Fluconazol

42,85

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders
ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Fluconazol is een antischimmelmiddel. Dit medicijn wordt vaak door artsen voorgeschreven aan mensen die lijden aan schimmelinfecties. Bovendien wordt fluconazol niet alleen gebruikt voor de behandeling, maar ook voor de preventie van bepaalde schimmels en gisten.

Waar wordt Fluconazol voor gebruikt?

Fluconazol wordt gebruikt om verschillende schimmel- en gistinfecties te behandelen, zoals vaginale schimmelinfecties, schimmelinfecties in de mond, keel en slokdarm, de huid (ringworm, voetschimmel) en nagels (schimmelnagels). Zie hieronder voor meer gedetailleerde toepassingen.

 • Tinea unguium (onychomycose)
 • Coccidioïdomycose
 • Cryptokokkenmeningitis
 • Invasieve candidiasis
 • Candida balanitis
 • Dermatomycosen waaronder; tinea pedis, tinea corporis, tinea cruris, tinea versicolor
 • Vaginale candidiasis
 • Slijmvliescandidiasis waaronder; oesofageale candidiasis, orofaryngeale candidiasis, candidurie, chronische orale atrofische candidiasis, chronische mucocutane candidiasis

Bovendien wordt Fluconazol ook gebruikt in bepaalde gevallen om schimmelinfecties te voorkomen.

Hoe werkt Fluconazol?

Door een verstoord evenwicht tussen bacteriën, schimmels en gisten kunnen bepaalde soorten schimmels en gisten beter groeien ten koste van andere. Fluconazol blokkeert de productie van ergosterol in de schimmelcelwand. Ergosterol is een essentiële stof voor het behouden van de structuur van de celwanden. De blokkade van de productie van ergosterol zorgt ervoor dat de schimmel langzaam zal afsterven, omdat de celwanden van de schimmel steeds zwakker worden.

Hoe effectief is dit medicijn?

Fluconazol is over het algemeen een effectief medicijn voor het bestrijden en voorkomen van schimmel- of gistinfecties. Echter kunnen verschillende factoren, zoals het type schimmel en de ernst van de infectie van invloed zijn op de effectiviteit ervan en ieder persoon kan er natuurlijk ook anders op reageren. Om de behandeling met fluconazol zo soepel en effectief mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om goed de instructies van je arts zorgvuldig op te volgen en natuurlijk de kuur volledig af te maken. 

Hoe snel zie je resultaat?

Het gebruik van fluconazol is een kuur, dus is het belangrijk om de hele kuur af te maken voor een goed resultaat. Het is belangrijk om niet te stoppen met het gebruik van fluconazol, zelfs niet als de symptomen van de infectie verdwenen zijn. Het is niet precies te zeggen hoe lang de genezing zal duren. Dit hangt af van het type infectie, de ernst en de locatie van de infectie. Voorbeelden van genezingen zijn:

 • De kuur voor een schimmelinfectie van de huid 2 tot 6 weken duren.
 • De kuur voor schimmelnagels kan 3 tot 12 maanden duren. Dit hangt van de groeisnelheid van de nagel af.
 • Vaginale candida-infectie is vaak binnen 1 week klaar. Door één keer 1 capsule in te nemen en soms op advies van de arts een tweede capsule.
 • De kuur voor schimmelinfectie van organen kunnen erg verschillen van enkele weken tot zelf enkele maanden.

Wat zijn de bijwerkingen?

Alle medicijnen kunnen bijwerkingen geven, zo ook de fluconazol aangezien dit onder de medicijnen valt. De volgende bijwerkingen worden gecategoriseerd in vaak voorkomend, soms voorkomend en zelden voorkomend.

Vaak (dit betekent dat 1 op de 100 gebruikers bijwerkingen ervaart):

 • Maagdarmklachten: buikpijn, diarree, misselijkheid, brandend maagzuur, overgeven
 • Hoofdpijn
 • Huiduitslag met rode vlekken en/-of rode huid

Soms (dit betekent dat 1 op de 1000 gebruikers bijwerkingen ervaart):

 • Duizeligheid
 • Smaakverandering
 • Jeuk
 • Huiduitslag met bultjes en hevige jeuk

zelden (dit betekent dat 1 op de 10.000 gebruikers bijwerkingen ervaart):

 • Bloedafwijkingen
 • Leveraandoeningen, geelzucht, verhoogde waarden in het bloed
 • Haaruitval
 • Ernstige overgevoeligheidsreacties

Bij gebruik van dit medicijn is het altijd verstandig om van tevoren goed de bijsluiter te lezen. Voor meer informatie over de bijwerkingen van Fluconazol vind je in de bijsluiter. Indien je bijwerkingen ervaart en hier veel last van krijgt, bespreek dit dan met je huisarts. Doe dit ook met klachten die niet in dit lijstje of in de bijsluiter staan.

Hoe gebruik je Fluconazol?

Het gebruik van Fluconazol is over het algemeen zeer eenvoudig. Fluconazol is zowel in capsules als in drankvorm verkrijgbaar.

 • Gebruik je de capsules? Neem de capsule in zijn geheel met water in zonder te kauwen. Als slikken moeilijk gaat, kan de capsule worden geopend en de inhoud (poeder) worden gemengd met een lepel appelmoes, vla of yoghurt.
 • Gebruik je de drank? Schud dan de drank goed voor gebruik en meet de juiste hoeveelheid drank af.

Het is belangrijk om fluconazol in de juiste dosis in te nemen. Op het voorschrift dat je van je arts meekrijgt, staat dit ook altijd duidelijk vermeld. Daarnaast heeft fluconazol veel wisselwerkingen met andere medicijnen. Het is daarom belangrijk om je goed te laten inlichten door je apotheker/arts of je fluconazol veilig kunt gebruiken met de andere medicijnen. Dit geldt ook voor medicijnen die zonder recepten verkregen zijn.

Wanneer kan ik stoppen met Fluconazol?

Al eerder is er vermeld dat fluconazol als een kuur verstrekt wordt. Dit betekent dat je niet zomaar kunt stoppen met het gebruiken van fluconazol. Ook als de klachten zijn verdwenen maak je de kuur af. Bij te vroeg stoppen kunnen de symptomen namelijk terugkeren. Je kunt dus pas stoppen met fluconazol als je de hele kuur doorlopen heeft. Hoelang een kuur duurt hangt af van de plaats en de ernst van de infectie. Dit kan weken of zelfs maanden duren.

Fluconazol ervaringen

Mensen zoeken vaak online naar ervaringen van andere gebruikers. Echter moet je in je achterhoofd rekening houden dat mensen gemakkelijker klagen via het internet en hun negatieve ervaringen sneller delen, terwijl mensen die geen problemen ervaren, het weer juist minder snel delen. Daarom vind je op het internet vaker klachten over bijwerkingen van fluconazol. Maar als je verder kijkt, kom je ook genoeg positieve ervaringen tegen. Zo zijn veel mensen tevreden over de resultaten van fluconazol. Het is dan ook geen verrassing dat het een medicijn is dat vaak door artsen wordt voorgeschreven om schimmelinfecties te bestrijden.

Fluconazol kopen

Ben je van plan om fluconazol te kopen? Houdt er dan rekening mee dat je dit niet zomaar kunt aanschaffen. Je hebt namelijk een recept nodig om fluconazol te mogen kopen. Een arts moet jou eerst gaan beoordelen of dit medicijn voor jou geschikt is. Je kunt daarom een afspraak maken bij je huisarts. Hij of zij zal tijdens het consult beoordelen of jij geschikt zal zijn voor fluconazol.

Een andere mogelijkheid is om het online te kopen. Dit kan eenvoudig geregeld worden via één van de aanbieders op www.123apotheek.nl. Bij het kopje "Waar Fluconazol bestellen" onderaan dit artikel lees je hoe dat online geregeld kan worden.

Wat kost Fluconazol?

Op het internet kunnen de prijzen voor fluconazol erg verschillend zijn. De prijs is afhankelijk van de volgende factoren: verpakkingsgrootte, hoeveelheid (50 mg, 150 mg, etc) en het merk. De prijzen kunnen zo van €30 tot wel €100 variëren. Daarbij kan een aanbieder ook een rol spelen in de prijsverschillen.

Waar Fluconazol bestellen?

Je kunt dus geen fluconazol kopen zonder recept. Een recept is verkrijgbaar via bijvoorbeeld de huisarts, maar je kunt het ook online verkrijgen. Op www.123apotheek.nl kun je online een consult aanvragen bij één van de aanbieders. Je spreekt niet met een arts maar vult online een vragenlijst in. Deze wordt dan in behandeling genomen door een geregistreerde EU-arts. Indien je de goedkeuring van de arts krijgt, ontvang jij een recept waarmee je bij een gecertificeerde apotheek op het internet de Fluconazol kunt bestellen en heb jij het binnen 48 uur in huis.

Extra informatie

Werkzame stof

Fluconazol

Fabrikant

Meerdere

Categorie

Schimmelinfectie, antischimmelmiddelen

Verkrijgbaarheid

Fluconazol is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fluconazol” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling