Valaciclovir

67,00

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders
ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Valaciclovir is een medicijn die de groei van bepaalde soorten virussen remt. Het is een antiviraal geneesmiddel met de werkzame stof, valaciclovir. Dit medicijn komt voor in verschillende vormen, zoals tabletten maar ook als drank. De tabletten zijn in twee sterktes te verkrijgen, 250 mg of 500 mg en de drank is alleen in de dosering 20 ml/mg te verkrijgen. Echter richten we in dit artikel alleen op de tabletvorm van Valaciclovir.

Waar wordt Valaciclovir voor gebruikt?

Valaciclovir is een geneesmiddel die wordt gebruikt bij het bestrijden van virale infecties, die veroorzaakt zijn door Herpes-Simplex-Virus (HSV) en Varicella-Zoster-Virus (VZV).

Voorbeelden van deze infecties zijn: herpes labialis (koortslip), herpes zoster (gordelroos) en herpes genitalis. Daarnaast wordt het ook gebruikt om cytomegalovirus (CMV)-infectie te voorkomen of om terugkerende virusinfecties te voorkomen bij mensen met een zwakke weerstand, bijvoorbeeld na een orgaantransplantatie of mensen met aids of HIV.

Hoe werkt Valaciclovir?

Valaciclovir is een prodrug van Aciclovir. Dit betekent dat nadat Valaciclovir door het lichaam is opgenomen, het wordt omgezet in Aciclovir. Aciclovir is de actieve vorm die de virale infecties bestrijdt. Het zorgt voor het remmen van de virale DNA-polymerase. Dit is een belangrijk enzym voor het vermenigvuldigen van het virale DNA. Het remmen van dit enzym voorkomt dat het virus zich ontwikkelt en zich blijft vermenigvuldigen. Hierdoor kan het immuunsysteem van het lichaam het virus beter bestrijden en onderdrukken.

Hoe effectief is dit medicijn?

Valaciclovir werkt zeer effectief bij het voorkomen van verspreiding van het virus en het verminderen van de symptomen. Vooral wanneer je er vroeg bij bent. Hoe eerder, hoe beter het zal werken. Het is ook effectief in het voorkomen van terugkerende (herpes)virussen bij mensen met een zwak afweersysteem. Houd er rekening mee dat Valaciclovir het virus niet kan doden. Dit betekent dat het virus altijd in het lichaam zal blijven en de symptomen terug kunnen keren. Daarnaast heeft Valaciclovir belangrijke voordelen ten opzichte van aciclovir. Valaciclovir wordt beter opgenomen en heeft een langere werking (halfwaardetijd) in het lichaam. Dit betekent dat je gedurende dag minder doses hoeft te nemen.

Hoe snel zie je resultaat?

Hoe snel je het resultaat ziet, hangt van veel factoren af. Bijvoorbeeld de ernst van de infectie, het type infectie en het zal van persoon tot persoon verschillen. Verder, omdat het een kuur is, duurt de behandeling meestal 1 tot 10 dagen en zijn de resultaten in het algemeen binnen 5 dagen zichtbaar.

Wat zijn de bijwerkingen?

Net als de andere medicijnen zitten er aan Valaciclovir ook bijwerkingen aan verbonden, maar gelukkig zal niet iedereen hier last van krijgen. Voorbeelden van bijwerkingen die voor kunnen komen tijdens de behandeling:

Soms (bij 10 tot 30 op de 100 mensen):

  • Hoofdpijn

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen):

  • Maagdarmklachten, zoals diarree, buikpijn en braken
  • Duizeligheid
  • Huiduitslag, galbulten en jeuk
  • Gevoeligheid van de huid voor UV-licht

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen):

  • Aandoeningen van de nieren
  • Verwardheid, slaperigheid, hallucinaties, onrust, trillen, stuipen, dronkemansgang en problemen met verstaanbaar praten
  • Overgevoeligheid
  • Verhoogde kans op bloedingen en verminderde afweer tegen infecties

Daarnaast moet er rekening gehouden worden bij gebruik met andere geneesmiddelen, aangezien dit medicijn een wisselwerking heeft met verschillende medicijnen. Houd dus altijd jouw arts op de hoogte als je gebruik maakt van andere geneesmiddelen, ook als het om receptvrije geneesmiddelen gaat.

Hoe gebruik je Valaciclovir?

Het gebruiken van Valaciclovir is erg gemakkelijk. Bij het innemen van dit medicijn hoef je geen rekening te houden met de voeding. Je kunt het namelijk zowel voor, tijdens als na het eten innemen. Het is belangrijk om de tabletten met voldoende vloeistof in te nemen (minimaal een halve glas water). Dit verkleint de kans op vervelende bijwerkingen.

Bovendien zal de dosering verschillen, omdat dit namelijk afhankelijk is van de voorschriften van de arts. Echter is het belangrijk dat de dosering zo gelijkmatig mogelijk verdeeld wordt over de periode van 24 uur voor het beste resultaat, zodat de hoeveelheid werkzame stof in het lichaam constant blijft.

De drankvorm van Valaciclovir wordt vooral gebruikt door kinderen. Ook hier maakt het niet uit of je het voor, tijdens of na het eten inneemt. Je kunt het zelfs eventueel met wat voedsel mengen. Verder kan je de drank met de meegeleverde maatbeker afmeten voor de juiste hoeveelheid.

Wanneer kan ik stoppen met Valaciclovir?

Wanneer je kan stoppen met Valaciclovir is variërend. Dit kan variëren van 1 tot 10 dagen. Het hangt natuurlijk af van het soort virus en de ernst. Bovendien als je Valaciclovir gebruikt om terugkerende uitbraak van (herpes) virussen te voorkomen of bij mensen met een zwakke afweer, dan kan de kuur zelfs enkele maanden tot jaren moeten gebruiken. Verder is het belangrijk dat je de kuur niet mag onderbreken en dat je niet zomaar kunt stoppen met Valaciclovir. Je moet namelijk de hele kuur afmaken, ook als de klachten eerder verdwenen zijn, want anders is de kans groot dat de klachten terug kunnen keren.

Valaciclovir ervaringen

Je bent vast benieuwd naar hoe andere mensen dit middel ervaren, voordat je dit middel gaat kopen. Er zijn gelukkig veel ervaringen beschreven op het internet. De ervaringen zijn in het algemeen erg positief. Veel gebruikers hebben het over een erg effectief medicijn waarbij ze weinig bijwerkingen merken. Er zijn ook mensen die natuurlijk bijwerkingen ervaren, maar dat heb je bij bijna elk medicijn. Laat je vooral niet afschrikken door de bijwerkingen. Ten opzichte van een gelijkend middel, namelijk Aciclovir, vinden sommige mensen dit middel echter prettiger, aangezien het een langere werking heeft en je daardoor ook minder tabletten op een dag hoeft te slikken voor een soortgelijk effect.

Valaciclovir kopen

Ben je geïnteresseerd in het kopen van Valaciclovir? Let er dan op dat je wel een recept nodig hebt om dit te kunnen kopen. Daarvoor moet je eerst een afspraak maken bij jouw huisarts, die jou tijdens een consult gaat beoordelen en zal kijken of Valaciclovir geschikt is voor jou. Als dit het geval is, krijg je een recept waarmee je dit medicijn kan bestellen bij een apotheek.

Komt dit niet goed uit? Gelukkig kan je dan het middel online bestellen. Dit kan eenvoudig geregeld worden via één van de aanbieders op www.123apotheek.nl. Bij het kopje "Waar Valaciclovir bestellen" onderaan dit artikel lees je hoe dat online geregeld kan worden.

Wat kost Valaciclovir?

Doordat er verschillende doseringen (250 mg, 500 mg), verpakkingsgroottes (10, 42 tabletten), merken en aanbieders zijn zullen de prijzen erg verschillen. De prijzen per tablet kunnen variëren van €2,19 tot €9,12

Waar Valaciclovir bestellen?

Komt het niet goed uit om naar de huisarts te gaan? Dan kan je Valaciclovir ook eenvoudig online bestellen. Via één van de aanbieders op 123apotheek.nl kan je eenvoudig online een consult aanvragen. Je zal dan een online vragenlijst moeten invullen, naar waarheid, waarna een geregistreerd EU-arts deze zal bekijken. Je hoeft niet fysiek met een arts in contact te komen. Deze EU-arts zal dan kijken of dit medicijn geschikt is voor jou en als dat zo is, wordt er een recept uitgeschreven waarmee je bij een gecertificeerde apotheek online het middel Valaciclovir kan bestellen.

Extra informatie

Werkzame stof

Valaciclovir

Fabrikant

Meerdere

Categorie

Antiviraal geneesmiddel, Herpesbehandeling

Verkrijgbaarheid

Valaciclovir is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Valaciclovir” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling