Terbinafine

53,35

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders
ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Terbinafine is een antischimmelmiddel met de werkzame stof Terbinafine. Het is een stof die de bron van een schimmel- en gistinfecties aanvalt. Artsen schrijven dit middel altijd voor als een kuur waardoor het belangrijk is dat je de hele kuur afmaakt.

Waar wordt Terbinafine voor gebruikt?

Terbinafine wordt gebruikt voor hardnekkige schimmel- en gistinfecties van de huid en nagels. Het is verkrijgbaar in zowel tabletvorm als in lokale creme of spray vorm, met wel verschillen in werking en gebruik. De tablet vorm wordt geadviseerd indien lokale behandeling onvoldoende op de plaats van de infectie kan treden.

Hoe werkt Terbinafine?

Terbinafine doodt schimmels en gisten die voornamelijk oppervlakkige infecties van de huid en nagels veroorzaken, zogenaamde dermatofyten. Deze schimmels komen voor bij zowel mensen als dieren, dus ook huisdieren kunnen deze schimmels verspreiden.

Dit middel zorgt ervoor dat de bouw van de celwand van de schimmel wordt afgeremd en afsterft. Een specifiek goede eigenschap van Terbinafine is dat het zich goed kan opstapelen in talg, wat in de huid en nagels zit. Hierdoor kan het in hoge concentraties aanwezig zijn op de plek waar de infectie zit.

Hoe effectief is dit medicijn?

Dit middel is erg effectief tegen hardnekkige schimmel- en gistinfecties op de huid en nagels indien een kuur wordt afgemaakt. De tabletvorm is ook effectiever dan de lokale creme of spray vorm, omdat dit vanuit binnenuit werkt.

Hoe snel zie je resultaat?

Terbinafine wordt altijd voorgeschreven in een kuur, die je moet afmaken. Het verschilt per individu hoe snel de klachten weg zijn en als de klachten weg zijn betekent dat nog niet dat alle schimmels en gisten verdwenen zijn.

Wat zijn de bijwerkingen?

Ook bij dit middel zijn er naast zijn effectieve werking, ook bijwerkingen. Terbinafine is in tabletvorm waardoor dit in het gehele lichaam eventueel bijwerkingen kan veroorzaken, maar niet iedereen krijgt er natuurlijk last van.

Voor Terbinafine zijn de volgende bijwerkingen bekend in volgorde van meest tot minst voorkomende bijwerkingen:

Zeer vaak (>10%): Maagdarmklachten (misselijkheid, opgeblazen gevoel, buikpijn en diarree, Hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn en huiduitslag.

Vaak (1-10%): Duizeligheid, vermoeidheid, tijdelijke smaak- en reukveranderingen, depressieve klachten.

Soms(0.1-1%): angstklachten, gewichtsafname, bloedarmoede, oorsuizen, gevoeligheid voor uv-licht.

Zelden tot zeer zelden (<0.1%): allergische/anafylactische reactie, verergering van een auto-immuunziekte zoals psoriasis of systemische lupus erythematodes (SLE), leverfalen, haaruitval en onregelmatige menstruatie.

Bovendien heeft Terbinafine ook een wisselwerking met een aantal medicijnen zoals enkele antidepressiva en medicijnen voor epilepsie. Het is altijd aan te raden om eerst te overleggen met een arts wanneer je dit medicijn gaat gebruiken om ook de geschiktheid met jouw andere medicijnen te bekijken.

Tevens kan ook gevoeligheid voor UV-licht optreden bij het gebruik van dit medicijn, dus wees alert op het beschermen van de huid tegen zonlicht.

Hoe gebruik je Terbinafine?

De juiste dosering en wijze van inname staat vermeld op het etiket van de apotheek of in de bijsluiter waardoor het belangrijk is om deze altijd voor gebruik te lezen.

De juiste manier van gebruik is bij volwassenen 1 tablet innemen per dag met een halve glas water. Het moment van inname op de dag maakt niet uit, maar het is handig om een vast moment te nemen elke dag bijvoorbeeld in de ochtend zodat dit niet vergeten wordt. Aangezien het middel ook als kuur wordt uitgeschreven, is het belangrijk om de gehele kuur af te maken. Bij kinderen kan het soms zijn dat ze een halve tablet per dag moeten innemen. Check hiervoor nog expliciet de bijsluiter.

Indien je een dosis bent vergeten dezelfde dag, dan wordt geadviseerd het medicijn alsnog in te nemen. Maar als je er de volgende dag achter komt dat je een dosis bent vergeten, moet je die dag overslaan en verder het schema hervatten. Bewaar dan de vergeten dosis voor wanneer de kuur is afgelopen, zodat je de kuur verlengt met 1 dag, oftewel 1 dag opschuift.

Wanneer kan ik stoppen met Terbinafine?

Je mag stoppen met dit medicijn wanneer de voorgeschreven kuur duur afgelopen is, dus niet wanneer je merkt dat de klachten al verdwenen zijn. Het verdwijnen van de klachten betekent namelijk niet dat alle schimmel- of gistsporen verdwenen zijn.
Het hangt af van de locatie en ernst van de infectie, hoe lang de kuur zal duren.

Hieronder staan een aantal veel voorgeschreven kuren:
- Schimmelinfectie huid: kuur van 2-6 weken
- Schimmelinfectie vingernagel: kuur van 6 weken
- Schimmelinfectie teennnagel: kuur van 12 weken

Echter een uitzondering op deze regel is natuurlijk wanneer je een allergische reactie op het middel krijgt of ernstige bijwerkingen. Dan is het raadzaam om meteen te stoppen en direct een arts raad te plegen.

Terbinafine ervaringen

Terbinafine wordt over het algemeen als positief ervaren. Het is een medicijn wat vaak pas wordt gebruikt bij hardnekkige schimmelinfecties, aangezien het een redelijk sterke werking heeft, maar hiermee heeft het wel een effectief resultaat. Veel gebruikers delen dezelfde mening over het gebruik, namelijk dat de resultaten vaak pas zichtbaar worden na 2 maanden en het niet ongewoonlijk is als je na enkele weken nog geen resultaten ziet.

Terbinafine kopen: de Kruidvat?

Als je van plan was om Terbinafine bij een drogisterij te willen aanschaffen, moeten we je helaas teleurstellen. Terbinafine is namelijk zonder recept niet verkrijgbaar. Bovendien hebben de drogisterijen als Etos of Kruidvat ook geen geldige vergunning om Terbinafine te mogen verkopen.

Wil je toch in aanmerking komen voor een recept? Dan kun je een afspraak maken bij je huisarts. Hij of zij zal tijdens het consult jou gaan beoordelen of jij voor Terbinafine geschikt zal zijn.

Een ander optie is het om een online consult aan te vragen. Dit kan eenvoudig geregeld worden via één van de aanbieders op www.123apotheek.nl. Bij het kopje "Waar Terbinafine bestellen" onderaan dit artikel lees je hoe dat online geregeld kan worden.

Wat kost Terbinafine?

De prijzen voor Terbinafine kunnen van elkaar verschillen. Dit heeft te maken met de verpakkingsgrootte die je gaat aanschaffen. Zo zijn er verpakkingen van 28, 56 en 84 tabletten en hoe groter de verpakking is hoe goedkoper de prijs per tablet zal zijn. De prijzen variëren van ongeveer € 0,91 tot € 2,02 per tablet.

Waar Terbinafine bestellen?

Voor het bestellen van Terbinafine is er een recept nodig. Het verkrijgen van een recept is op twee manieren mogelijk, via een afspraak bij je huisarts of via een online consult. Voor een online consult verwijzen we je graag door naar één van onze vertrouwde aanbieders op www.123apotheek.nl.

Tijdens dit consult zul je niet met een arts spreken, maar vult online een vragenlijst in. Deze wordt door een geregistreerde EU-arts in behandeling genomen. Hij of zij zal jou beoordelen of jij voor Terbinafine geschikt zal zijn. Indien je de goedkeuring van deze arts krijgt, ontvang jij een recept waarmee je bij een gecertificeerde apotheek op het internet Terbinafine kunt bestellen en heb jij het binnen 48 uur in huis.

Extra informatie

Werkzame stof

Terbinafine

Fabrikant

Meerdere

Categorie

Antischimmelmiddel

Verkrijgbaarheid

Terbinafine is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Terbinafine” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling