Salbutamol

50,90

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders
ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Salbutamol is een geneesmiddel om bepaalde symptomen van ademhalingsproblemen te helpen verlichten en verminderen. Het wordt dan ook wel snelwerkende luchtwegverwijder genoemd, omdat de werking binnen 5 minuten merkbaar is. Verder is Salbutamol het generieke naam van het medicijn en is Salbutamol ook gelijk de werkzame stof.

Waar wordt Salbutamol voor gebruikt?

Salbutamol wordt voorgeschreven voor aandoeningen waarbij problemen zijn met de ademhaling, zoals chronische obstructieve longziekte (COPD) en astma. Het zorgt ervoor dat de ademhalingswegen openen en wordt meestal gebruikt wanneer er een astma-aanval of problemen met ademhaling voordoet.

Hoe werkt Salbutamol?

Bij ademhalingsaandoeningen, zoals COPD en astma, kunnen de luchtwegen zich aanspannen en daardoor versmallen. Hierdoor krijg je problemen met ademhalen. Dit kan uitgelokt worden door een overgevoeligheid voor bepaalde prikkels, waardoor er een chronische ontsteking wordt veroorzaakt. Salbutamol laat deze ademhalingsspieren weer ontspannen, doordat het specifiek aangrijpt  bij de luchtwegen, waardoor de luchtwegen weer verwijden en het ademen weer gemakkelijk wordt.

Hoe effectief is dit medicijn?

Salbutamol is erg effectief gebleken. Het heeft vaak snel effect en zorgt ervoor dat bijvoorbeeld bij een astma aanval binnen een korte tijd de luchtwegen verwijden, waardoor je weer gemakkelijk kan ademen. Echter is het belangrijk te benoemen dat het de klachten kan verminderen, maar de longziekte zelf niet kan genezen.

Hoe snel zie je resultaat?

Effecten zijn vaak al erg snel te zien. De resultaten zijn vaak na enkele minuten al voelbaar (meestal binnen 5 minuten), maar zijn in meeste gevallen zelfs direct effectief. Na het gebruik houdt de werking ongeveer 4 tot 6 uur aan. Is het zo dat de werking korter is dan 3 uur? Dan is het verstandig om jouw arts hierover te informeren, omdat het dan mogelijk is dat je een verkeerde dosering hebt gekregen of een ander behandeling nodig hebt.

Wat zijn de bijwerkingen?

Ondanks dat dit medicijn zeer effectief is, kunnen er bijwerkingen optreden. Echter zullen de bijwerkingen  weinig en niet ernstig zijn, aangezien het medicijn rechtstreeks in de luchtwegen terechtkomt.

De belangrijkste bijwerkingen worden hieronder beschreven:

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen): 

 • Hoesten
 • Hoofdpijn, misselijk en duizelig zijn.
 • Trillende handen en zeer zelden hartkloppingen  en versnelde hartslag.
 • Psychische klachten, zoals rusteloos en zeer zelden hallucinaties.
 • Zweten
 • Vieze smaak, brandend gevoel van de tong en zeer zelden geïrriteerde mond en keel.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen): 

 • Spierkramp
 • Overgevoeligheid
 • Meer kans op gaatjes.
 • Veranderingen in bloedsuikerspiegel.
 • Meer last van benauwdheidsklachten.
 • Slaapproblemen
 • Te weinig bloedplaatje, meer kans op bloedingen, zoals bloedneuzen.
 • Meer kans op hartritmestoornissen.
 • Erger worden van bestaande hartklachten, zoals pijn op de borst.

Bovendien is het belangrijk om bij jouw arts of apotheker te vermelden als er gebruik wordt gemaakt van andere medicijnen. Salbutamol heeft namelijk wisselwerkingen met verschillende medicijnen, maar vooral de bètablokkers. Let er op ook medicijnen waarbij geen recept vereist is, kunnen een wisselwerking hebben met Salbutamol. Ben je niet zeker van je zaak of jouw medicijnen een wisselwerking heeft, raadpleeg altijd jouw arts voor de zekerheid.

Hoe gebruik je Salbutamol?

Het juist gebruiken van Salbutamol kan erg lastig zijn, vooral als je voor het eerst gebruik van maakt. Het heeft namelijk wel één en het ander oefening nodig om goed te kunnen inhaleren, om ervoor te zorgen dat de actieve stof diep genoeg in de longen terecht komen. Wij raden je dan ook aan als je voor het eerst gebruik maakt van een inhalator een arts, apotheek medewerker of verpleegkundige erbij te betrekken en te vragen om te laten zien hoe het apparaat werkt en hoe je het moet inhaleren. Vervolgens kan je het zelf proberen onder toezicht van een begeleider om te controleren of de handelingen goed worden uitgevoerd.

Verder is het belangrijk om regelmatig, bij voorkeur één keer per jaar, door een arts, apotheek medewerker of verpleegkundige te laten controleren of je het nog steeds correct gebruikt. Als laatst word er ook aangeraden om de mond te spoelen na het gebruik van een poederinhalator om de gaatjes (tandcariës) te voorkomen.

Wanneer kan ik stoppen met Salbutamol?

Over het algemeen kun je op ieder moment stoppen met het gebruiken van Salbutamol. Maar is het wel aangeraden om het eerst met jouw arts te overleggen, aangezien het te maken heeft met luchtwegaandoeningen.

Salbutamol ervaringen

Op het internet is er genoeg te vinden over de ervaringen van andere gebruikers. Wat hieraan opvalt is dat de ervaringen erg wisselend zijn. Veel gebruikers vergelijken Salbutamol ook met Ventolin of komen zelfs van Ventolin. De ene gebruiker geeft aan dat Salbutamol hun helpt bij het verminderen van de symptomen, terwijl de ander aangeeft juist geen effect te hebben en zelfs bijwerkingen ervaren. Het is hangt dus per individu af of dit medicijn effectief genoeg is om jouw klachten te verhelpen en daarom is het verstandig om dit medicijn zelf uit te proberen.

Salbutamol kopen

Salbutamol is alleen te koop bij een gecertificeerde apotheek met een recept. Het is dan ook niet nodig om langs een drogisterij als Kruidvat of Etos te gaan, aangezien zij hiervoor geen geldige vergunning hebben. Voor het recept maak je een afspraak bij jouw huisarts. Tijdens het consult zal hij of zij jou gaan beoordelen of jij geschikt bent voor Salbutamol en een recept uitschrijven.
Een ander mogelijkheid is het om online te kopen. Via één van onze vertrouwde aanbieders op 123apotheek.nl kun jij een online consult aanvragen. Bij het kopje "Waar Salbutamol bestellen" onderaan dit artikel lees je hoe dat online verder kan regelen.

Wat kost Salbutamol?

Het is lastig aan te geven wat de kosten voor Salbutamol exact zullen zijn. Dit hangt namelijk van verschillende factoren af, zoals sterktes (100 of 200 mcg), verpakkingsgrootte (200, 400, 600 dosis), merken en/of aanbieders. De kosten zullen van € 55,00 tot € 116,00 verschillen.

Verder is het belangrijk om rekening te houden dat er ook aanbieders op het internet is, waarbij je Salbutamol kunt kopen zonder een recept. Deze medicijnen zijn vaak een stuk goedkoper, maar is er wel een kans dat je neppe of onveilige medicijnen opgestuurd krijgt. Zorg er dus altijd voor dat je bij vertrouwde en gecertificeerde internetsites je aankopen doet.

Waar Salbutamol bestellen?

Heb je geen tijd of vind je dit teveel gedoe? Dan zou je dus ook een online arts kunnen raadplegen, waardoor je niet fysiek met een arts in aanraking hoeft te komen. Via één van onze aanbieders op 123apotheek.nl kun je gemakkelijk een online consult aanvragen. Tijdens dit consult moet je een vragenlijst naar waarheid invullen. Alleen zo kan een geregistreerde EU-arts jou beoordelen of het medicijn Salbutamol voor jou geschikt is. Indien dit het geval is zal hij of zij jou een recept uitschreven waarmee jij Salbutamol bij een (online) gecertificeerde apotheek kunt bestellen. Ook kan deze EU-arts het recept doorsturen naar een aangesloten apotheek, zodat je de medicatie direct en eenvoudig (vaak) binnen 48 uur in huis krijgt.

Extra informatie

Werkzame stof

Salbutamol

Fabrikant

Meerdere

Categorie

Astma

Verkrijgbaarheid

Salbutamol is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Salbutamol” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling