Ibuprofen 600 mg

48,95

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders*
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Ibuprofen 600 mg is een geneesmiddel die tot de klasse van niet-steroïdale ontstekingsremmende geneesmiddelen (NSAID's) behoort. De actieve bestanddeel van Ibuprofen is, zoals zijn naam al aangeeft, ibuprofen zelf. Het is een medicijn die pijnstillend, koorts verlagend en ontsteking remmend werkt.

Waar wordt Ibuprofen 600 mg voor gebruikt?

Al eerder is er aangegeven dat ibuprofen een ontstekingsremmende pijnstiller en koortsverlagend is. Dit medicijn is dan ook te gebruiken bij pijn waarbij sprake is van een ontsteking. Voorbeelden hiervan zijn, reumatoïde artritis, gewrichtspijn, ziekte van Bechterew en jicht. Daarnaast wordt het ook gebruikt bij migraine, hoofdpijn en menstruatieklachten, zoals abnormaal vaginaal bloedverlies. Verder wordt het ook wel eens gebruikt bij klachten door verkoudheid of griep en bij artrose of spierpijn.

Hoe werkt Ibuprofen 600 mg?

Ibuprofen werkt door het remmen van het enzym cyclo-oxygenase (COX). Dit is een enzym die betrokken is bij de aanmaak van bepaalde chemicaliën in ons lichaam namelijk, prostaglandine. Prostaglandine zijn hormoonachtige stoffen die de waarnemingen van pijn, verhogingen van temperatuur (koorts), zorgen dat de bloedvaten open gaan staan en ontstekingen stimuleren. Maar doordat de aanmaak van prostaglandines wordt geremd is er een ontstekingsremmend en pijnstillend effect. Het zorgt voor het verhinderen dat het pijnsignaal aan de hersenen wordt door gegeven en vermindert de zwelling, roodheid en pijn.

Hoe effectief is dit medicijn?

Ibuprofen is over het algemeen een zeer effectief geneesmiddel die al jarenlang gebruikt wordt. Het heeft dan over de jaren heen ook zijn goede werking bewezen en voor het verminderen van pijn, het verlagen van koorts en het remmen van ontstekingen. Daarnaast helpt het ook nog eens bij menstruatieklachten. Houd er rekening mee dat de effectiviteit kan variëren, dit afhangt van situatie, ernst van de pijn en ontsteking en het juiste gebruik (hiermee wordt 'goede dosering' en 'juiste gebruiksperiode' bedoelt).

Hoe snel zie je resultaat?

De resultaten zijn over het algemeen zeer snel zichtbaar. Zo beginnen de effecten na een half uur tot een uur te werken en blijven deze ongeveer 8 uur lang aanhouden. Gebruik je tabletten met een vertraagde afgifte? Dan zullen deze binnen twee tot drie uur beginnen te werken en zal vervolgens ongeveer twaalf uur lang aanhouden.

Wat zijn de bijwerkingen?

Net als alle andere medicijnen is er een mogelijkheid dat ook aan Ibuprofen bijwerkingen verbonden zitten, aangezien het een medicijn is. Hieronder worden de bekende bijwerkingen beschreven:

Zelden (bij 10 tot 10 op de 100 mensen):

 • Maagklachten, zoals misselijk zijn, overgeven, maagirritatie, buikpijn, vol gevoel, boeren, zuurbranden en gebrek aan eetlust.
 • Klachten kunnen verergeren als je al last hebt van slokdarmontsteking (door opkomend maagzuur).
 • Darmklachten, zoals verstopping, veel winden laten en diarree.
 • De klachten verergeren van chronische darmontsteking als je dit al hebt.
 • Hoofdpijn
 • Duizelingen en draaierigheid. (vaak gaat dit over als je al gewend bent geraakt aan dit medicijn.)
 • Moe zijn

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen):

 • Branderig gevoel in de mond of keel, bij gebruik van bruisgranulaat (poeder)
 • Jeuk of irritatie aan de anus of diarree, bij gebruik van zetpillen.
 • Maag- of darmzweer of andere serieuze beschadiging van maag, darmen of slokdarm.
 • Heb je een slokdarmstenose (vernauwing van de slokdarm)? Vermijd dan tabletten, dragee of capsules om de kans op schade aan de slokdarm te verkleinen.
 • Vergroot de kans op bloedingen als je een bloedstollingsziekte hebt.
 • Slechter horen of oorsuizen.
 • Dubbelzien of wazig zien.
 • Oedeem in enkels of polsen (vocht vasthouden in de armen en benen).
 • Haaruitval
 • Psychische klachten, zoals nachtmerries, niet kunnen slapen, slaperig zijn, onrustig zijn, opgewonden zijn, in de war zijn, hallucinaties, problemen met je geheugen en angstig zijn.
 • Huiduitslag met jeuk.
 • Overgevoeligheid
 • Beschadiging van de nieren.
 • Leverontsteking, ontsteking van de alvleesklier en bloedafwijkingen.
 • Verhoging van hart- en vaatproblemen bij meerdere weken of hoge dosering gebruik.
 • Heb je hartkrampen (angina pectoris)? Overleg met jouw arts of je dit medicijn mag gebruiken.

Indien één van deze bijwerkingen of bijwerkingen die niet hierbij staan optreden, is het verstandig om contact met jouw arts of apotheker op te nemen.

Bovendien is het belangrijk om rekening te houden als er gebruik wordt gemaakt van meerdere verschillende medicijnen. Dit medicijn heeft namelijk veel wisselwerkingen met andere medicijnen. Ben je niet zeker of de wisselwerking voor jou van belang is? Neem dan contact op met jouw arts of apotheker om het te laten controleren. Verder mag dit medicijn niet gebruikt worden voor kinderen onder de 6 maanden oud of een lichaamsgewicht hebben van onder de 5 kg (behalve als een arts dit toestaat).

Hoe gebruik je Ibuprofen 600 mg?

Ibuprofen kan op verschillende manieren gebruikt worden, aangezien er verschillende vormen aanwezig zijn van Ibuprofen. Hieronder worden de verschillende manieren van inname beschreven:

 • Neem de tabletten of dragees in zijn geheel in met een ruime hoeveelheid water.
 • De bruisgranulaat (poeder) of bruistabletten plaats je in een half glas water. Wacht vervolgens tot het bruisen is gestopt en drink het glas leeg. Spoel het glas daarna nog met wat water en drink dat ook op.
 • Bij gebruik van drank moet je het eerst omschudden voordat je het opdrinkt en meet je de juiste hoeveelheid af door de meegeleverde maatbekertje of maatlepel.
 • Bij het infuus wordt dit door een arts of verpleegkundige klaargemaakt.

Wanneer kan ik stoppen met Ibuprofen 600 mg?

Het stoppen met Ibuprofen 600 mg is zeer gemakkelijk. Je kunt namelijk direct stoppen wanneer jij zou willen. Zo kun je al stoppen wanneer bijvoorbeeld de klachten weg zijn of als zwaardere pijnmedicatie nodig is. Het is meestal juist niet gunstig om dit middel voor een hele lange tijd te slikken, dus voor de maximale duur van gebruik is het aan te raden om goed de bijsluiters te lezen. Het lange gebruik van Ibuprofen 600 mg kan juist meer risico geven op bijwerkingen.

Ibuprofen 600 mg ervaringen

Het is begrijpelijk dat je benieuwd bent naar de ervaringen van andere gebruikers. Op het internet is hier van ook genoeg over te vinden. Wat opvalt is dat er zowel goede als minder goede ervaringen beschreven wordt bij het gebruik van Ibuprofen 600 mg. De meerderheid ervaart het middel in ieder geval als prettig en effectief. Het is een geneesmiddel die een uitweg biedt bij mensen waarbij bijvoorbeeld paracetamol niet voldoende de pijn verminderd, waardoor ze na het nemen van Ibuprofen wel pijnvrij kunnen zijn. Echter ervaren ook wat gebruikers maagklachten na het gebruik van Ibuprofen vooral als zij daar gevoelig voor zijn, maar met het bijnemen van maagbeschermers of gebruik na het eten kan dat voorkomen worden.

Ibuprofen 600 mg kopen

Ibuprofen 600 mg is alleen verkrijgbaar bij gecertificeerde apotheken met een geldige recept. Je kunt een afspraak maken bij jouw huisarts om het recept te krijgen. Jouw huisarts zal tijdens het consult beoordelen of Ibuprofen 600 mg voor jou geschikt is en het recept uitschrijven als dit het geval is. Een ander manier is om het recept online te krijgen. Bij het kopje "Waar Ibuprofen 600 mg bestellen" onderaan dit artikel lees je hoe dat online geregeld kan worden.

Wat kost Ibuprofen 600 mg?

De kosten voor Ibuprofen 600 mg kunnen van elkaar variëren. Dit heeft te maken met verschillende factoren. Denk hierbij aan het merk, aanbieders en verpakkingsgrootte. Zo kunnen de kosten voor Ibuprofen 600 mg van € 48,00 oplopen tot € 85,00.

Waar Ibuprofen 600 mg bestellen?

Komt het jou niet gelegen uit om langs de huisarts te gaan? Dan zou je Ibuprofen 600 mg ook eenvoudig online kunnen bestellen. Via onze aanbieder op 123apotheek.nl kan jij veilig en vertrouwd een online consult aanvragen. Tijdens dit consult moet jij een korte vragenlijst naar waarheid invullen. Deze vragenlijst wordt vervolgens door een geregistreerde EU-arts in behandeling genomen. Hij of zij zal aan de hand van deze vragenlijst beoordelen of Ibuprofen 600 mg  voor jou geschikt is. Indien dit het geval is zal deze arts het recept voor Ibuprofen 600 mg voor jou uitschrijven. Verder kom je ook niet in aanraking met een fysieke arts.

Extra informatie

Werkzame stof

Ibuprofen

Fabrikant

Meerdere

Categorie

Pijnstillers

Verkrijgbaarheid

Ibuprofen is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ibuprofen 600 mg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling