Metronidazol

56,00

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders*
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Metronidazol is een antibioticum dat bepaalde bacteriën en parasieten doodt. Denk hierbij aan infecties van het geslachtsorganen of maagdarmkanaal. De werkzame stof van Metronidazol is metronidazol zelf. Verder komt Metronidazol voor in zowel drank als (omhulde) tabletten van 250 mg en 500 mg.

Waar wordt Metronidazol voor gebruikt?

Metronidazol wordt meestal gebruikt om infecties van het maagdarmkanaal te behandelen. Denk hierbij aan infecties met amoeben (amoeben-dysenterie en dientamoeba-infecties) of door parasieten als giardiasis en bacteriën, zoals clostridium-difficile-infectie. Verder wordt het ook voorgeschreven bij infecties van het geslachtsorganen, zoals trichomonas, PID, balanopostitis (eikelontsteking), bacteriële vaginose, ontsteking van het borstbeen en de ruimte achter het borsteen, huidinfecties met stinkende wonden en cholecystitis. Tot slot wordt het soms ook voorgeschreven bij ernstige rosacea (een huidaandoening).

Hoe werkt Metronidazol?

Metronidazol is een nitroimidazolderivaat, wat betekent dat het zelf geen antimicrobiële werking heeft. Het is een prodrug, wat inhoudt dat het een inactief geneesmiddel is dat in het lichaam wordt omgezet in een biologisch actieve stof. Dit medicijn zal zich binden aan het DNA van de micro-organismen en het DNA ervan vervolgens beschadigen, waardoor er een erfelijke veranderingen kunnen optreden (mutageen). Door deze verstoring kan de bacterie zich niet meer verder vermenigvuldigen of groeien en kan de infectie dus bestreden worden door het eigen immuunsysteem.

Hoe effectief is dit medicijn?

Metronidazol is een zeer effectief geneesmiddel vooral bij SOA's. Vaak merk je de effectiviteit al bij een eenmalig dosis. Bovendien is Metronidazol bij veel artsen ook een eerste-keusmiddel bij infecties met Giardia. Verder zal de effectiviteit niet bij elk type infectie even goed presteren, dit heeft namelijk te maken met de ernst van de infectie, hoe immuun de micro-organismen is voor Metronidazol, de juiste behandelingsduur en juiste dosering.

Hoe snel zie je resultaat?

Het is lastig aan te geven hoe snel de resultaten zichtbaar zullen worden. Doordat Metronidazol als een antibioticakuur wordt voorgeschreven is het belangrijk om altijd de hele kuur af te maken. Het kan dus per infectie type en ernst variëren hoe snel de resultaten zichtbaar worden, maar bij de meeste infecties zal dit binnen enkele dagen zijn.

Wat zijn de bijwerkingen?

Net als alle andere geneesmiddelen heeft zo metronidazol ook bijwerkingen. De één zal er meer last van hebben dan de ander. Hieronder worden de meest voorkomende bijwerkingen beschreven:

Soms (bij 10 tot 30 op de 100 mensen): 

 • Hoofdpijn

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen):

 • Maagdarmklachten, zoals misselijkheid, buikpijn, diarree en braken.
 • Weinig tot geen eetlust hebben.
 • (Draai)-duizeligheid
 • Vervelend metaalsmaak in de mond of dat voedsel en drinken anders smaken.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen):

 • Slechter horen of oorsuizen
 • Spierpijn en gewrichtspijn
 • Verkleuring van urine, donkerbruin (dit is onschuldig).
 • Aandoeningen in de mond of aan de tong. Denk hierbij aan ontstekingen, branderig gevoel of donkere aanslag op de tong.
 • Niet tegen alcohol kunnen. Je krijgt een snelere hartslag, verwardheid, zweten, benauwdheid, hoofdpijn, je gezicht wordt rood en je krijgt last van misselijkheid.
 • Psychische bijwerkingen, zoals slaperigheid, verwardheid, prikkelbaarheid, sombere stemming en hallucinaties.
 • Oogproblemen, scheelzien, dubbelzien, wazig zien en verandering in het zien van kleuren.
 • Hartritmestoornissen
 • Overgevoeligheid voor dit medicijn.
 • Bloedafwijkingen of een ontsteking van de lever of alvleesklier.
 • Ernstige effecten op de hersenen. Dit is te merken aan verwardheid, zwalkend lopen, trillende handen, moeilijk praten, stuipen en trillend of wiebelend beeld zien.

Zeer zelden na gebruik gedurende meerdere weken

 • Stoornissen aan de gevoelszenuwen. Dit is te merken aan doof of tintelend gevoel in de armen of benen, handen of voeten.

Indien één van deze bijwerkingen of bijwerkingen die niet hierbij staan optreden, is het verstandig om contact met jouw arts of apotheker op te nemen.

Daarnaast heeft Metronidazol ook wisselwerkingen met andere medicijnen. Hierdoor kun je Metronidazol niet tegelijkertijd met andere medicijnen gebruiken. Ben je er niet zeker van of dit medicijn ook een wisselwerking heeft met jouw medicatie? Overleg dit dan met jouw arts of apotheker en bespreek of je Metronidazol met jouw andere medicatie tegelijk mag innemen.

Hoe gebruik je Metronidazol?

Er zijn twee manieren om Metronidazol te kunnen innemen. De eerste manier zijn de tabletten, deze neem je met een half glas water in. De tweede manier is de drank, deze moet je eerst goed schudden voordat je het gebruikt en de juiste dosering meet je af met de bijgeleverde maatbeker of maatlepel. Daarnaast wordt het aangeraden om dit medicijn tijden een maaltijd na een maaltijd te gebruiken, omdat je de kans vermindert op maagklachten.

Verder wordt dit medicijn vaak als een meerdaagse kuur voorgeschreven, maar kan het ook als een eenmalige dosis voorgeschreven worden bij een hoge dosis (trichomonas). Voor de andere infecties zal de kuur vaak 2 tot 10 dagen duren. Meestal wordt het niet langer dan 10 dagen gebruikt om de bijwerkingen te voorkomen.

Wanneer kan ik stoppen met Metronidazol?

Aangezien Metronidazol als een antibioticakuur wordt gebruikt is het belangrijk om de volledige kuur af te maken. Je kunt daarom niet onmiddellijk met Metronidazol stoppen. Zelfs als de symptomen al verdwenen zijn moet je alsnog de kuur afmaken, omdat de parasieten of bacteriën mogelijk niet volledig verdwenen zijn en de klachten dus opnieuw kunnen terugkeren. Ervaar je echter ernstige bijwerkingen of een allergische reactie? Stop dan met het gebruik van Metronidazol en neem in dat geval direct contact op met jouw arts of apotheker.

Metronidazol ervaringen

Om jezelf voor te bereiden is het natuurlijk handig om ook te weten wat andere gebruikers van dit middel vinden. Er is dan ook veel informatie op het internet te vinden over Metronidazol. Wat opvalt is dat de meeste gebruikers dit als een effectief geneesmiddel ervaren, maar zitten er ook een groot gedeelte bij die naast de goede werkingen vervelende bijwerkingen ervaren. Het ligt dus per individu of er bijwerkingen worden ervaren.

Metronidazol kopen

Metronidazol is alleen bij een gecertificeerde apotheek verkrijgbaar met recept. Voor een recept kun je een afspraak bij de huisarts maken. De huisarts zal tijdens het consult beoordelen of jij voor Metronidazol geschikt bent en het recept uitschrijven indien dit het geval is. Wil je liever Metronidazol online kopen? Dan kan dat eenvoudig via een aanbieder op 123apotheek.nl. Onder het kopje ‘Waar Metronidazol bestellen?’ onderaan het artikel, leggen wij je uit hoe dit werkt.

Wat kost Metronidazol?

Ben je opzoek naar Metronidazol? Dan ben je waarschijnlijk al tegengekomen dat de prijzen kunnen variëren. Dit heeft te maken met verschillende factoren. Denk hierbij aan de sterkte (250 mg of 500 mg), verpakkingsgrootte, merk en aanbieders. De prijzen voor Metronidazol kunnen van € 56,00 oplopen tot € 105,00.

Waar Metronidazol bestellen?

Komt het je niet gelegen uit om langs de huisarts te gaan of vind je dit teveel gedoe? Dan kun je Metronidazol ook online kopen. Wij verwijzen je dan graag door naar onze vertrouwde aanbieder op 123apotheek.nl voor een online consult.

Tijdens dit consult moet je een korte vragenlijst invullen en kom je verder niet fysiek in aanraking met een arts. Zorg dat je deze vragenlijst helemaal eerlijk invult, want alleen zo kan een geregistreerde  arts beoordelen of Metronidazol voor jou geschikt is. Als de geregistreerde EU-arts de goedkeuring geeft dan zal hij of zij het recept voor jou uitschrijven. Met dit recept kun jij vervolgens bij een erkende (online) apotheek Metronidazol bestellen.

Extra informatie

Werkzame stof

Metronidazol

Fabrikant

Meerdere

Categorie

SOA, antibiotica

Verkrijgbaarheid

Metronidazol is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Metronidazol” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling