Androgel

93,43

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders*
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Androgel is een geneesmiddel met de werkzame stof, testosteron, oftewel het mannelijke geslachtshormoon. Testosteron zorgt namelijk voor mannelijke kenmerken, zoals baardgroei, lage stem, meer spiermassa, maar ook de aanmaak van sperma. Dit medicijn is dan ook alleen geschikt voor mannen die bijvoorbeeld een tekort hebben aan testosteron. Het komt voor in de toedieningsvorm van een gel met sterktes als 16,2 mg en 50 mg.

Waar wordt Androgel voor gebruikt?

Androgel wordt gebruikt bij mannen die een laag testosteronniveau (hypogonadisme) hebben. Ook wordt het soms gebruikt bij jongens die een te sterke lengtegroei hebben en/of bij jongens die een vertraagde puberteit hebben. Verder wordt Androgel ook wel eens gebruikt als hormoonbehandeling om de mannelijke kenmerken te stimuleren bij transmannen, vrouwen die mannen worden (genderdysforie).

Hoe werkt Androgel?

De werking van Androgel is eenvoudig. Androgel is een gel die testosteron bevat. Deze gel smeer je op de huid. De huid absorbeert vervolgens de gel (testosteron) en zal het testosteron geleidelijk in de bloedbaan laten opnemen. Als het eenmaal in de bloedbaan zit, zal de testosteron zich aan de receptoren van verschillende cellen in het lichaam binden. Als gevolg hiervan stijgen de testosteronniveaus weer. Hierdoor zullen bepaalde functies geholpen worden, zoals het verbeteren van de spiermassa, het libido, en kan het je energieniveau verhogen en de stemming verbeteren.

Hoe effectief is dit medicijn?

Androgel is een effectief geneesmiddel om het testosteronniveau te verhogen. Bovendien is het een welbekend hormoon (testosteron) in het lichaam, waardoor je dus ook weinig bijwerkingen krijgt. Verder kunnen er natuurlijk wel verschillen zijn in de effectiviteit van dit medicijn. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ernst van het testosteron tekort. Heb je een zeer laag testosteronniveau, dan zal de effectiviteit veel hoger zijn dan iemand met een minder laag testosteronniveau. Ook zal ieder lichaam er anders op reageren en speelt de consistentie van het gebruik ook een grote rol in de effectiviteit. Maar over het algemeen is het zeker een effectief geneesmiddel voor het verhogen van het testosteronniveau.

Hoe snel zie je resultaat?

Het is niet exact te zeggen in welk tijdbestek de resultaten zichtbaar zullen worden. Dit heeft te maken met de ernst van het tekort aan testosteron, maar het is ook per individu verschillend hoe iemand op de behandeling zal reageren. Zo kunnen sommige mannen binnen enkele weken al verbeteringen merken en andere pas na maanden. Maar over het algemeen duurt heet meestal 3 maanden voordat deze behandelingen volledig effect zal hebben.

Wat zijn de bijwerkingen?

Ondanks dat Androgel testosteron tekorten kan aanvullen, kan het echter nog wel bijwerkingen geven afhankelijk van of jij daar gevoelig voor bent.

In het algemeen zijn de bijwerkingen bij testosterontoedieningen:

Soms (10-30 op de 100 mensen):

 • Prostaatvergroting (Raadpleeg een arts indien je problemen krijgt met plassen)*

Zelden (1-10 op de 100 mensen):

 • Acne (vette huid met puistjes) en hoofdpijn
 • Vorming van (gevoelige) borsten
 • Maagdarmklachten
 • Kaalheid en meer lichaamsbeharing
 • Tinelingen en prikkelingen van de huid
 • Blozen en ‘opvliegers’
 • Hoge bloeddruk
 • Vasthouden van vocht (oedeem)

Zeer zelden (<1 op de 100 mensen):

 • Vermoeidheid, gevoel van zwakte, duizeligheid en geheugenverlies
 • Meer of juist minder zin in seks, meer of pijnlijke erecties
 • Stemmingsstoornissen
 • Slapeloosheid en slaapapneu (kortdurende ademstops in de slaap)
 • Verhoging van concentratie cholesterol en vetten in het bloed
 • Bloedstolsels (trobose)
 • Leverbeschadiging
 • Bij hoge doseringen (tijdelijk geen of minder zaadcellen)
 • Verergering prostaatkanker
 • Overgevoeligheid voor testosteron (klachten: huiduitslag, jeuk en galbulten)

Raadpleeg een arts bij indien je één van deze bijwerkingen ervaart.

Enkele bijwerkingen bij Androgel (transdermale vorm testosteron):
Soms:

 • Huiduitslag, jeuk, roodheid van de huid en droge huid.

Enkele specifieke bijwerkingen, indien jongens die nog niet in de puberteit zitten Androgel gebruiken:

 • vroegtijdige geslachtsrijping, vergroting van de penis, vaker optreden van erecties en te vroege sluiting van de groeischijven (arts let op skeletgroei)

Daarnaast kan androgel wisselwerkingen hebben met andere medicijnen die je gebruikt. Raadpleeg altijd een arts voordat je dit medicijn gaat gebruiken.

Hoe gebruik je Androgel?

Androgel is de gelvorm van testosteron, wat op de huid aangebracht moet worden. Er is zowel een pomp als sachets beschikbaar van de gel. Hieronder wordt uitgelegd hoe je dit precies moet gebruiken:

Androgel gelpomp:

 • 1 keer per dag 40,5 mg (2 pompdoseringen) aanbrengen. De androgel mag je in stappen van 20,25 mg (1 pompdosering) verhogen of verlagen. Als het testosterongehalte te hoog is, moet je de behandeling stoppen. De dosering mag aangepast worden op geleide van testosterongehalte en het effect, tot maximaal een dosering van 81 mg (4 pompdoseringen) per dag.

Androgel sachets:

 • 1 keer per dag 50 mg (=5 g gel) aanbrengen. De dosering mag in stappen van 25 mg aangepast worden, tot maximaal 100 mg (=10 g gel), afhankelijk van het effect en de concentratie in het bloed.

Instructies bij het gebruik van Androgel:

 • De gel aanbrengen op een schone, droge en intact huis op beide schouders en bovenarmen.
 • Smeer de gel in een dunne laag, zonder te wrijven.
 • Probeer elke dag de gel op ongeveer hetzelfde tijdstip aan te brengen, bij voorkeur in de ochtend
 • Vanaf de 3e dag na begin van de behandeling, 's ochtends voor het aanbrengen, het testosterongehalte in het bloed laten nemen.
 • Breng dit niet aan op je geslachtsdelen
 • Probeer tenminste 1 uur nadat je de gel hebt aangebracht, niet te douchen of te baden
 • Was altijd je handen met water en zeep na het aanbrengen en probeer behandelde zones te bedekken met kleding nadat de androgel is opgedroogd (na 3 tot 5 minuten). Probeer ook een douche te nemen voordat je lichamelijk contact hebt met anderen. Dit allemaal om testosteronoverdracht naar anderen te voorkomen.
 • Probeer het gebruik van bodylotion en zonnebrand op de plaats waar je de gel aanbrengt te vermijden tijdens en net na het aanbrengen.
 • Probeer elke dag de gel op een net iets andere plaats te smeren dan de vorige dag. Dit om eventuele irritatie te verminderen.

Wanneer kan ik stoppen met Androgel?

In principe kun je stoppen met Androgel wanneer jij dat wilt. Het is echter belangrijk om te weten dat als je stopt met het gebruiken van Androgel, dat de klachten van hormoontekort binnen enkele weken weer terug zullen keren. Raadpleeg jouw arts of apotheker als je van plan bent om met Androgel te willen stoppen.

Androgel ervaringen

Het is begrijpelijk dat je benieuwd bent naar de ervaringen van andere gebruikers. Gelukkig zijn er op het internet heel wat reviews over Androgel te vinden. Wat aan deze reviews opvalt is dat eigenlijk iedereen er zeer positief over is. Zo ervaren mannen veel resultaat met weinig tot geen bijwerkingen en de ander wat minder resultaat, maar ook geen bijwerkingen. Er zijn dan ook erg weinig mensen die heftige bijwerkingen ervaren. Niet zo gek ook, aangezien er een hormoon wordt gebruikt die je lichaam van nature ook aanmaakt.

Androgel kopen

Androgel is alleen verkrijgbaar bij een gecertificeerde apotheek met een recept. Voor het recept moet je echter een afspraak maken bij de huisarts, zodat hij of zij jou kan beoordelen of het medicijn voor jou geschikt is. Geeft jouw huisarts de goedkeuring? Dan zal hij of zij jou een recept uitschrijven om bij een gecertificeerde apotheek Androgel te kunnen kopen.

Heb je geen tijd om naar de huisarts te gaan of is dit teveel gedoe voor jou? Dan kun je het ook nog online kopen namelijk via onze vertrouwde aanbieders op 123apotheek.nl. Bij het kopje “Waar Androgel bestellen?” onderaan dit artikel lees je hoe dat moet.

Wat kost Androgel?

De kosten van Androgel kunnen erg variëren. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals sterkte (16,2 mg/g of 50 mg), verpakkingsgrootte (88g of 268g) en aanbieders. Zo kunnen de prijzen oplopen van € 87,00 tot wel € 339,00.

Verder is het belangrijk om rekening te houden met verschillende aanbieders. Zo zijn er ook aanbieders op het internet die Androgel verkopen waarbij je geen recept nodig hebt. Vaak zijn de medicijnen bij deze aanbieders een stuk goedkoper, maar ben je niet verzekerd van een veilig medicijn. Zorg er dus voor dat je altijd bij een vertrouwde aanbieder jouw medicijnen koopt.

Waar Androgel bestellen?

Naast dat je Androgel bij een gecertificeerde apotheek kan bestellen, is het dus ook mogelijk om het online te bestellen bij één van de vertrouwde aanbieders op 123apotheek.nl. Hierdoor hoef je niet fysiek naar een huisarts te gaan voor een afspraak en/of langs de apotheek te gaan om het op te halen.

Bij het plaatsen van een online bestelling moet je eerst een online vragenlijst invullen. Deze vragenlijst dient naar waarheid te worden ingevuld. Vervolgens zal een geregistreerde EU-arts deze vragenlijst in behandeling nemen. Hij of zij zal jou op basis van de ingevulde vragenlijst beoordelen of het medicijn Androgel geschikt is voor jou. Indien je in aanmerking komt, zal de arts een recept voor Androgel uitschrijven. Met dit recept kun je het medicijn bij een gecertificeerde apotheek, zowel fysiek als online kopen. Je kan er ook voor kiezen om de arts het recept direct door te sturen naar een aangesloten apotheek, waardoor je de medicatie snel en gemakkelijk, vaak zelfs binnen 48 uur, naar het opgegeven adres opgestuurd krijgt.

Extra informatie

Werkzame stof

Testosteron

Fabrikant

Besins Healthcare Netherlands

Categorie

Testosteron

Verkrijgbaarheid

Androgel is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Androgel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling