Wegovy

84,95

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders
ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Dit medicijn is geschikt voor mensen die last hebben van overgewicht. Soms kan het heel moeilijk zijn om gewicht te verliezen. En als dat al lukt, zit het gewicht er vaak binnen de kortste keren toch weer aan. Wegovy is een geneesmiddel wat ervoor zorgt dat je makkelijker afvalt én op gewicht blijft.

Waar wordt Wegovy voor gebruikt?

Wegovy wordt gebruikt om mensen te helpen met afvallen. Het middel zorgt er tevens voor dat je op gewicht blijft. Je dient het medicijn echter wel te gebruiken in combinatie met een goed dieet en voldoende lichaamsbeweging. Wegovy wordt voorgeschreven aan mensen met obesitas en een BMI van 30 of meer. Het wordt afgeraden om dit medicijn te gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Hoe werkt Wegovy?

Van nature zit het hormoon GLP-1 in ons lichaam. De werkzame stof semaglutide in Wegovy heeft dezelfde werking als dit hormoon. Het zorgt ervoor dat onder andere je eetlust wordt gereguleerd. Bij gebruik van Wegovy zul je eerder een verzadigd gevoel ervaren. Tevens treedt er minder snel een hongergevoel op en neemt de behoefte om te eten dus af. Op deze manier houd je beter een gezond dieet vol en lukt het dus om af te vallen.

Hoe effectief is dit medicijn?

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat Wegovy effectief is als het gaat om gewichtsverlies. Een groot aantal deelnemers van dit onderzoek behaalde een gewichtsverlies van minimaal vijf procent. Veel van deze deelnemers hebben in het verleden al vele pogingen gedaan om af te vallen, maar nog niet eerder met dit resultaat. Alle deelnemers hadden minimaal een BMI van 25 en ondervonden gezondheidsproblemen door hun gewicht.

Hoe snel zie je resultaat?

Hoeveel gewicht je gaat verliezen is voor een deel natuurlijk ook afhankelijk van je leefstijl. Gemiddeld gezien kun je na ongeveer zes maanden een verlies van acht tot twaalf procent van je lichaamsgewicht verwachten.

Wat zijn de bijwerkingen?

Aan ieder medicijn zit altijd een bepaald risico. Dat is bij Wegovy niet anders. Het kan dus zijn dat je last krijgt van bijwerkingen. Dit is overigens niet bij iedereen aan de orde. Sommige mensen kunnen medicijnen heel goed verdragen, anderen krijgen veel eerder last. Bijwerkingen die bij dit geneesmiddel kunnen optreden zijn:

  • Hoofdpijn
  • Misselijkheid
  • Diarree
  • Overgeven
  • Obstipatie
  • Buikpijn

Het is verstandig om voor gebruik altijd eerst de bijsluiter goed te lezen. Hierin staat een volledig overzicht van alle bijwerkingen. Bovenstaande bijwerkingen zijn de meest voorkomende en kunnen bij meer dan één op de tien personen optreden. Het is belangrijk dat je bij een allergische reactie op Wegovy direct een arts inschakelt. Symptomen hiervan zijn onverklaarbare uitslag en ademhalingsproblemen.

Hoe gebruik je Wegovy?

Omdat dit middel geïnjecteerd dient te worden, zal een arts voor het eerste gebruik altijd even uitleggen hoe dat werkt. Mocht je dit zelf eng vinden dan kun je natuurlijk altijd vragen of je partner of een ander familielid dit voor jou wil doen. Je krijgt een injectiepen welke is gevuld met een oplossing. Je mag deze injectie onder de huid toedienen. Dit kan op je dijen, maar het mag ook in je buik of in een van je bovenarmen. Het advies is om de plek zo nu en dan af te wisselen. Hiermee voorkom je irritaties op de huid.
Meestal start je met een dosering van 0,25 mg welke je één keer per week toedient. Soms is het nodig om de dosering te verhogen, maar dat moet altijd in overleg met een arts. Het maakt niet uit op welke dag je de injectie zet. Dit hoeft dus niet altijd op hetzelfde tijdstip. Het is wel handig om voor jezelf een vaste dag te bepalen. Hierdoor vergeet je minder gauw een dosis. Het is echter wel zo dat er minimaal drie dagen tussen twee injecties moet zitten.

Wanneer kan ik stoppen met Wegovy?

In principe kun je stoppen met Wegovy wanneer jij wilt. De meeste mensen doen dit als zij hun streefgewicht hebben behaald. Het is echter wel belangrijk dat je blijft bewegen en ook je gezonde voedingspatroon doorzet. Hiermee voorkom je een terugval in je gewicht.

Wegovy ervaringen

Ben je benieuwd hoe andere mensen Wegovy ervaren? Gelukkig is dat over het algemeen heel positief. De meeste gebruikers van Wegovy zijn absoluut tevreden over het medicijn. Gemiddeld geven zij het een 7,2 op 10. De meeste bijwerkingen die worden gemeld zijn winderigheid, diarree en maagklachten. Wat opvalt is dat de mensen die hun dieet veranderen, aangeven dat de bijwerkingen beheersbaar zijn. Blijdschap om het gewichtsverlies overheerst en de meeste mensen ervaren dat ze veel minder hunkeren naar ongezond voedsel. De eetlust vermindert en ook denken ze niet meer de hele dag door aan eten.

Wegovy kopen

Je kunt Wegovy niet kopen zonder recept. Je hebt dus een arts nodig om te beoordelen of dit medicijn voor jou geschikt is. Uiteraard kan dat via je eigen huisarts, maar het is ook mogelijk om online een arts te raadplegen. Dat kan via één van de aanbieders van 123apotheek.nl. Via een online consult vul je een vragenlijst in welke wordt beoordeeld door een geregistreerde EU-arts. Als hij of zij een recept voorschrijft, kun jij Wegovy kopen.

Wat kost Wegovy?

Met de injectiepen kun je doorgaans vier doseringen toepassen. Dat betekent dat je ongeveer een maand doet met één verpakking. De gemiddelde prijs hiervoor ligt rond de € 85,00. Indien je Wegovy online wilt kopen, houd dan rekening met extra kosten van een online consult. Het medicijn is niet heel goedkoop, maar uiteindelijk zul je besparen op andere ziektekosten. Door gewicht te verliezen ervaar je namelijk al snel tal van andere gezondheidsvoordelen.

Waar Wegovy bestellen: de Kruidvat?

Je kunt Wegovy dus niet bestellen bij een drogist. Grote ketens zoals Kruidvat of Etos zijn niet bevoegd om een receptplichtig medicijn te verkopen. Met het recept welke je hebt verkregen via je huisarts of online via een geregistreerde EU-arts kun jij Wegovy bestellen. Dit kan bij een apotheek bij jou in de buurt, maar ook bij een online apotheek. In dat laatste geval zal het middel discreet naar het door jou opgegeven adres verstuurd worden.

Extra informatie

Werkzame stof

Semaglutide

Fabrikant

Novo Nordisk

Categorie

Afvallen, behandelen van obesitas

Verkrijgbaarheid

Wegovy is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via een van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Wegovy” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling