Zopiclon

52,45

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders*
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Zopiclon is een geneesmiddel met de werkzame stof zopiclon zelf. Het zorgt voor het onderdrukken van het centrale zenuwstelsel en behoort dan ook tot sedativa. Het is een slaapmiddel dat al sinds 1987 bestaat. Daarnaast is het een van de weinige slaapmiddelen die niet in de categorie benzodiazepinen valt.

Waar wordt Zopiclon voor gebruikt?

Zopiclon wordt vooral gebruikt voor de behandeling van slapeloosheid en andere ernstige slaapstoornissen. Het is effectief bij mensen die moeite hebben om in slaap te vallen en/of problemen hebben om in slaap te blijven (insomnia). Daarnaast kan het ook worden gebruikt bij verergerende symptomen, zoals paniekstoornissen, emotionele stress of angst.

Hoe werkt Zopiclon?

Zopiclon versterkt de werking van Gamma-aminobutyric (GABA), ook wel een neurotransmitter in de hersenen genoemd. Het beïnvloedt dezelfde receptoren als benzodiazepines, maar is het zelf geen benzodiazepine. GABA helpt bij het verminderen van de intensiteit van prikkels in de hersenen, wat een kalmerend effect geeft. Daarnaast heeft Zopiclon ook anti-epileptische, spierverslappende en anxiolytische (angstverminderende) eigenschappen.

Hoe effectief is dit medicijn?

Zopiclon is door verschillende wetenschappelijke artikelen aangetoond als een zeer effectief geneesmiddel voor de behandeling van slapeloosheid. Het is dan ook één van de meest voorgeschreven medicijnen voor slaapproblemen en heeft het een betere werking tegen geestelijke stoornissen in vergelijking met de oudere geneesmiddelen.

Hoe snel zie je resultaat?

De resultaten zijn over het algemeen zeer snel zichtbaar. Binnen een halfuur na inname zal de werking voelbaar zijn en na ongeveer een uur zul je slaperig en rustig worden. De werking houdt vervolgens zes tot acht uur aan.

Wat zijn de bijwerkingen?

Naast zijn effectieve werking voor behandelingen tegen slaapproblemen, kunnen er helaas ook bijwerkingen aan verbonden zitten, aangezien het een medicijn is. Hieronder worden de meest bekende bijwerkingen beschreven:

Vaak (bij meer dan 30 de 100 mensen):

 • Bittere smaak
 • Sufheid
 • Droge mond
 • Slaperigheid overdag

Soms (bij 10 tot 30 op de 100 mensen):

 • Duizeligheid
 • Hoofdpijn
 • Vermoeidheid
 • Maag-darmstoornissen

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen):

 • Rusteloosheid
 • Geïrriteerdheid
 • Afvlakking van het gevoel
 • Agressie
 • Coördinatieproblemen of dubbelzien
 • Minder zin in seks
 • Ontwenningsverschijnselen

Zeer zelden (<1 op de 100 mensen):

 • Geheugenverlies
 • Toxische epidermale necrose
 • Depressieve gevoelens

Ben je benieuwd naar de volledige overzicht van alle mogelijke bijwerkingen? Zie hiervoor de bijsluiter of vraag het na bij een arts of apotheker.

Indien één van deze bijwerkingen of bijwerkingen die niet hierbij staan optreden, is het verstandig om contact met jouw arts of apotheker op te nemen.

Bovendien is het belangrijk om rekening te houden als er gebruik wordt gemaakt van meerdere verschillende medicijnen. Dit medicijn heeft namelijk wisselwerkingen met andere medicijnen. Ben je niet zeker of de wisselwerking voor jou van belang is? Neem dan contact op met jouw arts of apotheker om het te laten controleren.

Hoe gebruik je Zopiclon?

Het is belangrijk om dit geneesmiddel altijd te gebruiken, zoals de arts het voorgeschreven heeft. Zopiclon is verkrijgbaar in tabletvorm en kan met een glas water worden ingenomen. Indien het nodig is, kan de tablet nog doormidden worden gebroken. Het is belangrijk dat je dit middel vlak voor het slapengaan pas inneemt, omdat de werking al binnen half uur kan optreden. Het gebruik van Zopiclon dient zo kort mogelijk te worden gebruikt. Dit kan van enkele dagen tot 2 weken zijn en mag niet langer dan 4 weken duren (inclusief de afbouwperiode). Bij te langdurig gebruik achter elkaar kan het voor verslaving en ontwennings-slapeloosheid zorgen.

Wanneer kan ik stoppen met Zopiclon?

Heb je Zopiclon slechts enkele dagen gebruikt, dan kun je over het algemeen direct stoppen met het gebruik. Als je het echter meerdere dagen achter elkaar hebt gebruikt, is het belangrijk om dit met de arts te bespreken. Bij het direct stoppen na langdurig gebruik kunnen er ontwenningsverschijnselen optreden, omdat je lichaam gewend is geraakt aan het effect van Zopiclon om in slaap te vallen.

Zopiclon ervaringen

Het is begrijpelijk dat je benieuwd bent naar de ervaringen van andere gebruikers met Zopiclon. Gelukkig is er op het internet genoeg informatie hierover te vinden. Veel gebruikers ervaren Zopiclon als een zeer effectief middel om een betere nachtrust te krijgen en beschouwen het zelfs soms als een wondermiddel. Verder zitten er ook gebruikers tussen die wel minder goede ervaringen hebben met het gebruik van Zopiclon, waarbij het geneesmiddel niet goed werkt en bijwerkingen veroorzaakt. Maar gelukkig hebben de meeste gebruikers positieve ervaringen met Zopiclon en ervaren ze weinig tot geen bijwerkingen.

Zopiclon kopen: Kruidvat of Etos?

Zopiclon is een geneesmiddel dat alleen verkrijgbaar is met een recept bij gecertificeerde (online) apotheken. Het is dus niet verkrijgbaar bij drogisterijen, zoals Kruidvat of Etos, omdat zij geen geldige vergunning hebben om dit geneesmiddel te mogen verkopen. Om een recept te krijgen, kun je een afspraak maken bij jouw huisarts. Tijdens het consult zal hij of zij beoordelen of Zopiclon geschikt is voor jou en vervolgens het recept voorschrijven. Een ander manier is om het recept online te krijgen. Bij het kopje "Waar Zopiclon bestellen" onderaan dit artikel lees je hoe dat online geregeld kan worden.

Wat kost Zopiclon?

De kosten voor Zopiclon kunnen van elkaar variëren. Dit heeft te maken met verschillende factoren, zoals aanbieders, verpakkingsgrootte en het merk. Hierdoor kunnen de prijzen voor Zopiclon van € 51,00 tot wel € 95,00 oplopen.

Waar Zopiclon bestellen?

Komt het jou niet goed uit om langs de huisarts te gaan? Dan zou je Zopiclon ook nog online kunnen bestellen. Via onze aanbieder op 123apotheek.nl kan jij veilig en vertrouwd een online consult aanvragen. Tijdens dit consult zal jij een korte online vragenlijst naar waarheid moeten invullen. Deze vragenlijst wordt vervolgens door een geregistreerde EU-arts in behandeling genomen. Deze arts zal aan de hand van de vragenlijst beoordelen of Zopiclon voor jou geschikt is. Indien dit het geval is zal hij of zij het recept voor Zopiclon aan jou voorschrijven. Verder kom je ook niet in aanraking met een fysieke arts en wordt het geneesmiddel binnen 48 uur thuis geleverd.

Extra informatie

Werkzame stof

Zopiclon

Fabrikant

Meerdere

Categorie

Ernstige slapeloosheid

Verkrijgbaarheid

Zopiclon is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zopiclon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling