Nystatine

43,80

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders*
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Nystatine is een antischimmelmiddel met de werkzame stof, nystatine. Het is een geneesmiddel om schimmelinfectie en gisten te bestrijden. De artsen zullen dit medicijn altijd als een kuur voorschrijven, waardoor het dus ook belangrijk is om de hele kuur af te maken. Bovendien wordt Nystatine oraal ingenomen in een vorm van een drank (suspensie).

Waar wordt Nystatine voor gebruikt?

Nystatine wordt gebruikt voor het bestrijden van schimmel- en gistinfecties. Voornamelijk die veroorzaakt zijn door Candida-schimmels, denk hierbij aan de infecties in de mond (spruw), maar ook in keel, slokdarm, maag en darmen.

Hoe werkt Nystatine?

Nystatine is een medicijn die de schimmels en gisten, zoals de Candida-gist dood. Nystatine zorgt ervoor dat de celwanden van de Candida-gist wordt aangetast, waardoor de groei van de schimmel wordt afgeremd en de schimmelcel langzaam afsterft. Het is dan ook een medicijn die voornamelijk gericht is op Candida-gist met een dodende (fungicide) werking.

Hoe effectief is dit medicijn?

Nystatine is een zeer effectief medicijn bij het behandelen van oppervlakkige infecties in mond/keelholte, slokdarm, maag en darm, vooral die veroorzaakt zijn door Candida-gist. Dit medicijn zal helpen bij het bestrijden van de schimmel, maar ook het verminderen van de symptomen. Belangrijk om te weten is dat het alleen effectief zal zijn als het medicijn op de juiste manier gebruikt wordt en de kuur volledig wordt afgemaakt. Heb je last van infecties die wat dieper zitten en waarbij de schimmel meer verspreidt is? Dan zal Nystatine minder effectief zijn en is het verstandig om andere antischimmelmiddelen te gebruiken. Daarnaast is dit medicijn alleen werkzaam tegen schimmel en niet tegen virussen of bacteriën.

Hoe snel zie je resultaat?

De arts zal haast altijd Nystatine als een behandelingskuur voorschrijven. De behandeling zal meestal 1 tot 2 weken duren. Hoelang het duurt voordat iemand resultaten ervaart als in verlichting van symptomen is lastig aan te geven, aangezien dit per individu kan variëren. Echter is het belangrijk om te onthouden dat als de klachten verdwenen zijn het niet betekent dat je ook direct genezen bent. De schimmels en gisten kunnen nog in het lichaam aanwezig zijn. Het is belangrijk dat je de kuur altijd volledig afmaakt om de behandeling effectief te voltooien.

Wat zijn de bijwerkingen?

Ondanks dat Nystatine een effectief medicijn is, kunnen sommige gebruikers alsnog bijwerkingen ervaren. Gelukkig is Nystatine een medicijn dat een lage absorptie heeft in het lichaam, waardoor er weinig bijwerkingen zijn.

Hieronder worden de bijwerkingen opgesomd:

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen):

  • Maagdarmklachten, zoals misselijkheid, braken en diarree. Vaak gaan deze klachten vanzelf over.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen):

  • Overgevoeligheid, dit is te merken aan huiduitslag, roodheid en jeuk. Het is verstandig om jouw arts dan te raadplegen.

Verder als je onbekende symptomen ervaart na het gebruik van dit medicijn. Zorg er dan voor dat jouw arts hiervan op de hoogte is en bij nood zelfs naar de Eerste-hulpdienst gaan.

Hoe gebruik je Nystatine?

Het is belangrijk om de suspensie voor het gebruik goed te schudden. Ga je het gebruiken om spruw (mond-keelholte) te behandelen? Dan moet de suspensie (drank) goed over beide zijden van de mondholte verdeelt worden en het vervolgens enkele minuten in de mond houden voordat je het doorslikt. Spoel daarna de mond ook niet na.

Wordt Nystatine gebruikt bij infecties van het maag-darmkanaal? Dan kun je de suspensie direct doorslikken. Verder is het belangrijk om de dosis zo goed mogelijk over de dag te verdelen voor een constant effect en kun je het beste na de maaltijden innemen en eventueel ook voor het slapen gaan. Tot slot is het belangrijk om altijd de voorgeschreven instructies van jouw arts goed na te volgen.

Wanneer kan ik stoppen met Nystatine?

Je mag pas stoppen met dit medicijn wanneer de volledige kuur is afgemaakt en niet wanneer je merkt dat de klachten al verdwenen zijn. Het verdwijnen van de klachten betekent namelijk niet dat alle schimmel- of gistsporen verdwenen zijn, want de klachten kunnen dan nog terugkomen. Vaak duurt de behandeling zo 1 tot 2 weken lang.

Maar ervaar je allergische reacties op dit middel of ernstige bijwerkingen. Dan is het raadzaam om meteen te stoppen en direct een arts raad te plegen.

Nystatine ervaringen

Op het internet zijn genoeg ervaringen te lezen van andere gebruikers over het medicijn, Nystatine. Wat eraan opvalt is dat de ervaringen erg afwisselend is. Bij de ene gebruiker is het zeer effectief, terwijl bij de ander gebruiker bijna geen verbeteringen te zien is. Het is hangt per individu af of dit medicijn effectief genoeg is om jouw klachten te verhelpen. Het is dus verstandig om dit medicijn zelf uit te proberen als je benieuwd bent of dit medicijn voor jou werkend is.

Nystatine kopen: de Kruidvat?

Nystatine is alleen verkrijgbaar met een recept bij een gecertificeerde apotheek. Hierdoor heeft het geen zin om langs een drogisterij als Kruidvat of Etos te gaan, aangezien zij geen geldige vergunning hebben om dit medicijn te mogen verkopen. Een recept kun je krijgen door een afspraak te maken bij jouw huisarts. Hij of zij zal jou tijdens het consult beoordelen of jij voor het medicijn Nystatine geschikt bent.

Komt het jou niet goed uit om langs de huisarts te gaan? Dan is er ook nog een ander mogelijkheid om het recept te verkrijgen en Nystatine te kopen. Je kunt namelijk ook online een consult aanvragen. Dit kan makkelijk geregeld worden bij één van onze vertrouwde aanbieders op 123apotheek.nl. Bij het kopje "Waar Nystatine bestellen" onderaan dit artikel lees je hoe dat online verder geregeld kan worden.

Wat kost Nystatine?

De kosten voor Nystatine kunnen variëren. Dit is afhankelijk van de sterkte (100 of 100000 U/ml), verpakkingsgrootte (24, 100, 120 ml) en aanbieders. De prijzen kunnen variëren van € 42,00 tot € 98,00. Verder zal je op het internet ook aanbieders tegenkomen waarbij je Nystatine kunt kopen zonder een recept. Vaak zijn deze medicijnen een stuk goedkoper, maar moet je rekening mee houden dat deze medicijnen onveilig kunnen zijn.

Waar Nystatine bestellen?

Je kunt dus Nystatine zowel in fysieke gecertificeerde apotheken als online bestellen. Bij het online bestellen kom je verder niet in aanraking met een arts en hoef je niet ergens op locatie te zijn. Via onze vertrouwde aanbieder op 123apotheek.nl kun jij veilig en gemakkelijk een online consult aanvragen.

Tijdens dit consult moet je een online vragenlijst naar waarheid invullen. Vervolgens zal een geregistreerde EU-arts deze in behandeling nemen om te beoordelen of het medicijn Nystatine wel voor jou geschikt is. Indien dit het geval is, zal hij of zij jou het recept uitschreven om Nystatine te kunnen bestellen. De EU-arts kan het recept ook doorsturen naar een aangesloten vertrouwde apotheek, waardoor jij het medicijn eenvoudig en direct binnen 48 uur in huis krijgt.

Extra informatie

Werkzame stof

Nystatine

Fabrikant

Meerdere

Categorie

Antischimmelmiddel (antimyotica)

Verkrijgbaarheid

Nystatine is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nystatine” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling