Amoxicilline

50,40

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders*
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Amoxicilline is een antibioticum die bij infecties in je lichaam de bacteriën doodt. Je kunt dit middel kopen in tabletten, drank of druppels. In ziekenhuizen wordt het vaak toegediend via een infuus. Thuisgebruik gaat in de meeste gevallen via tabletten. Deze zijn verkrijgbaar in 375 mg, 500 mg, 750 mg en 1000 mg.

Waar wordt Amoxicilline voor gebruikt?

Dit medicijn behoort tot de groep penicilline-antibiotica en doodt bacteriën van verschillende infecties. Het wordt onder andere gebruikt voor infecties van de keel, bijholtes, het middenoor, longen, luchtpijp, blaas en maag- en darminfecties. Amoxicilline wordt tevens ingezet bij geslachtsziekten en de ziekte van Lyme.

Hoe werkt Amoxicilline?

Als je dit medicijn inneemt wordt het daarna via je bloed door je lichaam verspreid. Het komt bijna overal terecht, waardoor dit medicijn dus zo effectief is bij verschillende infecties. Als een bepaalde bacterie gevoelig is voor Amoxicilline zal deze gedood worden. Door de omvangrijke verspreiding van dit medicijn kan het zelfs op plaatsen komen die lastig te bereiken zijn. Hierbij kun je denken aan een ontsteking in het hart of aan de hartkleppen. Het medicijn werkt ook als de bacterie zich verspreid heeft in bloedvaten.

Hoe effectief is dit medicijn?

Dit antibioticum is al sinds 1972 internationaal op de markt en heeft zich sinds die tijd al goed bewezen. Het medicijn is in Nederland het meest voorgeschreven antibioticum omdat het werkt bij een groot aantal infecties. Al na een paar dagen merkt de patiënt dat klachten van de infectie minder worden.

Hoe snel zie je resultaat?

Amoxicilline in de vorm van een tablet, capsule of drankje zal na één of twee uur gaan werken. Uiteraard gaat dit via een infuus veel sneller. Meestal zie je dan meteen resultaat. Bij het gebruik van een tablet, capsule of drankje werkt een dosis ongeveer zes tot twaalf uur.

Wat zijn de bijwerkingen?

Bijwerkingen van medicijnen kan door iedereen worden ervaren. Echter zie je vaak dat gevoelige mensen hier meer last van hebben. Bij het gebruik van Amoxicilline zijn er bijwerkingen die vaak, soms en zeer zelden voorkomen. Hieronder zie je een overzicht:

Vaak (dit betekent dat 1 op de 10 gebruikers bijwerkingen ervaart):

 • Misselijkheid
 • Huiduitslag
 • Diarree

Soms (dit betekent dat 1 op de 100 gebruikers bijwerkingen ervaart):

 • Overgeven

Zeer zelden (dit betekent dat 1 op de 10.000 gebruikers bijwerkingen ervaart):

 • Duizeligheid
 • Hyperactiviteit
 • Problemen met de nieren
 • Toevallen (stuipen)
 • Spruw
 • Kristallen in de urine
 • Verkleuring van de tong (wordt geel, bruin of zwart)
 • Overmatige afbraak van rode bloedcellen (daardoor bloedarmoede)
 • Laag aantal witte bloedcellen
 • Laag aantal cellen die rol spelen bij bloedstolling
 • Bloed wat minder snel stolt

Bij gebruik van een medicijn is het altijd verstandig om van tevoren goed de bijsluiter te lezen. Bij Amoxicilline staan nog een aantal bijwerkingen die nog minder vaak voorkomen. Indien je bijwerkingen ervaart en hier veel last van krijgt, bespreek dit dan met je huisarts. Doe dit ook met klachten die niet in dit lijstje of in de bijsluiter staan.

Hoe gebruik je Amoxicilline?

Omdat dit medicijn in verschillende varianten beschikbaar is, zie je hieronder per soort hoe je deze gebruikt.

Tabletten: Dit zijn oplostabletten (“dispers”) die je uit elkaar laat vallen in een glas water. Roer dit goed door en drink het daarna op. Het is belangrijk dat je het gehele medicijn binnenkrijgt dus spoel na het drinken het glas met een beetje water en drink dat ook nog op.

Capsules: Een capsule moet je innemen met een half glas water. Je slikt deze in zijn geheel door.

Drank: Voor gebruik altijd eerst de fles schudden. Bij de fles zal een maatbekertje of maatlepel zitten. Meet hiermee de juiste hoeveelheid af en slik vervolgens het drankje door. Ook hier moet je na gebruik het maatbekertje (of de lepel) afspoelen met water en dat ook opdrinken.

Infuus: Dit kun je niet zelf doen. Amoxicilline via een infuus wordt altijd klaargemaakt door een arts of verpleegkundige. Vervolgens zullen zij dit toedienen.
Op het etiket van Amoxicilline staat altijd de dosering die geschikt is voor jouw klachten. Lees deze dan ook goed alvorens je het medicijn inneemt.

Wanneer kan ik stoppen met Amoxicilline?

Met een antibioticum kun je niet zomaar stoppen. Dit medicijn wordt verstrekt als kuur; wat betekent dat je deze altijd af moet maken. Ook als de klachten zijn verdwenen maak je de kuur af. Bij te vroeg stoppen kunnen deze namelijk terugkeren. Hoelang een kuur duurt hangt af van de plaats en de ernst van de infectie. Gemiddeld is dit vijf tot tien dagen, maar in bepaalde situaties kan dat ook zomaar enkele weken zijn.

Amoxicilline ervaringen

Mensen zoeken op internet graag naar ervaringen van andere gebruikers. Houd echter altijd in je achterhoofd dat klagen via internet laagdrempelig is en mensen dat dus gemakkelijk doen. Als het fout gaat, dan hoor je ze. Mensen die nergens problemen mee ervaren, melden dit nagenoeg niet. Je ziet online dan ook veel klachten over de bijwerkingen. Vooral hoofdpijn en huiduitslag worden vermeld. Echter als je dieper gaat graven, kom je ook genoeg positieve ervaringen tegen. Zo zijn heel veel mensen tevreden over Amoxicilline. Het heeft hun verlost van vervelende klachten welke waren ontstaan door een infectie.

Amoxicilline kopen

Wil je Amoxicilline kopen? Dan kan dit niet zonder recept. Het is belangrijk dat een arts eerst beoordeelt of dit medicijn voor jou geschikt is. Je kunt daarom een afspraak maken bij je huisarts. Hij of zij zal tijdens het consult beoordelen of jij dit antibioticum nodig hebt en daar een recept voor uitschrijven. Koop je liever online Amoxicilline? Dan kan dat heel eenvoudig via een van de aanbieders op www.123apotheek.nl. Het is mogelijk om hier een online consult aan te vragen. Zo’n consult houdt in dat je een vragenlijst invult. Aan de hand hiervan bepaalt een geregistreerde EU-arts of hij of zij Amoxicilline aan jou kan voorschrijven. Indien dat zo is, ontvang je van deze arts een recept.

Wat kost Amoxicilline?

Aangezien dit antibioticum meestal wordt voorgeschreven in tabletvorm, zie je in het overzicht hieronder de kosten voor een tablet. Het gaat hier om dispergeerbare tabletten.

Kosten:
Amoxicilline 375 mg = € 0,76 per tablet
Amoxicilline 500 mg = € 0,45 per tablet
Amoxicilline 750 mg = € 0,80 per tablet
Amoxicilline 1000 mg = € 0,97 per tablet

Waar Amoxicilline bestellen: de Kruidvat?

Wie denkt snel even bij de Kruidvat, Etos of andere drogisterij Amoxicilline te bestellen, heeft het mis. Deze ketens hebben geen vergunning om dit middel te verkopen. Ook met een recept kun je hier dus geen Amoxicilline bestellen. Regel het via je huisarts of bestel bij één van de aanbieders van www.123apotheek.nl.

Extra informatie

Werkzame stof

Amoxicilline

Fabrikant

Meerdere

Categorie

Antibiotica

Verkrijgbaarheid

Amoxicilline is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via een van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Amoxicilline” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling