Diflucan

52,00

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders*
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Diflucan is een geneesmiddel met de werkzame stof, Fluconazol. Dit is een antischimmelmiddel dat vaak door artsen wordt voorgeschreven om mensen te behandelen die schimmelinfecties hebben. Naast het behandelen van schimmelinfecties wordt het ook toegepast voor preventie van bepaalde schimmels en gisten.

Waar wordt Diflucan voor gebruikt?

Diflucan wordt gebruikt voor het behandelen van verschillende schimmel- en gistinfecties, zoals vaginale schimmelinfecties, schimmelinfecties in de mond, keel en slokdarm, de huid (ringworm, voetschimmel) en nagels (schimmelnagels). Hieronder worden enkele gedetailleerde toepassingen opgesomd:

 • Tinea unguium (onychomycose)
 • Coccidioïdomycose
 • Cryptokokkenmeningitis
 • Genitale candidiasis
 • Slijmvliescandidiasis

Daarnaast kun je het ook gebruiken om te voorkomen dat cryptokokkenmeningitis, Candida-infectie en/of slijmvliescandidiasis (mondspruw) weer terugkomt, maar ook het zorgen dat de kans op de terugkeer van een vaginale schimmelinfectie wordt verminderd.

Hoe werkt Diflucan?

Door een verstoord evenwicht tussen bacteriën, schimmels en gisten kunnen bepaalde soorten schimmels en gisten beter groeien ten koste van andere. Diflucan blokkeert de productie van ergosterol in de schimmelcelwand. Ergosterol is een essentiële stof die nodig is om de structuur van de celwanden te behouden. De blokkade van de productie van ergosterol zorgt ervoor dat de schimmel langzaam zal afsterven als gevolg van de verzwakking van de schimmelcelwanden.

Hoe effectief is dit medicijn?

Diflucan is over het algemeen een effectief medicijn voor het bestrijden en voorkomen van schimmel- of gistinfecties. Toch kunnen er verschillende factoren invloed hebben op de effectiviteit, zoals het type schimmel, de ernst van de infectie en kan elk persoon er natuurlijk ook anders op reageren. Om de behandeling met Diflucan zo soepel en effectief mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om goed de instructies van je arts zorgvuldig op te volgen en de kuur volledig af te maken.

Hoe snel zie je resultaat?

Aangezien Diflucan als een kuur wordt voorgeschreven, is het belangrijk om altijd de hele kuur af te maken. Hierdoor kan het enige tijd duren voordat de resultaten zichtbaar worden. Je kunt dus niet zomaar stoppen met het gebruik van Diflucan, zelfs niet als de symptomen van de infectie verdwenen zijn. Het is niet exact aan te geven hoe lang de genezing zal duren. Dit hangt af van het type infectie, de ernst en de locatie van de infectie. Dit kan verschillen van 1 week tot enkele maanden. Hieronder staan enkele voorbeelden van de duur voor de genezing:

 • De kuur voor een schimmelinfectie van de huid 2 tot 6 weken duren.
 • De kuur voor schimmelnagels kan 3 tot 12 maanden duren. Dit hangt van de groeisnelheid van de nagel af.
 • Vaginale candida-infectie is vaak binnen 1 week klaar. Door één keer 1 capsule in te nemen en soms op advies van de arts een tweede capsule.
 • De kuur voor schimmelinfectie van organen kunnen erg verschillen van enkele weken tot zelf enkele maanden.
 • De kuur voor een spruw kan van 1 tot 4 weken duren.
 • De kuur voor een infectie van de leishmania-parasiet zal meestal 6 weken duren.

Wat zijn de bijwerkingen?

Ondanks zijn goede werking kan ook Diflucan voorzien zijn van bijwerkingen, aangezien het een medicijn is. Hieronder worden de bekende bijwerkingen beschreven:

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen): 

 • Hoofdpijn.
 • Huiduitslag, jeuk of galbulten.
 • Maagdarmklachten, zoals buikpijn, diarree en misselijkheid.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen): 

 • Wazig zien.
 • Koorts, transpireren.
 • Slaperigheid, vermoeidheid, duizeligheid of juist slapeloosheid.
 • Droge mond, smaken anders proeven.
 • Haaruitval (bij stoppen zal het weer herstellen).
 • Verminderde leverwerking.
 • Trillen, spierpijn, beven, spiertrekkingen of stuipen.
 • Bloedarmoede, infecties of bloedingen.
 • Hartritmestoornissen.
 • Overgevoeligheid, zoals huiduitslag, jeuk of galbulten.

Bovendien is het belangrijk om rekening te houden dat Diflucan ook wisselwerkingen heeft met andere medicijnen. Hierdoor kun je Diflucan niet zomaar met alle medicijnen tegelijkertijd innemen. Ben je er niet zeker van, raadpleeg jouw arts of apotheker voor de zekerheid.

Indien je één van deze bijwerkingen ervaart en hier veel last van krijgt, bespreek dit dan met jouw huisarts of apotheker. Doe dit ook met bijwerkingen die niet in dit lijstje of in de bijsluiter staan.

Hoe gebruik je Diflucan?

Het gebruik van Diflucan is over het algemeen eenvoudig. Diflucan is zowel in capsules als in drankvorm verkrijgbaar.

 • Maak je gebruik van de capsules? Neem de capsule in zijn geheel met water in zonder te kauwen. Als slikken moeilijk gaat, kan de capsule worden geopend en de inhoud (poeder) worden gemengd met een lepel appelmoes, vla of yoghurt.
 • Gebruik je de drank? Schud dan de drank goed voor gebruik en meet de juiste hoeveelheid drank af.

Het is belangrijk om Diflucan in de juiste dosis in te nemen. Op het voorschrift dat je van je arts meekrijgt, staat dit ook altijd duidelijk vermeld.

Wanneer kan ik stoppen met Diflucan?

Eerder was er ook al vermeld dat Diflucan als een kuur verstrekt wordt. Dit betekent dat het gebruik van Diflucan niet zomaar kan worden gestopt. De schimmels en gisten kunnen in je lichaam blijven, dus zelfs als de symptomen verdwenen zijn, moet je de kuur afmaken. Je kunt dus pas stoppen met Diflucan als je de hele kuur afgemaakt hebt. Hoelang een kuur duurt hangt af van de plaats en de ernst van de infectie. Dit kan weken of zelfs maanden duren. Merk je echter ernstige bijwerkingen of krijg je te maken met een allergische reactie? Dan moet je direct stoppen en jouw arts raadplegen.

Diflucan ervaringen

Ga je gebruik maken van Diflucan? Dan is het van nature dat je benieuwd bent naar de ervaringen van andere gebruikers. Gelukkig zijn er op het internet genoeg ervaringen te vinden van verschillende gebruikers van Diflucan. Wat opvalt is dat gebruikers erg tevreden zijn over het gebruik van Diflucan. Het is een medicijn die goed zijn werk doet met weinig tot geen bijwerkingen. Wel geven ze aan dat het enkele dagen kan duren voordat de resultaten pas echt zichtbaar worden.

Diflucan kopen: de Kruidvat?

Diflucan is alleen bij een erkende apotheek op recept verkrijgbaar. Je kunt Diflucan dus niet bij een drogisterij als Etos of Kruidvat kopen, aangezien zij hier geen geldige vergunning voor hebben. Voor het krijgen van een recept kun je een afspraak maken bij de huisarts. De arts zal tijdens het consult jou gaan beoordelen of Diflucan voor jou geschikt is en het recept uitschrijven.

Een ander manier is om het online te kopen. Via één van onze aanbieders op 123apotheek.nl kan jij op een veilige manier een online aankoop doen. Onder het kopje ‘Waar Diflucan bestellen?’ onderaan het artikel, leggen wij uit hoe dit werkt.

Wat kost Diflucan?

De kosten voor Diflucan kunnen op het internet veel verschillen. Dit heeft namelijk te maken met verschillende factoren, zoals aanbieders, verpakkingsgrootte en sterktes. Zo kunnen de kosten van € 52,00 tot wel € 160 oplopen. Verder is het belangrijk om rekening te houden dat er ook aanbieders zijn waarbij zij Diflucan verkopen zonder een recept. Vaak zijn de medicijnen hier een stuk goedkoper, maar ben je niet verzekerd van een veilig en vertrouwd medicijn.

Waar Diflucan bestellen?

Ben je niet in de gelegenheid om langs de huisarts te gaan, maar heb je wel Diflucan nodig? Dan kan je er dus ook voor kiezen om het recept online te krijgen en Diflucan online te bestellen. Via één van onze vertrouwde aanbieders op 123apotheek.nl kan jij een online consult aanvragen. Tijdens dit consult zal je niet in aanraking komen met een fysieke arts.

Het is een consult waarbij je een korte vragenlijst naar waarheid moet invullen. Vervolgens zal een geregistreerde EU-arts deze in behandeling nemen en jou aan de hand van de vragenlijst beoordelen of het medicijn Diflucan voor jou geschikt is. Indien deze arts jou de goedkeuring geeft, zal hij of zij het recept voor jou uitschrijven waarmee jij Diflucan bij een erkend (online) apotheek kunt bestellen.

Extra informatie

Werkzame stof

Fluconazol

Fabrikant

Pfizer Inc.

Categorie

Schimmelinfectie, antischimmelmiddelen

Verkrijgbaarheid

Diflucan is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Diflucan” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling