Ventolin

49,65

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders
ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Ventolin is een geneesmiddel met de werkzame stof, Salbutamol. Het is verkrijgbaar in de vorm van een inhalator of diskus van 100 en 200 microgram of een vernevelvloeistof van 1, 2 of 5 mg/ml. Het is een medicijn om bepaalde benauwdheidsklachten te verhelpen door de luchtweg te verwijden.

Waar wordt Ventolin voor gebruikt?

Ventolin wordt voornamelijk gebruikt om ademhalingsproblemen te verhelpen. Het wordt vaak voorgeschreven aan mensen met longziekten, zoals chronische obstructieve longziekte (COPD), (inspannings)astma en andere vergelijkbare aandoeningen die de luchtwegen doen vernauwen.

Hoe werkt Ventolin?

Bij ademhalingsproblemen zijn vaak de luchtwegen aangetast waardoor je moeilijker kunt ademen. Dit kan komen door een chronische ontsteking, overgevoelig zijn voor bepaalde prikkels, maar ook als er teveel inspanning is. De prikkels kunnen pollen, rook, stoffen waar je allergische voor bent, koude lucht en emoties zijn. De werkzame stof van Ventolin, salbutamol, ontspant de spieren en opent de luchtwegen weer, waardoor ademen gemakkelijker wordt.

Hoe effectief is dit medicijn?

Ventolin is een geneesmiddel waarbij het bewezen is dat de effectiviteit hoog is. Het is een medicijn die ervoor zorgt dat de symptomen van bijvoorbeeld een astma aanval zeker doet verminderen, zodat je weer makkelijker kunt ademen. Onthoudt echter dat Ventolin de longziekte niet zal genezen, maar de symptomen ervan alleen doen verminderen.

Hoe snel zie je resultaat?

De resultaten zijn over het algemeen zeer snel zichtbaar, aangezien het ook gebruikt wordt om astma aanvallen te behandelen. Het kan enkele minuten duren voordat de effecten voelbaar zijn (binnen 5 minuten), maar zou vaak zelfs direct merkbaar moeten zijn. Vervolgens houdt de werking ongeveer 4 tot 6 uur aan. Is de werking minder dan 3 uur lang? Raadpleeg jouw arts, omdat je dan mogelijk een ander dosering of behandeling nodig hebt.

Wat zijn de bijwerkingen?

Hoewel dit medicijn erg effectief is voor astma aanvallen, kunnen er helaas ook bijwerkingen aan vast zitten aangezien dit een medicijn is en blijft.

Hieronder zijn de belangrijkste bijwerkingen opgesomd:

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen): 

 • Hoesten
 • Hoofdpijn, misselijk en duizelig zijn.
 • Trillende handen en zeer zelden hartkloppingen  en versnelde hartslag.
 • Psychische klachten, zoals rusteloos en zeer zelden hallucinaties.
 • Zweten
 • Vieze smaak, brandend gevoel van de tong en zeer zelden geïrriteerde mond en keel.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen): 

 • Spierkramp
 • Overgevoeligheid
 • Meer kans op gaatjes.
 • Veranderingen in bloedsuikerspiegel.
 • Meer last van benauwdheidsklachten.
 • Slaapproblemen
 • Te weinig bloedplaatje, meer kans op bloedingen, zoals bloedneuzen.
 • Meer kans op hartritmestoornissen.
 • Erger worden van bestaande hartklachten, zoals pijn op de borst.

Verder is het belangrijk om jouw arts of apotheker op de hoogte te stellen als je ook gebruik maakt van nog andere medicijnen. Sommige geneesmiddelen hebben namelijk een wisselwerking met Ventolin, vooral bètablokkers.

Hoe gebruik je Ventolin?

Het gebruik van Ventolin kan lastig zijn. Om goed te kunnen inhaleren is er zeker wat oefening voor nodig, zodat de werkzame stof diep genoeg in de longen terecht komen. Als je net begonnen bent met dit medicijn is het verstandig om een arts, verpleegkundige of een apotheek medewerker voor te laten doen hoe je het moet inhaleren en hoe het apparaat werkt. Daarna kan je het zelf een keer oefenen, met de arts, verpleegkundige of apotheek medewerker erbij, zodat zij het kunnen controleren en nagaan of alle handelingen goed uitgevoerd zijn.

Laat je ook regelmatig controleren (bij voorkeur eenmaal per jaar) door een arts, verpleegkundige of een apotheek medewerker of je het nog op de juiste manier inhaleert. Verder is het aangeraden om na het gebruik van een poederinhalator de mond te spoelen om hiermee de gaatjes (tandcariës) te voorkomen.

Wanneer kan ik stoppen met Ventolin?

Je kunt in principe op elk gewenste moment direct stoppen met het gebruik van Ventolin. Ben je er niet zeker van? Dan kun je het altijd bij jouw arts navragen.

Ventolin ervaringen

Je bent natuurlijk benieuwd naar de ervaringen van de andere gebruikers. Op het internet is er dan ook genoeg hierover te vinden. De meeste gebruikers ervaren Ventolin als erg positief. Zo merken zij op dat het een snelle werking heeft door de directe verlichtingen na het gebruik van Ventolin en is het ook handig te gebruiken. Natuurlijk zitten er ook gebruikers bij die het minder effectief vinden en bijwerkingen ervaren, maar gelukkig is het merendeels er positief over. Dit zegt dan ook veel over het medicijn dat er meer positieve ervaringen zijn dan negatieve, aangezien het internet een veel lagere drempel heeft om negatieve ervaringen te delen dan de positieve ervaringen.

Ventolin kopen

Voor het kopen van Ventolin hoef je niet naar de Etos, Kruidvat of een andere drogisterij te gaan. Ventolin is namelijk alleen bij een gecertificeerde apotheek te koop met een recept. Wil je een recept ontvangen? Dit kan doormiddel van een afspraak bij jouw huisarts. Hij of zij zal jou tijdens het consult beoordelen of jij voor dit medicijn geschikt bent. Als dit het geval is, zal hij of zij het recept voor jou uitschrijven.

Een ander mogelijkheid is om het online te kopen. Wij verwijzen je dan graag door naar onze vertrouwde aanbieders op 123apotheek.nl. Via één van onze aanbieders kun jij online, vertrouwd en veilig Ventolin kopen. Bij het kopje "Waar Ventolin bestellen" onderaan dit artikel lees je hoe dat online verder kan regelen.

Wat kost Ventolin?

De kosten van Ventolin kunnen variëren. Dit heeft te maken met verschillende factoren. Denk hierbij aan de sterktes (100 mcg of 200 mcg), de verpakkingen (60, 200, 400, 600 dosis) en aanbieders. Zo kunnen de prijzen van € 48,00 tot wel € 116,00 verschillen.

Houd er verder rekening mee dat er ook genoeg aanbieders op het internet zijn die Ventolin verkopen zonder een recept. Vaak zijn de medicijnen bij deze aanbieders goedkoper, maar ben je niet verzekerd van een veilig medicijn.

Waar Ventolin bestellen?

Heb je echter geen tijd om langs de huisarts te gaan of vind je het teveel gedoe? Dan kun je Ventolin dus ook online kopen, zoals je het gelezen hebt. Via één van onze aanbieders op 123apotheek.nl kun je eenvoudig een online consult aanvragen. Tijdens dit consult moet je een vragenlijst naar waarheid invullen en kom je verder niet fysiek in contact met een arts.

Jouw vragenlijst wordt vervolgens door een geregistreerde EU-arts in behandeling genomen. Hij of zij zal jou op basis van de ingevulde vragenlijst beoordelen of jij geschikt bent voor Ventolin. Indien dit het geval is zal deze arts jou een recept uitschrijven waarmee jij Ventolin bij een (online) gecertificeerde apotheek kunt kopen. Een ander optie is dat de arts deze recept doorstuurt naar een aangesloten apotheek, zodat je de medicatie snel en gemakkelijk vaak binnen 48 uur thuis opgestuurd krijgt.

Extra informatie

Werkzame stof

Salbutamol

Fabrikant

GlaxoSmithKline (GSK)

Categorie

Astma

Verkrijgbaarheid

Ventolin is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ventolin” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling