Zithromax

52,85

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders*
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Zithromax is een geneesmiddel met de werkzame stof, Azitromycine. Dit is een medicijn die tot de klasse macrolide antibiotica behoort. Het zorgt voor het bestrijden van infecties met bacteriën. Verder wordt Zithromax in de vorm van een kuur gebruikt en bestaat het uit tabletten (van 250 mg en 500 mg) en suspensie (van 40 mg/ml).

Waar wordt Zithromax voor gebruikt?

Zithromax is een antibioticakuur voor het behandelen van verschillende bacteriële infecties. Dit is ook wel een medicijn die wordt voorgeschreven als iemand Doxycycline niet kan gebruiken voor het behandelen van chlamydia.
Voorbeelden waarbij dit medicijn voorgeschreven wordt door de artsen:

 • Huidinfecties, zoals wondroos;
 • Geslachtsziekten (SOA), zoals chlamydia, gonorroe en chancroïd (zachte sjanker);
 • Luchtweginfecties, zoals longontsteking, kinkhoest, keelpijn door keelontsteking, acute bronchitis, middenoorontsteking en bijholteontsteking;
 • Lymeziekte;
 • Diarree;
 • Luchtweginfecties bij cystische fibrose en bij bronchiëctasieën.

Hoe werkt Zithromax?

Na de inname van Zithromax zal het medicijn zich via het bloed over het hele lichaam verspreiden. Het actieve bestanddeel, azitromycine, zal zich binden aan de eiwitten in de bacteriële cellen. Deze zorgt ervoor dat de groei van de bacteriën afremmen door de vermogen om eiwitten te produceren te verstoren. Hierdoor kunnen de bacteriën zich niet of minder snel vermenigvuldigen, waardoor het immuunsysteem van het lichaam zelf de infectie beter zal kunnen bestrijden.

Hoe effectief is dit medicijn?

Zithromax is over het algemeen een zeer effectief geneesmiddel voor het behandelen aan veel verschillende bacteriële infecties. Het heeft volgens een studie in de New England Journal zelfs een slagingspercentage van 90%. Houd er echter rekening mee dat sommige bacteriën resistentie tegen antibiotica kunnen ontwikkelen, waardoor ze minder effectief kunnen worden. Het is daarom belangrijk om het medicijn goed na te volgen, zoals het voorgeschreven is door de arts of apotheker om de risico op antibioticaresistentie te verminderen.

Hoe snel zie je resultaat?

Aangezien Zithromax als een antibioticakuur wordt voorgeschreven zal het enkele dagen duren voordat de resultaten zichtbaar worden. De werkingen van het medicijn zal vaak na 2 tot 3 uur beginnen, maar pas na een paar dagen zal je pas echt de resultaten zien. Verder duurt de kuur meestal 3 tot 5 dagen lang, maar zijn er ook aandoeningen waarbij een eenmalige dosis voldoende is of juist een langdurige kuur van 3 tot 6 maanden.

Wat zijn de bijwerkingen?

Behalve dat Zithromax een effectief geneesmiddel is, kunnen er helaas ook bijwerkingen aan verbonden zijn. Hieronder worden de bekende bijwerkingen opgesomd:

Soms (bij 1 tot 30 op de 100 mensen):

 • Maagdarmklachten, zoals buikpijn, diarree, winderigheid en misselijkheid.

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen):

 • Minder goed kunnen zien.
 • Duizeligheid, slaapstoornissen en hoofdpijn.
 • Smaakverlies, vreemde geuren ruiken en minder reukvermogen.
 • Huiduitslag, jeuk en overmatig zweten.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen):

 • Ontstoken slijmvliezen van mond, vagina, keel of anus.
 • Verkleuring van tong en tanden.
 • Psychische klachten, zoals nervositeit, angst, verwardheid en prikkelbaarheid.
 • Hartkloppingen en andere hartritmestoornissen.
 • Verminderde werking van de nieren en ontsteking van de nieren.
 • Leveraandoening, zoals hepatitis of galstuwing, ontsteking van de alvleesklier.
 • Minder witte of rode bloedcellen, minder bloedplaatjes.
 • Overgevoeligheid voor zonlicht, waardoor je ernstige zonnebrand kunt krijgen.
 • Overgevoeligheid voor dit medicijn. Merkbaar door galbulten, jeuk of huiduitslag.
 • Minder goed kunnen horen, doofheid of oorsuizen.
 • Vermoeidheid of zwak gevoel.
 • Doof of tintelend gevoel in handen of voeten, pijn in gewrichten.

Overleg met jouw arts indien één van deze bijwerkingen zich voordoen.

Bovendien is het belangrijk om rekening te houden dat Zithromax wisselwerkingen heeft met andere medicijnen. Hierdoor kun je Zithromax niet zomaar met andere medicijnen tegelijkertijd gebruiken. Heb jij twijfels of je het wel of niet samen mag gebruiken met jouw medicijnen, raadpleeg dan jouw arts of apotheker voor de zekerheid.

Hoe gebruik je Zithromax?

Het is belangrijk om altijd goed te voorschriften van de arts of apotheker na te volgen. Zij zullen dan ook informatie geven over de dosering, gebruiksfrequentie en behandelingsduur. Gelukkig is het gebruik van Zithromax eenvoudig. Zithromax is in tabletten als suspensie (drank) verkrijgbaar. Maak je gebruik van de tablet? Dan kun je deze met een halve glas innemen.

Wordt er gebruik gemaakt van de suspensie? Dan moet je de fles voor het gebruik goed omschudden en de voorgeschreven hoeveelheid drank afmeten met de meegeleverde maatlepel of doseerspuit. Je kunt deze medicijnen zowel voor, tijdens als na het eten innemen. Merk je echter dat je misselijk wordt? Dan kun je het beter tijdens of na het eten innemen.

Wanneer kan ik stoppen met Zithromax?

Het is belangrijk om de kuur volledig af te maken. Je kunt dus niet zomaar stoppen met het innemen van Zithromax. Dit zal namelijk de kans vergroten op de terugkeer of bestaan van de infectie. Stop je eerder dan de aangegeven kuur? Dan is er nog een kans dat niet alle bacteriën verdwenen zijn.

Wordt er allergische reacties of ernstige bijwerkingen ervaren? Dan moet er wel per direct gestopt worden en contact opgenomen worden met jouw arts of apotheker.

Zithromax ervaringen

Het is begrijpelijk dat je benieuwd naar de ervaringen van andere gebruikers over Zithromax. Op het internet kun je hier ook genoeg over vinden. Wat opvalt is dat het medicijn zeer goed wordt ervaren met effectieve werkingen en weinig tot geen bijwerkingen. Echter zijn er ook gebruikers die last krijgen van maagdarmklachten (buikpijn, diarree), maar zijn ze over het algemeen alsnog positief aangezien de kuur erg kort en effectief is.

Zithromax kopen

Ben je van plan om Zithromax te kopen? Houd er rekening mee dat dit niet zonder recept te verkrijgen is. Je moet eerst door een arts beoordeelt worden of dit medicijn voor jou geschikt is. Dit kan door het maken van een afspraak bij je huisarts. Hij of zij zal tijdens het consult jou beoordelen en als het nodig is daarbij het recept uitschrijven.

Een ander mogelijkheid is het om Zithromax online te kopen. Dit kan heel eenvoudig via één van de aanbieders op www.123apotheek.nl. Onder het kopje ‘Waar Zithromax bestellen?’ onderaan het artikel, leggen wij uit hoe dit werkt.

Wat kost Zithromax?

De kosten voor Zithromax kunnen van elkaar variëren. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals aanbieders, sterkte (250 mg of 500 mg) en de verpakkingsgrootte. Zo kunnen de prijzen voor Zithromax van € 7,00 tot € 18,77 per tablet verschillen.

Waar Zithromax bestellen?

Ben je echter niet in gelegenheid om langs de huisarts te gaan of vind je dit teveel gedoe? Dan kun je er ook voor kiezen om Zithromax online bestellen. Je kan via één van onze vertrouwde aanbieders op 123apotheek.nl veilig een online consult aanvragen. Je komt verder niet in aanraking met een fysieke arts, maar moet je online een korte vragenlijst naar waarheid invullen. Aan de hand hiervan bepaalt een geregistreerde EU-arts of jij voor dit medicijn geschikt bent. Indien dat zo is, ontvang jij van deze arts een recept, waarna je gemakkelijk en snel de medicatie bij een erkende (online) apotheek Zithromax kunt bestellen.

Extra informatie

Werkzame stof

Azitromycine

Fabrikant

Pfizer bv

Categorie

Antibiotica, SOA

Verkrijgbaarheid

Zithromax is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zithromax” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling