Codeïne

60,00

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders*
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Dit medicijn helpt goed bij hoest en dan met name zo’n vervelende kriebelhoest. Tevens is het een pijnstiller en vaak wordt het dan ook gebruikt in combinatie met paracetamol. Ook mensen met diarree kunnen dit middel voorgeschreven krijgen.

Waar wordt Codeïne voor gebruikt?

Codeïne wordt gebruikt voor het onderdrukken van een hoestprikkel. Bij inname van dit medicijn zul je merken dat je minder geneigd bent om te gaan hoesten. Het middel werkt echter niet voor een slijmhoest. Als paracetamol of een ontstekingsremmende pijnstiller niet werkt, wordt Codeïne tevens gebruikt voor lichte tot matige pijnklachten.

Hoe werkt Codeïne?

Bij gebruik wordt dit medicijn goed opgenomen door je darmen en komt het vervolgens voor 80 procent terecht in je lever. Daar wordt het door een specifiek enzym omgezet in morfine. Deze stof is in staat om pijn te verminderen. Het doel van Codeïne is dan ook ervoor zorgen dat een pijnprikkel niet of minder sterk aankomt.

Hoe effectief is dit medicijn?

Als je helemaal dol wordt van het hoesten of minder goed kunt functioneren door pijn, wil je natuurlijk graag weten hoe krachtig dit medicijn is. Codeïne is een bekend medicijn en wordt al heel lang gebruikt. Het is dan ook zeer effectief en werkt snel en goed bij kriebelhoest of pijnklachten.

Hoe snel zie je resultaat?

Al binnen een half uur na inname van het medicijn zie je resultaat. Het medicijn vermindert de hoest en/of de pijn en werkt nog zo’n drie tot vier uur door. Bij hoest of diarree mag je Codeïne blijven gebruiken tot je klachten verdwenen zijn. Meestal zie je dat resultaat al binnen een paar dagen.

Wat zijn de bijwerkingen?

Helaas kunnen alle medicijnen bijwerkingen geven. Dat geldt dus ook voor Codeïne. Niet iedereen krijgt overigens last. Sommige mensen verdragen medicijnen prima, anderen hebben sneller last van bijwerkingen. De bijwerkingen die bij Codeïne kunnen optreden zijn:

  • Sufheid
  • Vermoeidheid
  • Slaperigheid
  • Duizeligheid
  • Obstipatie
  • Verhoogde darmactiviteit of een ernstige zwelling van de dikke darm
  • Problemen met het zicht
  • Ernstige overgevoeligheidsreacties

Vooral deze laatste bijwerking kan vervelende verschijnselen geven. Je kunt hierbij denken aan: sterke daling van de bloeddruk, verminderd bewustzijn, zwakke snelle pols, bleekheid, onrust of een klamme huid. Bij deze klachten is het heel belangrijk dat je direct een arts waarschuwt.

Hoe gebruik je Codeïne?

Het is belangrijk dat je altijd de dosering volgt die een arts jou heeft voorgeschreven. De tablet dien je in te nemen met voldoende water. Het is niet toegestaan om op de tablet te kauwen. Een dosering is meestal maximaal vier tabletten per dag, waarbij er tussen iedere inname minimaal zes uur moet zitten. Je mag Codeïne niet langer dan drie dagen gebruiken. Indien het hoesten dan niet minder is geworden of de pijn niet afneemt, moet je een arts raadplegen. Het medicijn mag alleen gebruikt worden door volwassenen en kinderen vanaf twaalf jaar. Jongere kinderen kunnen van dit medicijn namelijk ernstige ademhalingsproblemen krijgen.

Wanneer kan ik stoppen met Codeïne?

Als mensen een nieuw medicijn gebruiken, vragen ze zich vaak af of ze daar ook zomaar weer mee kunnen stoppen. Indien het een kuur betreft, zal dit altijd bij de uitgifte van de medicatie doorgegeven worden. Het is dan belangrijk alle tabletten op te maken. Voor Codeïne geldt dit niet. Je mag abrupt stoppen met het gebruik van dit medicijn. Het kan overigens wel voorkomen dat een arts besluit dat je langer dan drie dagen Codeïne dient te gebruiken. In één keer stoppen na gebruik van een aantal weken is dan niet verstandig. Je kunt dan veel last krijgen van ontwenningsverschijnselen. In die situatie is het dan ook beter om af te bouwen. Doe dit altijd in overleg met je arts.

Codeïne ervaringen

Heb jij Codeïne nodig? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de ervaringen van andere gebruikers zijn. Op internet is hier ontzettend veel informatie over te vinden. Op diverse medische sites en op forums wordt veel geschreven over ervaringen met Codeïne. Wat vooral opvalt is dat de reacties heel wisselend zijn. Waar de ene persoon na drie dagen van zijn hoest af was, bleef de ander maar kuchen en werd zelfs suf van het medicijn. Ook bij mensen die pijn hebben en daarvoor Codeïne gebruiken zie je deze tendens. Een deel vaart er wel bij en is heel blij met het middel. Voor een ander deel werkt het niet of niet goed genoeg. Het is dus heel persoonlijk en daarom zul je zelf moeten ervaren of dit medicijn effectief genoeg is voor jouw klachten.

Codeïne kopen

Wil je Codeïne kopen? Bespaar je dan een loopje naar de winkel. Voor dit middel is namelijk een recept nodig. Haal hierbij de tabletten overigens niet in de war met de hoestdrank. Hoestdrank met Codeïne is namelijk wel gewoon te koop in de winkel. Een recept voor de tabletten kun je uiteraard aan je huisarts vragen. Vind je dat te veel gedoe en heb je geen zin om een afspraak te maken? Regel dan deze medicatie via een van de aanbieders op www.123apotheek.nl. Bij het kopje bestellen onderaan dit artikel kun je lezen hoe dat werkt.

Wat kost Codeïne?

Het medicijn Codeïne is verkrijgbaar in verschillende sterktes. Zo heb je tabletten van 10, 15, 20 en 30 mg. Een arts bepaalt altijd welke sterkte voor jou geschikt is.

Hieronder zie je een kostenoverzicht van Codeïne waarbij de gemiddelde prijs per dag is aangegeven.

10 mg tablet: € 2,71
15 mg tablet: € 2,18
20 mg tablet: € 2,03
30 mg tablet: € 2,18

Het medicijn wordt vergoed door de zorgverzekeraar, maar de kosten zullen eerst in mindering gebracht worden op je eigen risico.

Waar Codeïne bestellen: de Kruidvat?

Zoals hierboven beschreven kun je niet zomaar even een Kruidvat, Etos of andere drogisterij binnenwandelen voor een doosje Codeïne. Je hebt hiervoor een recept nodig. Indien je bij een van de aanbieders op www.123apotheek.nl een online consult aanvraagt, krijg je een vragenlijst. Vul deze helemaal eerlijk in. Alleen dan kan een arts beoordelen of Codeïne geschikt is voor jouw klachten. Deze geregistreerde EU-arts zal bij een positief besluit het recept voor jou uitschrijven. Hiermee kun je Codeïne bestellen bij een gecertificeerde apotheek.

 

Extra informatie

Werkzame stof

Codeïne

Fabrikant

Meerdere

Categorie

Pijnstillers

Verkrijgbaarheid

Codeïne is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via een van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Codeïne” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling