Ozempic

89,00

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders
ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Dit medicijn wordt voorgeschreven aan mensen met diabetes type 2. Het voornaamste doel van Ozempic is dan ook het behandelen van deze aandoening. Indien hogere doseringen worden ingezet, kan het middel ook ondersteunen bij gewichtsverlies. Als bijwerking kun je namelijk verminderde eetlust ervaren.

Waar wordt Ozempic voor gebruikt?

Ozempic wordt vooral gebruikt voor diabetes mellitus. Een andere benaming hiervoor is suikerziekte. Door inname van dit medicijn zal de hoeveelheid insuline na een maaltijd beter op niveau zijn. Bovendien zal je lichaam minder suiker laten vrijkomen. In sommige gevallen wordt Ozempic  gebruikt voor overgewicht.

Hoe werkt Ozempic?

In dit geneesmiddel zit de werkzame stof semaglutide. Het heeft behoorlijk veel weg van het lichaamseigen hormoon GLP-1. Een hormoon wat tijdens het eten van een maaltijd in de hersenen, darmen en alvleesklier wordt aangemaakt. Het reguleert de afgifte van insuline. De werkzame stof semaglutide werkt dus net als dit hormoon en bij gebruik van Ozempic zal jouw hongergevoel dan ook afnemen. Als de hoeveelheid insuline in je lichaam verlaagt, zal vervolgens ook de bloedsuikerspiegel verlagen.

Hoe effectief is dit medicijn?

Om diabetes type 2 te behandelen is dit medicijn zeer effectief. Het verlaagt je bloedsuiker en dat heeft een positief effect op je gezondheid. Van te veel suiker in je bloed kun je namelijk ziek worden en tevens is het schadelijk voor je hart, bloedvaten, nieren, ogen en zenuwen. Om gewicht te verliezen is dit medicijn het meest effectief in combinatie met een gezond voedingspatroon en voldoende lichaamsbeweging.

Hoe snel zie je resultaat?

Je hebt even wat geduld nodig om het resultaat van Ozempic te zien. Het eerste effect op de bloedglucosewaarde is meestal na vijf weken te merken. Het maximale effect van dit middel is in de meeste gevallen na drie tot zes maanden waar te nemen.

Wat zijn de bijwerkingen?

Indien dit medicijn het gewenste effect bij jou bereikt, is dat natuurlijk ontzettend fijn. Echter is er ook een keerzijde. Net als bij andere medicijnen kan ook Ozempic voor bijwerkingen zorgen. Wat vaak voorkomt is buikpijn, misselijkheid, diarree en verstopping. Maar soms krijgen mensen ook last van winderigheid, overgeven, hoofdpijn, duizeligheid, refluxklachten, vermoeidheid en een verhoogde hartslag. In zeldzame gevallen komen nierproblemen en galstenen voor. Neem altijd contact op met een arts als je veel last krijgt van deze bijwerkingen. Doe dat ook bij allergische reacties voor Ozempic. Dit kan gaan om een zwelling van de mond of keel of om ademhalingsproblemen.

Hoe gebruik je Ozempic?

Het medicijn is beschikbaar als injectie en in tabletvorm. Het is belangrijk dat je altijd bekijkt welke dosering jij nodig hebt. Dit staat op het etiket van de apotheek. Standaard is het gebruik als volgt:

Injectie:
Het middel dien je in dit geval toe met een pen. Meestal leer je hoe je dat zelf kunt doen en anders is het mogelijk dat een bekende of een familielid dit doet. De injectievloeistof die in deze pen zit, dient vlak onder je huid gespoten te worden. Dat kan in je buik, maar ook in een bovenbeen of bovenarm. Om irritatie van de huid te voorkomen is het verstandig de injectieplaats zo nu en dan wat af te wisselen. In principe zet je één keer per week een injectie. Het advies is om dit elke week op ongeveer hetzelfde tijdstip te doen.

Tablet:
Een tablet Ozempic dien je in te nemen met een slok water. Let op dat je niet meer dan een half glas water gebruikt. Een standaard dosering is één tablet per dag. Je lichaam neemt het medicijn beter op als je deze een half uur voor het ontbijt inneemt; dus op een lege maag.

Wanneer kan ik stoppen met Ozempic?

Indien je Ozempic gebruikt om diabetes type 2 te behandelen, mag je niet zomaar stoppen met dit medicijn. Overleg altijd eerst met je huisarts of specialist waarbij je onder behandeling bent. Het medicijn verlaagt namelijk je bloedsuiker waardoor het risico op schade aan hart, nieren, ogen en zenuwen kleiner wordt. Alhoewel stoppen met dit medicijn gerust tot de mogelijkheden behoort, is het dus niet verstandig om dit zonder overleg met een arts te doen.

Ozempic ervaringen

Wat ons opvalt is dat veel gebruikers aangeven dat zij vooral in het begin (veel) last hebben van bijwerkingen. Maar naarmate zij het medicijn langer gebruiken, verdwijnen deze steeds meer naar de achtergrond. Uiteindelijk verdwijnen de bijwerkingen helemaal omdat het lichaam gewend  is geraakt aan Ozempic. De ervaringen van mensen die het middel gebruiken om af te vallen zijn nogal wisselend. En bij het gebruik voor diabetes type 2 zien we vooral een hoog percentage tevredenheid. Veel mensen hoeven niet meer (of veel minder) insuline te spuiten.

Ozempic kopen: de Kruidvat?

Omdat voor dit medicijn een recept nodig is, kun je het niet in de winkel kopen. Soms vragen mensen  bij een Kruidvat, Etos of andere drogisterij naar Ozempic. De medewerkers van deze winkels zullen je echter altijd doorverwijzen naar de huisarts. Indien je daar niet heen wilt, is er ook een andere mogelijkheid om Ozempic te kopen. Dat kan namelijk online via één van de aanbieders op 123apotheek.nl. Bij het kopje “Waar Ozempic bestellen?” onderaan dit artikel lees je hoe dat moet.

Wat kost Ozempic?

De kosten van Ozempic komen gemiddeld uit op zo’n € 94,00 per maand, waarbij dit eerst van je eigen risico afgaat. Indien je dit medicijn krijgt voorgeschreven om af te vallen, houd er dan rekening mee dat de kosten niet worden vergoed door je zorgverzekeraar. Bekijk in die situatie dan ook goed de mogelijkheden, want de kosten kunnen aardig hoog oplopen.

Waar Ozempic bestellen?

Heb je geen zin om een afspraak te maken bij je huisarts? Bestel dan Ozempic gemakkelijk online. Vraag bij één van de aanbieders op 123apotheek.nl een online consult aan. Dit consult is een vragenlijst die jij natuurlijk naar alle eerlijkheid invult. Alleen zo kan een geregistreerde EU-arts bepalen of dit medicijn voor jou geschikt is. Hij of zij controleert namelijk deze vragenlijst en zal daarna een recept uitschrijven. Met dit recept kun je Ozempic bestellen bij een gecertificeerde apotheek op internet. Het medicijn wordt vervolgens naar jouw huisadres verstuurd. Wel zo gemakkelijk!

Extra informatie

Werkzame stof

Semaglutide

Fabrikant

Novo Nordisk A/S

Categorie

Diabetes, Afvallen

Verkrijgbaarheid

Ozempic is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via een van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ozempic” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling