Tramadol

28,00

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders*
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Voor mensen die te kampen hebben met hevige pijn, kan Tramadol uitkomst bieden. Dit medicijn is een sterke morfineachtige pijnstiller welke vooral wordt ingezet bij plotse pijnen. Hierbij kun je denken aan pijn door een ongeval, pijn door kanker of zenuwpijn. Het medicijn mag gebruikt worden vanaf twaalf jaar en is dus niet geschikt voor kleine kinderen.

Waar wordt Tramadol voor gebruikt?

Tramadol wordt vooral gebruikt voor langdurige en hevige pijn. Het medicijn heeft een krachtige en pijnstillende werking en wordt gebruikt voor pijnen die plotseling optreden. Gewrichtspijn en zenuwpijn zijn hier enkele voorbeelden van, maar ook pijnen die optreden na een operatie kunnen verminderd worden door Tramadol. Het middel wordt ook vaak ingezet bij mensen met artrose. Bij deze aandoening wordt het kraakbeen in de gewrichten dunner. Dit veroorzaakt veel pijn. Een enkele keer wordt Tramadol gebruikt voor seksuele stoornissen (voortijdige zaadlozing).

Hoe werkt Tramadol?

In dit medicijn zit de werkzame stof tramadol verwerkt. Dit stofje zorgt ervoor dat de overdracht van pijnprikkels in het centrale zenuwstelsel wordt onderbroken. Hierdoor zullen je pijnklachten afnemen of verminderen. Tramadol zit verwerkt in druppels, tabletten, capsules en zetpillen. Je lever breekt de Tramadol weer af, waarna je nieren dit vervolgens uitscheiden.

Hoe effectief is dit medicijn?

Om plotselinge en hevige pijn snel te verlichten, is Tramadol een effectief middel. Bij druppels mag je binnen het uur al een verlichting van de pijn verwachten. Bij de tabletten en capsules zal dit na één uur zijn, en bij zetpillen doorgaans iets langer. Door de verminderde pijn lukt het om weer beter te functioneren. Tramadol is het meest effectief als je het volgens een vast schema inneemt en het niet onnodig gebruikt. Als de pijn over is, dien je dan ook te stoppen met dit medicijn.

Hoe snel zie je resultaat?

Als je veel pijn hebt, wil je hier natuurlijk heel gauw vanaf. Gelukkig werkt Tramadol vrij snel. Zeker bij de druppels mag je binnen een uur resultaat verwachten. Maar ook de tabletten en capsules werken vrij snel. Veel langer dan een uur hoef je niet te wachten op verlichting. Bij zetpillen zie je echter wat later resultaat, maar deze werken wel zeker zes tot acht uur lang.

Wat zijn de bijwerkingen?

Natuurlijk is pijnverlichting een heel gewenst effect. Maar helaas kunnen daar soms ook bijwerkingen bij optreden. Hieronder zie je een overzicht met de meest voorkomende bijwerkingen:

Soms – bijwerkingen komen voor bij 10 tot 30 op de 100 mensen

 • Sufheid
 • Misselijkheid

Zelden – bijwerkingen komen voor bij 1 tot 10 op de 100 mensen

 • Zweten
 • Hoofdpijn
 • Duizeligheid
 • Droge mond
 • Verstopping
 • Jeuk
 • Huiduitslag
 • Roodheid
 • Galbulten

Zeer zelden – bijwerkingen komen voor bij minder dan 1 op de 100 mensen

 • Overgevoeligheid voor deze pijnstiller
 • Wazig zien
 • Moeite met praten
 • De hik
 • Epileptische aanvallen
 • Moeite met ademhalen
 • Verhoogd risico op hartritmestoornissen
 • Slaapapneu
 • Psychische klachten
 • Moeilijk kunnen plassen
 • Bijnierschors die minder goed werkt
 • Serotoninesyndroom

Indien je veel last ervaart van bijwerkingen en je daar zorgen over hebt, is het verstandig om contact op te nemen met je huisarts.

Hoe gebruik je Tramadol?

Je kunt dit medicijn gebruiken in verschillende vormen. Zoals eerder beschreven zijn dat druppels, tabletten, capsules of zetpillen. In onderstaand overzicht zie je per soort hoe je Tramadol gebruikt:

Druppels: Druppel de hoeveelheid druppels die door een arts zijn voorgeschreven in een glas water. Het is belangrijk dat je het drankje helemaal opdrinkt. Spoel daarom na het innemen het glas met een beetje water en drink dat ook nog op.

Tabletten: Hier gaat het om oplostabletten die je in water uit elkaar laat vallen. Roer dit goed door en drink het daarna op. Ook hier geldt dat het hele drankje op moet. Dus ook bij het gebruik van tabletten het glas daarna omspoelen met een beetje water en dat opdrinken.

Capsules: De capsules kun je innemen met een half glas water.

Zetpillen: Een zetpil breng je altijd rectaal in; dat betekent in je poepgat (anus). Bij Tramadol maakt het niet uit of dit met de punt naar voren of naar achteren is. Om de zetpil wat gemakkelijker in te brengen, kun je deze van tevoren een beetje nat maken.
Omdat er zoveel varianten zijn van Tramadol en daardoor dus ook verschillende adviezen om deze te gebruiken, is het verstandig om goed de bijsluiter te lezen. Houd je altijd aan deze voorschriften.

Wanneer kan ik stoppen met Tramadol?

Als je voor een korte periode dit medicijn hebt gebruikt, is het toegestaan om hier in één keer mee te stoppen. Bij langdurig gebruik is het verstandig om langzaam af te bouwen. Indien je dit niet doet, kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Hierbij kun je denken aan: onrust, diarree, misselijkheid, krampen in je maag, verlies van eetlust, rillen, gapen, niezen, een loopneus, hartkloppingen, kippenvel, koorts of zweten. Het is dan ook verstandig om na langdurig gebruik van Tramadol het afbouwen te overleggen met een arts.

Tramadol ervaringen

Wie benieuwd is naar ervaringen van Tramadol gaat natuurlijk op internet rondkijken. De meningen zijn hierbij een beetje fiftyfifty. Een grote groep is tevreden over het middel en ervaart echt minder pijn. Echter staat hier ook een groep tegenover die wat minder positief is. Sommige mensen vinden deze pijnstiller niet voldoende werken en worden er vooral suf door. Reacties wisselen elkaar af. Zo schrijft een vrouw dat ze heel blij is met deze pijnstillende medicatie. Bij gebruik verdwijnt haar hoofdpijn, terwijl dat voorheen uitliep in een vreselijke migraineaanval. Een ander persoon moppert vooral dat hij niet mag autorijden met dit medicijn. Dit beperkt natuurlijk ook je bewegingsvrijheid, maar de dag doorkomen zonder pijn is toch ook heel wat waard?

Tramadol kopen

Het is niet mogelijk om Tramadol zonder recept te kopen. Wij van www.123apotheek.nl verwijzen je dan ook graag naar een van onze aanbieders. Hier kun je een aanvraag doen voor een online consult. Dit houdt in dat je een vragenlijst invult, waarna een geregistreerde EU-arts deze zal beoordelen. Indien je in aanmerking komt voor dit medicijn schrijft hij of zij een recept voor. Je kunt natuurlijk ook aan jouw huisarts een recept vragen. Met dit recept kun je Tramadol kopen bij een gecertificeerde apotheek.

Wat kost Tramadol?

Omdat Tramadol in veel varianten beschikbaar is, is het moeilijk aan te geven wat de kosten zijn voor dit medicijn. Aangezien dit product vaak aangeboden wordt in capsulevorm, zie je hieronder een indicatie van de kosten voor 50 mg, 100 mg en 150 mg capsules. Voor een exacte prijs kun je natuurlijk altijd informeren bij een apotheek.

 • Voor 50 mg capsules ligt de gemiddelde prijs op € 0,36 per stuk.
 • Voor 100 mg capsules ligt de gemiddelde prijs op € 0,70 per stuk.
 • Voor 150 mg capsules ligt de gemiddelde prijs op € 0,70 per stuk.

Deze prijzen zijn exclusief afleverkosten. Goed om te weten is dat dit medicijn volledig vergoed wordt door je zorgverzekeraar.

Waar Tramadol bestellen: de Kruidvat?

Omdat je voor dit medicijn een recept nodig hebt, kun je het niet bij een drogist kopen. Veel mensen weten dit niet en vragen naar dit middel bij de Kruidvat of bij een Etos. Als blijkt dat deze het middel niet verkopen gaan ze zoeken op internet. Maar pas op; online zijn er veel aanbieders die nep exemplaren verkopen. Als je Tramadol gaat bestellen via internet is het dan ook verstandig om te checken of er een recept gevraagd wordt. Dit is zeker het geval bij de aanbieders die je vindt via www.123apotheek.nl. De meest verstandige optie is dan ook om Tramadol daar te bestellen.

Extra informatie

Werkzame stof

tramadol

Fabrikant

Meerdere

Categorie

Pijnstillers

Verkrijgbaarheid

Tramadol is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via een van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tramadol” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling