Doxycycline

48,45

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders
ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Doxycycline is een antibioticum dat tot de groep tetracycline behoort. Het wordt gebruikt voor bij het bestrijden van verschillende bacteriële infecties. Daarnaast wordt het ook voorgeschreven als een preventieve behandeling. Doxycycline is een eerste keuzemiddel die een arts voorschrijft voor het bestrijden van verschillende bacteriële infecties.

Waar wordt doxycycline voor gebruikt?

De doxycycline is een antibioticakuur voor het behandelen van verschillende bacteriële infecties en wordt het ook gebruikt voor het voorkomen van malaria voor mensen die naar malariagebieden reizen.
Voorbeelden waarbij doxycycline van toepassing kan zijn:

  • Geslachtsziekten, zoals chlamydia, syfilis, gonorroe
  • Luchtweginfecties, zoals keel, neus, oor
  • De ziekte van Lyme
  • Q-koorts
  • Malaria
  • Huidinfecties, zoals acne
  • Infectie van het maag-darmkanaal
  • Ooginfecties

Hoe werkt doxycycline?

Na de inname van doxycycline zal het medicijn zich via het bloed over het lichaam verspreiden. De doxycycline zal de groei van de bacteriën afremmen door hun vermogen om eiwitten te produceren te verstoren. Hierdoor kunnen de bacteriën zich niet of minder snel vermenigvuldigen, waardoor het lichaam zelf de infectie beter zal kunnen bestrijden.

Hoe effectief is dit medicijn?

Doxycycline is een zeer effectief antibioticum voor het bestrijden tegen een groot aantal bacteriële infecties. Het is zo effectief dat het zelfs vaak de eerste keuze is van artsen om het voor te schrijven aan mensen met infectieziekten, zoals chlamydia, bacteriële luchtweginfecties en ziekte van Lyme.

Hoe snel zie je resultaat?

Het is lastig om exact te zeggen hoe snel de resultaten zichtbaar zijn. Dit hangt af van de soort en de ernst van de infectie. Over het algemeen beginnen de capsules en tabletten na 1 tot 2 uur te werken. Bij injecties zal de antibiotica direct werken. Waarna men na enkele dagen pas de klachten van de infectie zien afnemen.

Omdat doxycycline een kuur is, is het belangrijk om niet direct te stoppen met het gebruiken van doxycycline als de symptomen van de infectie verdwenen zijn. Het is belangrijk om de hele kuur af te maken voor goede resultaten. Bij het direct stoppen van de kuur zouden de symptomen weer terug kunnen komen.

Wat zijn de bijwerkingen?

Behalve dat doxycycline infectieuze bacteriën kan bestrijden, heeft het helaas ook in 1-10 op de 100 gevallen invloed op goede bacteriën. Dit uit zich in de meest bekende en voorkomende bijwerkingen als maag-darm klachten, zoals misselijkheid en zeer zelden diarree en buikpijn. Ook kan de huid geïrriteerd zijn, waardoor er puistjes, blaasjes of roodheid ontstaat.

Daarnaast kunnen bij het bestrijden van bacteriën, een weg gemaakt worden voor schimmelinfecties zoals candida in de mond-keelholte of juist in de vagina en/of anus regio. Dit merk je aan een wit beslag op het oppervlak en ook jeuk in de vagina en/of anusregio. Maar ook dit komt maar zelden voor.

Hoe gebruik je doxycycline?

Doxycycline komt in 4 verschillende varianten voor, zie hieronder hoe elk variant gebruikt moet worden:

Capsule: Je moet de capsules in zijn geheel in één keer doorslikken met een heel glas water. Zo voorkom je dat de capsule niet vast komt te zitten in de slokdarm. Bovendien is het belangrijk dat je de capsule niet met voedsel, melk of andere zuivelproducten mag innemen. Verder moet je de capsules minstens 1 uur voor, of 2 uur na het ontbijt innemen.

Gewone tablet: De tablet moet je in zijn geheel doorslikken met een heel glas water zonder er op te kauwen. Heb je last van misselijkheid na de inname van een tablet? Dan kun je de tabletten ook met wat voedsel innemen om de misselijkheid te verminderen.

Oplostablet (Dispergeerbare tablet): Los de tablet in een glas water op en drink het in één keer leeg. Nadat het glas leeg gedronken is, voeg je nog een keer water toe in het glas om de achtergebleven restanten ook op te drinken. De oplostablet kan tijdens een maaltijd ingenomen worden.

Injectie of infusie: Dit wordt door een verpleegkundige of een arts toegediend.

Het is belangrijk om goed op te letten dat doxycycline NIET gebruikt mag worden door kinderen onder de 8 jaar en zwangeren vanaf hun tweede trimester (vanaf 16 weken), vanwege risico op blijvende tandverkleuring bij kinderen en onderontwikkeling van botten en gebitselementen bij een ongeboren foetus.

Ook tijdens de periode dat je doxycycline gebruikt, moet je vooral voorzichtig zijn met blootstelling aan UV-straling/zonlicht, omdat dit middel jou gevoeliger maakt voor UV-licht en je zo sneller kan verbranden. We adviseren je vooral niet tijdens het gebruik de zonnebank te gebruiken en dien je zich te beschermen tegen zonlicht.

Wanneer kan ik stoppen met doxycycline?

Omdat doxycycline een kuur is, kun je niet zomaar stoppen met het innemen van deze antibiotica. Dit betekent dat je altijd de hele kuur moet afmaken, ook als de klachten al verdwenen zijn. Bij voortijdig stoppen of een onderbreking van deze kuur vergroot je de risico op terugkerende infecties. Hoelang een kuur duurt hangt af van de soort infectie en de ernst van de infectie. Over het algemeen duurt een kuur zo 1 tot 3 weken. Maar kan het ook zomaar maanden of zelfs jaren duren.

Doxycycline ervaringen

Iedereen is uiteraard benieuwd naar de ervaringen van andere gebruikers. Gelukkig is er op het internet genoeg hierover te vinden. De ervaringen over doxycycline zijn in het algemeen erg positief. Het wordt door vele gebruikers als een erg effectief antibiotica gezien en zijn er dan ook erg tevreden over.

Zo zijn er natuurijk ook gebruikers met een negatieve ervaring, maar vergeleken met het geheel is dit bij een klein aantal percentage van de gebruikers geweest.

Doxycycline kopen

Ben je van plan om doxycycline te kopen? Houd er rekening mee dat dit niet zonder recept te verkrijgen is. Je moet eerst door een arts beoordeelt worden of dit medicijn voor jou geschikt is. Dit kan door het maken van een afspraak bij je huisarts. Hij of zij zal jou tijdens het consult beoordelen en als het nodig is daarbij het recept uitschrijven.

Een ander optie is het om doxycycline online te kopen. Dit kan heel eenvoudig via één van de aanbieders op www.123apotheek.nl. Via één van de aanbieders kun jij online een consult aanvragen. In plaats van een arts te spreken moet je online een korte vragenlijst invullen. Aan de hand hiervan bepaalt een geregistreerde EU-arts of hij of zij doxycycline aan jou kan voorschrijven. Indien dat zo is, ontvang je van deze arts een recept, waarna je gemakkelijk en snel de medicatie bij een gecertificeerde apotheek kunt bestellen.

Wat kost doxycycline?

De prijzen van doxycycline kunnen erg verschillen van elkaar. Dit zal je ook merken als je doxycycline op het internet zoekt. De verschillende prijzen zijn namelijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dosering (100 mg of 200 mg) en grootte van de verpakking. De prijzen verschillen van ongeveer € 0,28 tot €1,46 per capsule/tablet.

Waar doxycycline bestellen? De Kruidvat?

Als je denkt om snel doxycycline te kunnen bestellen bij de Kruidvat, Etos of andere drogisterij, moeten we je helaas teleurstellen. Deze ketens zijn namelijk niet gecertificeerd om dit middel te mogen verkopen. Je kunt voor het kopen van doxycycline  alleen terecht bij een gecertificeerde apotheken met een recept. Dit kan je regelen via je huisarts of het bestellen bij één van de aanbieders van www.123apotheek.nl.

Extra informatie

Werkzame stof

Doxycycline

Fabrikant

Meerdere

Categorie

Antibiotica

Verkrijgbaarheid

Doxycycline is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Doxycycline” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling