwikkelt zich namelijk door deze eiwitten. Omdat de bacterie zich zonder deze eiwitten niet meer kan voeden, zullen de cellen afbreken. Deze cellen worden vervolgens door de witte bloedlichamen van je lichaam vernietigt.

Hoe effectief is dit medicijn?

Gelukkig werkt Azitromycine bijzonder goed. Het is dan ook zeker raadzaam dit medicijn in te zetten bij chlamydia. Zoals eerder beschreven is beschermd seksueel contact van groot belang. Je kunt namelijk drager zijn van chlamydia zonder dat je het weet. Heb je geen symptomen, maar twijfel je toch? Je kunt altijd laten testen of je drager bent. Indien de uitslag dit bevestigt, is Azitromycine heel effectief tegen deze nare aandoening.

Hoe snel zie je resultaat?

Gelukkig zul je snel merken dat Azitromycine zijn werk doet. Al binnen een paar dagen werkt dit medicijn en in 95 procent van de gevallen verdwijnt de ontsteking. Indien je van je klachten af bent, ben je nog wel een week besmettelijk. Het advies is dan ook om nog één week geen seks te hebben. Ook niet als je een condoom gebruikt.

Wat zijn de bijwerkingen?

Bij veel aandoeningen is het erg prettig dat er medicijnen bestaan. Maar helaas hebben ze ook een keerzijde. Je kunt bij gebruik van medicijnen bijwerkingen ervaren. Dat geldt niet voor iedereen, maar toch is het goed om te weten wat je kunt verwachten. Indien je namelijk te veel last hiervan krijgt, is het verstandig dit te melden bij je huisarts. Voor Azitromycine zijn de volgende bijwerkingen bekend:

 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Diarree

Dit zijn de meest voorkomende bijwerkingen. Soms kan het ook gebeuren dat je tijdens het gebruik wat duizelig wordt, kortademig of dat je moeite krijgt met slapen. Minder vaak treedt er een verminderd gehoor en zicht op, keelontsteking, hepatitis, huidreacties of pijn bij het plassen. In echt uitzonderlijke gevallen krijg je problemen met je lever.

Hoe gebruik je Azitromycine?

Natuurlijk is het belangrijk dat je voor gebruik altijd eerst goed het etiket van de apotheek leest. Hierop staat hoe je Azitromycine gebruikt. In principe krijg je één of twee tabletten die je gelijktijdig moet innemen. Dit kun je doen met een half glas water. Het medicijn Azitromycine gebruik je maar één keer. Omdat zuivel, ijzer en zink de werking van dit medicijn remt, dien je het zeker twee uur voor of na een maaltijd in te nemen.

Wanneer kan ik stoppen met Azitromycine?

Dit medicijn tegen chlamydia is een antibioticum en dus een kuur. Aangezien je maar één of twee tabletten dient te nemen, kun je daarna stoppen. Om een eventuele nieuwe besmetting te voorkomen is het verstandig je sekspartner dit medicijn ook te laten gebruiken.

Azitromycine ervaringen

Heb je chlamydia en wil je dit medicijn kopen? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de ervaringen zijn van andere gebruikers. Op internet kun je hier genoeg over vinden. Wat opvalt is dat het medicijn als zeer effectief wordt beschreven. Echter wordt er veel geklaagd over bijwerkingen. De een meer dan de ander. Gelukkig zijn er ook nog genoeg mensen die hier niet of nauwelijks last van hebben gehad. Laat je dus niet afschrikken. Ieder lichaam is anders en ieder lichaam reageert dan ook weer anders op medicatie. Bedenk dat je van chlamydia af moet komen en soms moet je daar even iets voor doorstaan.

Azitromycine kopen

Natuurlijk loop je niet te koop met je geslachtsziekte. (Alhoewel het zeer verstandig is om contacten waar je onlangs seks mee hebt gehad wel even te informeren) Daarom kan het lastig zijn om te ontdekken waar je medicatie tegen chlamydia kunt kopen. Want de drempel om dit aan een bekende te vragen ligt toch iets hoger dan de vraag waar je medicatie voor keelpijn koopt. Gelukkig kun je vrij eenvoudig via www.123apotheek.nl de beste aanbieder voor Azitromycine vinden. Bij deze aanbieder is het mogelijk om via een korte vragenlijst een geregistreerde EU-arts naar jouw situatie te laten kijken. Azitromycine kopen kan namelijk alleen met een recept en deze arts kan die aan jou verstrekken.

Wat kost Azitromycine?

Indien je naar Azitromycine zoekt op internet, zie je nogal wat verschillende prijzen voorbij komen. Er is dus niet duidelijk één vaste prijs voor dit medicijn. Prijzen variëren van € 25,00 tot € 62,00 per kuur. Verschillen kunnen ook bestaan doordat diverse merken werken met een andere dosering. Zo bestaan er kuurtjes van één tablet, maar ook kuurtjes van drie tabletten.

Waar Azitromycine bestellen: de Kruidvat?

Omdat dit middel alleen verkrijgbaar is met een recept, bestel je het dus niet bij de plaatselijke drogisterij zoals de Kruidvat of Etos. Zij zijn niet gecertificeerd om Azitromycine te verkopen. Start daarom een consult bij een door www.123apotheek.nl geselecteerde aanbieder. Je ontvangt een recept waarmee jij dit medicijn tegen chlamydia kunt bestellen bij een aangesloten apotheek. Vervolgens sturen zij jouw bestelling discreet naar je huisadres.

Extra informatie

Werkzame stof

Azitromycine

Fabrikant

Meerdere

Categorie

Chlamydia

Verkrijgbaarheid

Azitromycine is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via een van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Azitromycine” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling