Diclofenac 50 mg

51,60

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders*
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Diclofenac is een geneesmiddel die tot de niet-steroïde ontstekingsremmende pijnstillers behoort. Het is een ontstekingsremmende pijnstiller die ook wel, NSAID's, genoemd worden. Dit medicijn wordt veel gebruikt voor het verlichten van pijn, het remmen van ontstekingen en zelfs het verlagen van koorts. Dit medicijn is verder verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals tabletten, injecties of zetpillen met sterktes van 12,5 mg, 25 mg, 50 mg en 100 mg. Echter richten wij in dit artikel alleen op de sterkte 50 mg of meer, omdat deze medicijnen niet zonder recepten te verkrijgen zijn.

Waar wordt Diclofenac 50 mg voor gebruikt?

Diclofenac 50 mg kan gebruikt worden voor verschillende pijnklachten, zowel lichte als extreme pijn. Zo wordt het voorgeschreven voor pijnklachten als menstruatiepijn, hoofdpijn, pijn na een operatie of blessure, koliekpijn en klachten door verkoudheid of griep. Bovendien wordt het ook gebruikt bij pijn die ontstaan zijn door ontstekingen, zoals gewrichts- en/of reumatische aandoeningen (tendinitis, bursitis, jicht, ziekte van Bechterew, artritis of artrose).

Hoe werkt Diclofenac 50 mg?

Diclofenac 50 mg werkt pijnstillend, doordat dit medicijn het enzym cyclo-oxigenase (COX) remt. Dit enzym speelt namelijk een belangrijke rol bij de gevoeligheid van zenuwen voor pijnprikkels. Het blokkeren van dit enzym maakt het moeilijker voor pijnsignalen van het lichaam om de hersenen te bereiken, waardoor de gevoeligheid zal afnemen.

Hoe effectief is dit medicijn?

Diclofenac is een bekend medicijn die al jarenlang gebruikt wordt. Het heeft dan over de jaren heen ook zijn goede werking bewezen en is dan over het algemeen een zeer effectief geneesmiddel voor het verminderen van pijn, het verlagen van koorts en het remmen van ontstekingen. Houd er rekening mee dat Diclofenac alleen effectief zal zijn bij juiste gebruik, wat betekent bij een goede dosering en juiste gebruiksperiode.

Hoe snel zie je resultaat?

Afhankelijk van de soort medicijnvorm van Diclofenac, zal de snelheid waarmee je de resultaten ziet variëren. Hieronder worden de richtlijnen beschreven over de werkingssnelheid van de verschillende vormen van Diclofenac.

 • Bij inname van de tabletten zal de pijn na 1 uur worden verminderd en heeft het een werkingsduur van ongeveer 6 uur lang.
 • Wordt er gebruik gemaakt van vertraagde-afgifte-tabletten? Dan zullen deze pas na ongeveer 2 uur werken met vervolgens een werkingsduur van 12 tot 24 uur lang.
 • Bij gebruik van een zetpil zullen de resultaten na ongeveer een half uur zichtbaar worden.
 • En bij een injectie zal het zelfs na 15 minuten zichtbaar zijn.

Wat zijn de bijwerkingen?

Ondanks dat Diclofenac 50 mg voor pijnverlichting zorgt. Kunnen er aan dit medicijn ook bijwerkingen aan verbonden zijn. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende bijwerkingen:

Soms (bij 10 tot 30 op de 100 mensen): 

 • Darmklachten, zoals diarree, winderigheid en verstoppingen.
 • Maagklachten, zoals buikpijn, misselijkheid, braken, maagirritatie, zuurbranden, vol gevoel, geen eetlust hebben en boeren.

Zelden (bij 10 tot 10 op de 100 mensen):

 • Maag- of darmzweer of andere ernstige beschadiging van darmen, maag of slokdarm.
 • Hoofdpijn.
 • Draaierigheid en duizelingen.
 • Huiduitslag met jeuk.
 • Vergroot de kans op bloedingen, als je bloedstollingsziekte hebt.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen): 

 • Oorsuizen of slechter horen.
 • Ontstekingen in de mondholte en op de tong.
 • Wazig zien of dubbelzien.
 • Dikke enkels of polsen door vasthouden van vocht.
 • Benauwdheid door vochtophoping in de longen.
 • Haaruitval.
 • Psychische klachten, zoals vermoeidheid, slaperigheid en nachtmerries.
 • Overgevoeligheid.
 • Aantasting van de nieren.
 • Bloedafwijkingen, ontsteking van de leverontsteking of alvleesklier.

Zeer zelden, bij gebruik gedurende meerdere weken en hoge dosis:

 • Hart- en vaatziektes, zoals meer kans op hartaanval of beroerte.

Bovendien is het belangrijk rekening te houden als er gebruik wordt gemaakt van meerdere verschillende medicijnen. Dit medicijn heeft namelijk veel wisselwerkingen met andere medicijnen. Ben je niet zeker of de wisselwerking voor jou van belang is? Neem dan contact op met jouw arts of apotheker om het te laten controleren. Verder wordt er geadviseerd om dit medicijn niet te gebruiken als je zwanger bent of wilt worden, omdat dit medicijn slecht kan zijn voor de ongeboren baby. Zit je al in de laatste 3 maanden van je zwangerschap? Dan mag je het helemaal NIET gebruiken en wordt het dus zelfs afgeraden.

Hoe gebruik je Diclofenac 50 mg?

Het gebruik van de Diclofenac kan verschillen. Dit is namelijk afhankelijk van het soort Diclofenac. Hieronder een overzicht van de verschillende gebruiksaanwijzingen voor Diclofenac:

 • Het is belangrijk dat de (maagsapresistente) tabletten niet gebroken of op gekauwd mogen worden. Ze moeten in zijn geheel worden doorgeslikt met een ruime hoeveelheid water. Bij voorkeur deze tabletten vóór de maaltijd innemen, omdat bij aanwezigheid met voedsel de werking wordt vertraagd.
 • Ook bij de vertraagde-afgifte-tabletten moet het in zijn geheel worden ingenomen, want anders komen al de werkzame bestanddelen tegelijkertijd vrij, terwijl ze juist zo gemaakt zijn om langzaam op te lossen. Verder geldt ook bij dit tablet dat het bij voorkeur op een lege maag moet worden ingenomen. Krijg je toch last van je maag? Dan kun je proberen om het op een volle maag in te nemen.
 • De zetpil breng je rectaal in, oftewel via de anus (poepgat). Het maakt hierbij niet uit of je het met de punt naar voren of achteren inbrengt. Daarbij maakt het ook niet uit wanneer deze wordt ingebracht. Heb je moeite met het inbrengen van de zetpil? Probeer van te voren de zetpil met wat water te bevochtigen om hem wat makkelijk te kunnen inbrengen.
 • Als injecties of infusies worden gebruikt, zal een arts of verpleegkundige de behandeling toedienen.

Daarnaast is het advies om een maagbeschermer te starten indien je meer risico hebt op maagschade, of als je weet dat je dit middel voor een langere tijd gaat gebruiken. Vraag een arts om advies over het eventueel bijslikken van maagbeschermers.

Wanneer kan ik stoppen met Diclofenac 50 mg?

Het stoppen met Diclofenac 50 mg is over het algemeen zeer gemakkelijk. Aangezien het geen kuur is, kun je op elk moment in één keer stoppen met het gebruiken van dit medicijn. Dit is het geval wanneer bijvoorbeeld klachten weg zijn of als zwaardere pijnmedicatie nodig is. Het is meestal juist niet gunstig om dit middel voor een hele lange tijd te slikken, dus voor de maximale duur van gebruik is het aan te raden om goed de bijsluiters te lezen. Het lange gebruik kan eventueel meer risico geven op bijwerkingen.

Diclofenac 50 mg ervaringen

Er worden zowel goede als minder goede ervaringen beschreven bij het gebruik van Diclofenac. De meerderheid ervaart het middel als erg prettig. Het biedt een uitweg bij mensen waarbij paracetamol niet voldoende de pijn verminderd, waardoor ze na het nemen van Diclofenac wel pijnvrij kunnen zijn. Er kunnen bij wat gebruikers maagklachten voorkomen indien zij daar gevoelig voor zijn, maar met het bijnemen van maagbeschermers kan dat voorkomen worden.

Diclofenac 50 mg kopen

Zoals je al eerder hebt gelezen is Diclofenac in verschillende sterktes te verkrijgen, namelijk: 12,5 mg, 25 mg, 50 mg of 100 mg. De Diclofenac met de sterktes van 12,5 mg en 25 mg zijn verkrijgbaar zonder recept. De sterkte van 12,5 mg is zelfs bij drogisterijen te krijgen, zoals de Etos of de Kruidvat.

Ben je van plan om Diclofenac te kopen met een sterkte van meer dan 25 mg? Dan heb je hiervoor een recept nodig. Dit kan door het maken van een afspraak bij jouw huisarts. Hij of zij zal tijdens het consult jou gaan beoordelen of Diclofenac 50 mg voor jou geschikt zal zijn. Indien dit het geval is, zal jouw huisarts jou een recept geven waarmee je het middel bij een apotheek kunt bestellen. Heb jij echter geen tijd hiervoor of vind je dit teveel gedoe? Dan kun je het gelukkig ook online bestellen. Dit kan eenvoudig geregeld worden via één van de aanbieders op www.123apotheek.nl. Bij het kopje "Waar Diclofenac 50 mg bestellen" onderaan dit artikel lees je hoe dat online geregeld kan worden.

Wat kost Diclofenac 50 mg?

De kosten van Diclofenac kunnen erg variëren. Dit heeft te maken door verschillende factoren, zoals verpakkingsgrootte (30, 50 of 90 tabletten), doseringen (50 mg, 75 mg, 100 mg), aanbieders en merken. Zo kunnen de prijzen per tablet van €0,68 tot €2,19 variëren. Houdt er rekening mee dat er ook aanbieders zijn waarbij geen recept vereist is. In de meeste gevallen zijn de kosten van deze aanbieders een stukken goedkoper. Alleen is er geen zekerheid dat je een goede kwalitatieve medicijn krijgt.

Waar Diclofenac 50 mg bestellen?

Zoals je al hebt gelezen is Diclofenac 50 mg alleen te verkrijgen via een recept, maar komt het voor jou niet goed uit om naar de huisarts te gaan? Dan zou je Diclofenac 50 mg ook eenvoudig online kunnen bestellen. Via één van de aanbieders op 123apotheek.nl kan je gemakkelijk online een consult aanvragen. Tijdens dit online consult kom je niet met een arts fysiek in contact, maar zal je een online vragenlijst moeten invullen, naar waarheid, waarna een geregistreerd EU-arts deze zal bekijken. Deze EU-arts zal dan kijken of dit medicijn geschikt is voor jou op basis van de ingevulde vragenlijst. Indien dit zo is, wordt er een recept uitgeschreven waarmee je bij een gecertificeerde apotheek online het middel Diclofenac 50 mg kan bestellen.

Extra informatie

Werkzame stof

Diclofenac

Fabrikant

Meerdere

Categorie

Pijnstillers, NSAID's

Verkrijgbaarheid

Diclofenac is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Diclofenac 50 mg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling