Champix

79,00

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders
ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Wil je stoppen met roken? Dan is Champix hét product voor jou! Een dagelijkse tablet kan jou helpen om voorgoed te stoppen met jouw verslaving. Door het innemen van deze tabletten zul je merken dat de hunkering naar een sigaret verdwijnt.

In Champix zit namelijk de werkzame stof Varenicline. Deze stof zorgt ervoor dat jouw hersenen niet meer zo gevoelig zijn voor nicotine. Hierdoor krijg je minder zin in een sigaret.

Als je start met de behandeling, zul je altijd met een lichte dosering beginnen. Na verloop van tijd mag je deze gaan verhogen. Champix is een prachtige oplossing voor mensen waarbij het niet lukt om zelfstandig die knop om te zetten en de hersenen minder vraag naar nicotine krijgen.

Waar wordt Champix voor gebruikt?

Champix wordt ingezet om mensen te helpen die willen stoppen met roken. Indien je hier verslaafd aan bent, kan het echt heel moeilijk zijn om te stoppen. Bij de vele pogingen die mensen ondernemen, merken ze steeds weer dat er psychische en lichamelijke klachten optreden na het stoppen. Dit is een reden om toch maar weer die sigaret op te steken. Zo kom je dus al snel in een vicieuze cirkel terecht. Het middel Champix kan deze cirkel doorbreken en ervoor zorgen dat je voorgoed stopt met roken.

Hoe werkt Champix?

Als je eenmaal rookt, zal nicotine continu je hersenen prikkelen. Doordat deze een signaal sturen, krijg je steeds zin in een sigaret. Het is dus belangrijk dat de werking van nicotine op je hersenen geblokkeerd wordt. Champix zorgt hiervoor. En indien hersenen minder gevoelig voor nicotine worden, zal de drang naar een sigaret afnemen. Een tevens mooie bijkomstigheid is dat het middel ook zorgt dat ontwenningsverschijnselen, die optreden tijdens het stoppen met roken, verminderen. In principe wordt de werking van nicotine gedeeltelijk nagebootst.

Hoe effectief is dit medicijn?

Er zijn wel degelijk studies bekend die aantonen dat Champix effectief is. Mensen die dit middel gebruikten, hadden bijna drie keer meer kans om na een jaar niet meer te roken. Dit werd vergeleken met een groep die een placebo gebruikten.

Champix is vooral heel nuttig als gebleken is dat andere methodes om te stoppen met roken niet geholpen hebben. De onbedwingbare trek naar een sigaret én de ontwenningsverschijnselen zijn zaken die de meeste mensen moeilijk vinden als ze gaan stoppen met roken. Champix beheerst en vermindert dit.

Hoe snel zie je resultaat?

Dit middel om te stoppen met roken wordt meestal voorgeschreven voor twaalf weken. In de meeste gevallen zijn mensen dan succesvol gestopt met roken. Het kan verstandig zijn het middel hierna nogmaals twaalf weken te gebruiken. Hiermee voorkom je dat je alsnog weer een sigaret opsteekt.

Wat zijn de bijwerkingen?

Vrijwel ieder medicijn geeft bijwerkingen. Dat is bij Champix niet anders. Wel is het zo dat de ene persoon hier gevoeliger voor is dan de andere. Het kan dus zijn dat jij nergens last van hebt, maar je kunt ook één van onderstaande bijwerkingen ervaren:

 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Slapeloosheid

Minder vaak komt voor:

 • Vervelende dromen
 • Vermoeidheid
 • Droge mond
 • Maag- en/of darmklachten

Deze klachten komen overeen met ontwenningsverschijnselen als je stopt met roken. Ze zullen in het begin dan ook heviger aanwezig zijn en daarna langzaam afzwakken. Uiteindelijk ervaar je geen bijwerkingen meer.

Hoe gebruik je Champix?

Voordat je met een volledige kuur start is het belangrijk dat je eerst begint met de Champix Startverpakking. Het schema wat hierbij hoort is:

Dag 1 tot 3: 1 tablet per dag van lage sterkte
Dag 4 tot 7: 2 tabletten per dag van lage sterkte
Volgende dagen: 2 tabletten per dag van hoge sterkte

Hierna volgt de volledige kuur, waarbij het volgende belangrijk is:

 • Je mag niet kauwen op de tabletten. Slik deze dus door met een half glas water
 • Begin met een kleine dosis en bouw langzaam op
 • Tijdens de startverpakking nog niet stoppen met roken (minstens twee weken)
 • Voor de vijfde week definitief stoppen met roken
 • Maak de volledige kuur af

Wanneer kan ik stoppen met Champix?

In principe is het mogelijk om na twaalf weken te stoppen met dit middel. Het is echter belangrijk dat je geen terugval krijgt. Daarom wordt aanbevolen om na een kuur van twaalf weken nogmaals twaalf weken dit medicijn te gebruiken. Zo vergroot je de kans op succes.

Champix ervaringen

Als je op internet gaat zoeken naar ervaringen van Champix gebruikers zijn deze over het algemeen positief. Natuurlijk zijn er altijd mensen die negatief schrijven over dit medicijn, maar ga ook uit van je eigen wilskracht. Wat vooral opvalt is dat Champix heeft geholpen bij mensen die al van alles hadden geprobeerd; van pleisters tot e-sigaret.

Sommigen noemen het wonderpillen omdat ze vrij snel helemaal van het roken af waren. Anderen hadden wat meer tijd nodig, maar merkten al vrij snel dat de drang naar een sigaret wel degelijk afnam. Ook wordt er veel geschreven over misselijkheid. Een ervaren gebruiker geeft de goede tip om bij misselijkheid ’s ochtends eerst wat yoghurt of kwark te eten.

Champix kopen

Champix kun je niet zomaar kopen. Hier is een recept voor nodig. Je kunt een afspraak maken bij je huisarts en hem of haar vragen om een recept. Het is ook mogelijk een consult aan te vragen via www.123apotheek.nl, druk op deze link zodat je doorgestuurd wordt. Hier dien je een korte vragenlijst in te vullen die wordt beoordeelt door een geregistreerde EU-arts. Indien deze arts het veilig acht dat jij Champix gaat gebruiken, ontvang je een recept.

Wat kost Champix?

Indien je Champix online gaat kopen, kun je rekenen op de volgende kosten. Dit is uiteraard een richtlijn.

 • Startpakket > 14 tabletten voor € 94,49
 • 56 tabletten van 0,5 mg voor € 163,25
 • 28 tabletten van 1,0 mg voor € 99,75
 • 56 tabletten van 1,0 mg voor € 142,10

In sommige gevallen kun je een vergoeding ontvangen van je zorgverzekering. Informeer daarom altijd vooraf bij jouw verzekering of je hiervoor in aanmerking komt.

Waar Champix bestellen: de Kruidvat?

Champix is een medicijn. Ga daarom altijd zorgvuldig om met het gebruik hiervan. De prijzen van aanbieders op Marktplaats of andere onduidelijke websites kunnen aantrekkelijk lijken, maar je weet nooit zeker of je dan een veilig product koopt.

Champix is een medicijn op recept en dient daarom altijd bij een apotheek of arts besteld te worden. Ook een Kruidvat, een Etos of andere drogist is niet de geschikte locatie om Champix te kopen. Zij zijn hier namelijk niet voor gecertificeerd.

Als je besluit te stoppen met roken, kies je voor jouw gezondheid. Champix bestellen doe je dan ook met gezond verstand.

Extra informatie

Werkzame stof

Varenicline

Fabrikant

Pfizer

Categorie

Stoppen met roken

Verkrijgbaarheid

Alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via een van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Champix” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling