Domperidon

45,65

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders*
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Domperidon is een geneesmiddel dat ervoor zorgt dat de maag en darmen meer laat bewegen, waardoor het voedsel sneller van de maag naar de darmen zullen gaan. Het maakt gebruik van de werkzame stof, domperidon en is dit medicijn verkrijgbaar als drank, tabletten en smelttabletten.

Waar wordt Domperidon voor gebruikt?

Domperidon wordt gebruikt om misselijkheid en braken te behandelen, maar ook om de symptomen van misselijkheid te verlichten. Verder wordt het ook voorgeschreven als er problemen zijn met borstvoeding, misselijkheid bij migraine, een te langzame maag of een bepaalde vorm van lage bloeddruk bij de ziekte van Parkinson.

Hoe werkt Domperidon?

De werkzame stof van Domperidon zorgt voor het blokkeren van de werking van dopamine in de hersenen. Dit reguleert de bewegingen van de maag en darmen. Daarnaast blokkeert Domperidon ook de dopamine receptoren, wat weer de misselijkheid, braken en het opgeblazen gevoel vermindert. Verder zal Domperidon het natuurlijke ritme van de spiercontractie en ontspanning in de maag herstellen, zodat het de voedsel door de spijsverteringsstelsel helpt te duwen en het braken te voorkomen.

Hoe effectief is dit medicijn?

Domperidon is een geneesmiddel die effectief is bij het behandelen van bepaalde maagklachten. Denk hierbij aan misselijkheid, braken en/of een opgeblazen gevoel hebben. Maar is er uit onderzoek gebleken dat het ook effectief kan zijn ter stimulatie van borstvoeding. Verder is het ook effectief tegen kortdurende maagklachten en zal het minder effectief zijn bij ernstigere aandoeningen. Natuurlijk moet er ook rekening mee gehouden worden dat het echter ook van persoon tot persoon kan verschillen hoe effectief Domperidon kan zijn.

Hoe snel zie je resultaat?

Domperidon heeft over het algemeen een zeer snelle werking. Zo zullen de tabletten en drank na 15 tot 30 minuten beginnen te werken na de inname, waarna het effect zo 6 tot 8 uur lang aan houdt. Gebruik je het om borstvoedingsproblemen te verhelpen, dan zal het wat langer duren, omdat de aanmaak van moedermelk ongeveer 5 dagen nodig heeft om goed op gang te komen, het duurt dus wat langer voordat je meer zichtbaar resultaat ziet bij borstvoedingsproblemen.

Wat zijn de bijwerkingen?

Aan ieder medicijn kunnen er helaas ook bijwerkingen aan vast zitten. Zo ook in dit geval, naast zijn effectieve werking kunnen sommige gebruikers ook bijwerkingen ervaren.

Hieronder worden de bekende bijwerkingen beschreven:

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen): 

 • Droge mond

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen): 

 • Darmkrampen
 • Hoofdpijn, duizeligheid, angst, algemeen gevoel van zwakte en slaperigheid.
 • Diarree
 • Borstvorming bij mannen en opgezwollen melkklieren bij vrouwen.
 • Minder zin in vrijen.
 • Een hoger risico op hartritmestoornissen.
 • Overgevoeligheid, zoals huiduitslag en galbulten.
 • Bewegingsstoornissen

Ervaar je één van deze bijwerkingen of bijwerkingen die hier niet tussen staan? Raadpleeg dan jouw arts. Bovendien is het altijd verstandig om de bijsluiter goed door te lezen om het volledige overzicht te kunnen inzien. Verder is het belangrijk om jouw arts op de hoogte te stellen als je gebruik maakt van andere geneesmiddelen, aangezien Domperidon wisselwerkingen heeft met verschillende medicijnen.

Hoe gebruik je Domperidon?

Domperidon is verkrijgbaar in verschillende toedieningsvormen, hierdoor zijn er ook verschillende manieren om Domperidon te gebruiken. Hieronder worden verschillende mogelijke toepassingen beschreven.

 • Bij het gebruik van de drank moet je deze eerst omschudden en kun je de juiste hoeveelheid afmeten door een maatbekertje of maatlepel te gebruiken.
 • Bij het gebruik van de normale tabletten kun je deze met een half glas water innemen.
 • Bij smelttabletten laat je deze eerst. op je tong smelten en dan pas wegslikken. Of je kunt deze smelttabletten eerst in een half glas water oplossen, omroeren en het daarna opdrinken.

Daarnaast wordt er ook aanbevolen om dit medicijn 15 tot 30 minuten voor de maaltijd in te nemen en bij voorkeur zoveel mogelijk op een vast tijdstip.

Wanneer kan ik stoppen met Domperidon?

Voor de meeste aandoeningen kun je het gebruik van Domperidon direct stoppen, maar gebruik je Domperidon om de borstvoeding te verbeteren? Dan is het aangeraden om het langzaam af te bouwen, zodat je ervoor zorgt dat de melkproductie nog door blijft gaan. Heb jij je twijfels of ben je niet zeker van of je mag stoppen? Raadpleeg dan jouw arts voor meer informatie.

Domperidon ervaringen

Heb jij Domperidon nodig? Dan zul je natuurlijk ook benieuwd zijn naar de ervaringen van andere gebruikers. Gelukkig is er op het internet genoeg hierover te vinden. De gebruikers geven aan dat de werking zeer snel is, sommige na 5 minuten, anderen na 15 minuten. Verder zijn er ook enkele gebruikers waarbij de werking weinig tot geen is, maar over het algemeen zijn de ervaringen zeer positief en ervaren de gebruikers weinig tot geen bijwerkingen.

Domperidon kopen

Domperidon is alleen verkrijgbaar bij een gecertificeerde apotheek met een recept. Zonder een recept kun je geen Domperidon kopen. Bovendien kun je je loopje naar een drogisterij, zoals Kruidvat of Etos ook besparen aangezien zij geen geldige vergunning hebben om dit medicijn te mogen verkopen. Voor het krijgen van een recept moet je een afspraak maken bij jouw huisarts. Hij of zij kan tijdens het consult jou gaan beoordelen of jij voor dit medicijn geschikt bent.

Verder is er ook nog een ander mogelijkheid namelijk een online consult aanvragen. Dit kan eenvoudig bij één van onze vertrouwde aanbieder op 123apotheek.nl geregeld worden. Bij het kopje "Waar Domperidon bestellen" onderaan dit artikel lees je hoe dat online verder geregeld kan worden

Wat kost Domperidon?

Indien je online Domperidon wilt kopen kunnen de kosten van elkaar variëren. Het is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals verpakkingsgrootte (30, 50, 100 tabletten), merken en/of aanbieders. Zo kunnen de prijzen verschillen van € 0,93 tot € 1,68 per tablet. Verder is het belangrijk om rekening te houden dat er op het internet ook aanbieders zijn die Domperidon zonder recept verkopen. Deze medicijnen zijn over het algemeen een stuk goedkoper, maar is er geen zekerheid dat je goede en veilige medicijnen krijgt.

Waar Domperidon bestellen?

Heb je geen tijd om langs de huisarts te gaan of is het teveel gedoe? Dan is het dus ook mogelijk om Domperidon online te kopen. Via één van onze aanbieders op 123apotheek.nl kun jij een online consult aanvragen. Tijdens dit online consult moet je een vragenlijst invullen en kom je dus niet in aanraking met een arts. Na het invullen van de vragenlijst zal een geregistreerde EU-arts deze in behandeling nemen. Hij of zij zal aan de hand van jouw ingevulde vragenlijst beoordelen of jij voor dit medicijn geschikt bent. Indien dit het geval is zal deze arts jou het recept voorschrijven, waarmee jij bij een (online) gecertificeerde apotheek Domperidon kunt kopen.

Extra informatie

Werkzame stof

Domperidon

Fabrikant

Meerdere

Categorie

Medicijn tegen misselijkheid en braken

Verkrijgbaarheid

Domperidon is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domperidon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling