Hydroxychloroquine

89,45

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders*
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Hydroxychloroquine is een medicijn dat gebruikt wordt bij verschillende aandoeningen met de werkzame stof hydroxychloroquinesulfaat. Zo wordt het gebruikt voor verschillende auto-immuunziekten, maar ook voor parasieten die malaria veroorzaken. Hydroxychloroquine is dan ook de generieke variant van Plaquenil en komt verder voor in de vorm van tabletten.

Waar wordt Hydroxychloroquine voor gebruikt?

Hydroxychloroquine is een geneesmiddel wat vaak wordt voorgeschreven om bepaalde auto-immuunziekten te behandelen, maar het wordt soms ook ingezet om acute aanvallen van malaria te behandelen en/of te voorkomen. Enkele voorbeelden waarbij Hydroxychloroquine wordt voorgeschreven:

 • Juveniele idiopathische artritis
 • Reumatoïde artritis
 • Systemische lupus erythematodes (SLE)
 • Discoïde lupus erythematodes
 • Malaria (zowel acute aanvallen als profylaxe)
 • Fotodermatosen, ook wel lichtovergevoeligheid of zonneallergie genoemd
 • Q-koorts
 • Syndroom van Sjögren
 • Lichen planus

Hoe werkt Hydroxychloroquine?

Hydroxychloroquine heeft verschillende werkingen in het lichaam. De werking hangt af van de aandoening die wordt behandeld. Het heeft bijvoorbeeld de werking om ontstekingen te onderdrukken zoals reumatoïde artritis, fotodermatose en lupus erythematosus, en vermindert ook de symptomen van auto-immuunziekten. Bovendien doodt het bepaalde parasieten, zoals de malariaparasieten.

Hoe effectief is dit medicijn?

De effectiviteit van dit medicijn is variërend. Dit zal afhankelijk zijn van het soort aandoening en kan ieder persoon er anders op reageren. Bij de behandeling van malaria is het als effectief gebleken, zowel voor de acute aanvallen, als om malaria te voorkomen. Voor de behandeling tegen auto-immuunziekten is het gebleken dat het de symptomen kan verminderen en de ontstekingen kan onderdrukken, maar de tijd die nodig is om het volledige effect te bereiken, zal van persoon tot persoon verschillen. 

Hoe snel zie je resultaat?

Hoe snel het resultaat zichtbaar zal zijn, is niet exact te zeggen. Dit komt doordat het voor elke aandoening een ander tijdsduur kan hebben. Zo hoef je het soms maar 1x te gebruiken terwijl je bij een andere aandoening, het middel wel minstens 1,5 jaar moet aanhouden. Houd er in ieder geval rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat de volledige effecten van dit medicijn merkbaar zullen zijn.

Wat zijn de bijwerkingen?

Naast dat dit medicijn goed werkt tegen malaria of auto-immuunziekten, zitten er helaas ook bijwerkingen aan dit medicijn verbonden. Vaak zullen de bijwerkingen bij toepassingen om malaria te voorkomen weinig tot geen zijn, omdat er gebruik wordt gemaakt van een lagere dosering en kortere gebruiksduur. Maar bij gebruik bij auto-immuunziekten kunnen de bijwerkingen eerder aanwezig zijn, omdat je een sterkere dosering krijgt en het langer moet gebruiken.

Hieronder voorbeelden van de meest bekende bijwerkingen:

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen): 

 • Weinig eetlust

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen): 

 • Huiduitslag, jeuk, galbulten, haaruitval en zwartblauwe verkleuring van nagels of slijmvliezen
 • Duizeligheid en hoofdpijn
 • Oorsuizen, draaiduizeligheid en doofheid
 • Zenuw- en spieraandoeningen, zoals epilepsie, spierzwakte, tintelingen en verminderde reflexen
 • Psychische klachten, zoals onrustig voelen, angstig, zenuwachtig, opgewonden, depressief of juist heel blij voelen
 • Oogaandoeningen
 • Gevoeligheid van de huid voor de zon of zonnebank
 • Overgevoeligheid, zoals huiduitslag, galbulten of jeuk krijgen van dit medicijn
 • Hartritmestoornissen of ernstige hartklachten
 • Leveraandoeningen en bloedafwijkingen.

Het is belangrijk om contact met je arts op te nemen als je één of meerdere bijwerkingen ervaart tijdens het gebruik van dit medicijn.

Verder is het belangrijk om rekening te houden als er nog andere geneesmiddelen gebruikt worden of nog gaat gebruiken. Vooral de geneesmiddelen die invloed hebben op het hartritme, omdat dit een wisselwerking kan hebben met dit medicijn. Wil je zekerheid hebben? Raadpleeg dan altijd jouw arts of een apotheker.

Hoe gebruik je Hydroxychloroquine?

Het gebruik van dit medicijn is zeer eenvoudig. Je kunt dit medicijn tijdens of na het eten innemen. Bij voorkeur na een maaltijd, omdat dit de kans op misselijkheid verkleint. Verder zal jouw arts of apotheker de juiste doseringen aan jou voorschrijven.

Enkele voorbeelden van veel voorkomende indicaties met gebruiksduur en bijpassende doseringen:
- Reumatoide arthtritis (RA) en Systemische Lupus Erythematosus (SLE): Meestal een begindosering van 400-600 mg, waarna een onderhoudsdosering van ongeveer 200-400 mg aangehouden wordt. Dit is meestal een langdurige behandeling en kan enkele weken tot maanden aangehouden moeten worden.
- Lichtovergevoeligheid: vaak wordt hiervoor een dosis van ongeveer 400 mg per dag voorgeschreven in de perioden van meer verwachte zon blootstelling.
- Preventie van Malaria: Voor volwassenen wordt een dosis van 400 mg voorgeschreven, welke 1 keer per week geslikt moet worden. De eerste dosis moet 1 week vóór aankomst in het malaria land geslikt worden en ten minste tot 4-8 weken na vertrek uit het land. Voor kinderen zijn hier andere doseringen, op basis van lichaamsgewicht.

Wanneer kan ik stoppen met Hydroxychloroquine?

Bij behandelingen tegen de auto-immuunziekten, zoals reumatoïde artritis, lupus erythematodes of lichen planus kan je over het algemeen direct stoppen met dit medicijn. Ben je er niet zeker van? Dan kan je nog altijd jouw arts of apotheker raadplegen.

Bij gebruik tegen malaria of Q-koorts wordt het meestal in de vorm van een kuur gegeven. Hierdoor is het belangrijk dat je de kuur helemaal moet afmaken. Dit om te voorkomen dat de infectie terugkeert of nog niet helemaal over is.

Hydroxychloroquine ervaringen

Iedereen is natuurlijk benieuwd naar de ervaringen van andere gebruikers. Gelukkig is er op het internet ook genoeg hier over te vinden. Zo is het gebruik van Hydroxychloroquine voor preventie als behandeling tegen malaria zeer positief. Het wordt dan ook al jaren lang gebruikt met effectieve werkingen en weinig bijwerkingen. Maar bij gebruik van auto-immuunziekten zijn de ervaringen nog wisselend. Zo kan het ontstekingen verminderen en symptomen verlichten. Alleen zal de effectiviteit bij ieder persoon verschillen en de ernst van de bijwerkingen ook anders ervaren.

Hydroxychloroquine kopen

Let erop dat er een recept nodig is bij het kopen van Hydroxychloroquine. Daarvoor moet je langs jouw huisarts gaan. Hij of zij zal jou tijdens dit consult beoordelen en zo doende een recept uitschrijven als je hiervoor in aanmerking komt. Komt dit niet goed uit? Dan kan je het gelukkig ook online bestellen. Wij verwijzen jou dan graag door naar één van onze vertrouwde aanbieders op www.123apotheek.nl. In het kopje "Waar Hydroxychloroquine bestellen" aan het einde van dit artikel lees jij hoe je dit medicijn online kunt bestellen. Verder is dit medicijn niet zomaar bij een drogisterij als Etos of Kruidvat te verkrijgen. Het is alleen bij een (online) gecertificeerde apotheek verkrijgbaar.

Wat kost Hydroxychloroquine?

De kosten van Hydroxychloroquine zijn variërend. Dit heeft te maken met verschillende factoren, zoals de verpakkingsgrootte, aanbieders en merken. Zo kunnen de prijzen variëren van € 0,41 tot € 3,87 per tablet.

Waar Hydroxychloroquine bestellen?

De Hydroxychloroquine is bij een gecertificeerde apotheek, zowel fysiek als een online apotheek te bestellen. Echter moet je hiervoor eerst een afspraak maken bij de huisarts om een recept te krijgen. Heb je hier geen tijd voor, of is het te veel gedoe voor jou? Dan kan je het ook eenvoudig online bestellen. Door eenvoudig en vertrouwd bij één van de aanbieders op 123apotheek.nl een online consult aan te vragen.

Tijdens dit consult kom je niet in aanraking met een arts, maar moet je online een vragenlijst naar waarheid invullen. Vervolgens zal een geregistreerde EU-arts hier naar kijken. Hij of zij zal jou beoordelen en indien het medicijn geschikt is, een recept aan jou uitschrijven. Aan de hand van dit recept kun je uiteindelijk op het internet bij een gecertificeerde apotheek Hydroxychloroquine bestellen.

Extra informatie

Werkzame stof

Hyrdoxychloroquinesulfaat

Fabrikant

Meerdere

Categorie

Antimalariamiddelen

Verkrijgbaarheid

Hydroxychloroquine is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hydroxychloroquine” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling