Tamiflu

54,80

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders
ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Tamiflu is een geneesmiddel met de werkzame stof, Oseltamivir. Oseltamivir is een antivirusmiddel, die vaak door de artsen worden voorgeschreven bij griepvirussen (influenzavirus). Tamiflu komt voor in de vorm van een capsule en een poeder dat gemengd kan worden met water. Verder is het verkrijgbaar in verschillende sterktes van 30 mg, 45 mg en 75 mg.

Waar wordt Tamiflu voor gebruikt?

Tamiflu wordt gebruikt om influenza (meestal griep genoemd) te behandelen. Maar wordt het ook gebruikt bij mensen om het griepvirus te voorkomen of de symptomen van het griepvirus te verlichten (vooral geschikt voor mensen met een verminderde afweer of mensen met een hartziekten of longziekten).

Hoe werkt Tamiflu?

Tamiflu is een medicijn waarvan het werkzame bestanddeel Oseltamivir is, dat behoort tot de groep neuraminidaseremmers. Het werkt door zich te binden aan het neuraminidase-enzym. Dit is het enzym dat het griepvirus helpt te vermenigvuldigen. Door aan dit enzym te binden, voorkomt Tamiflu dat het virus kan ontsnappen naar andere cellen in het lichaam. Hierdoor geeft jij je eigen immuunsysteem de tijd om de resterende griepinfecties te bestrijden. Tamiflu zorgt dus eigenlijk voor het remmen van de groei van het influenzavirus, zodat je eigen lichaam het beter kunt bestrijden.

Hoe effectief is dit medicijn?

Tamiflu is een zeer effectief medicijn voor het behandelen van van de griep en zal het meest effectief zijn als het binnen 24 tot 48 uur na het eerste symptoom wordt toegepast. Het is dan ook uit studies gebleken dat het de duur van de griep en de ernst van de symptomen worden vermindert. Bovendien verkleint het de kans op ziekenhuisopnames en complicaties. Verder is er ook uit onderzoeken gebleken dat het tot 89% effectief is bij het gebruik van preventie van griep.

Hoe snel zie je resultaat?

Hoe snel de resultaten zichtbaar zijn zal van persoon tot persoon verschillen. Meestal gaat griep en/0f verkoudheid na een week over en bij de griep voel je daarna nog wel vaak één tot twee weken slap. Oseltamivir zorgt ervoor dat de griep gemiddeld anderhalve dag korter zal duren. Verder zul je snel merken dat de griep minder hevig zal zijn en dat de symptomen ook minder worden.

Wat zijn de bijwerkingen?

Ondanks dat Tamiflu een effectief medicijn is, blijft het een medicijn en kunnen er dus bijwerkingen aan verbonden zijn. De één zal hier meer van merken dan de ander.

Hieronder worden de bekende bijwerkingen beschreven:

Soms (bij 10 tot 3o op de 100 mensen): 

 • Hoofdpijn, vooral bij langer gebruik.
 • Misselijkheid, vaak bij de eerste twee dagen.

Zelden (bij 10 tot 10 op de 100 mensen): 

 • Buikpijn en braken, vooral bij gebruik van eerste twee dagen. Gaat meestal over binnen twee dagen.
 • Diarree, zit er bloed tussen (zeer zelden)? Neem dan direct contact op met jouw arts.
 • Duizeligheid, slapeloosheid en vermoeidheid.
 • Koorts en pijn.
 • Hoesten, longontsteking, loopneus, keelpijn en infectie van de luchtwegen.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen): 

 • Huiduitslag, jeuk, rode huid of galbulten.
 • Overgevoeligheid.
 • Stoornissen in het hartritme.
 • Leverschade
 • Minder goed kunnen zien.
 • Stuipen en psychische klachten, zoals afwijkend gedrag, verminderd bewustzijn, zelfverwonding en hallucinaties.

Overleg met jouw arts indien één van deze bijwerkingen zich voordoen.

Verder zijn er geen belangrijke wisselwerkingen met andere medicijnen bekend. Ben je er niet zeker van, raadpleeg jou arts of apotheker voor de zekerheid.

Hoe gebruik je Tamiflu?

Het gebruik van Tamiflu is zeer eenvoudig. Gebruik je de capsules? Dan neem je capsules in met een half glas water. Wordt er gebruik gemaakt van de poeder voor de orale suspensie? Dan kun je het poeder aan het water toevoegen met de bijgevoegde maatbeker, maar vaak is de drank al door de apotheek klaargemaakt. Verder is het belangrijk om voor het gebruik de drank goed te schudden, zodat de werkzame stof gelijkmatig verdeeld is.

 • Als Tamiflu gebruikt wordt voor een behandeling aan de griep, is dit vaak een kuur die je gedurdende 5 tot 10 dagen moet gebruiken.
 • Gebruik je het om griep te voorkomen, omdat je in contact bent gekomen met een persoon met griep? Dan wordt Tamiflu in een kuur voorgeschreven om het 10 dagen te gebruiken.
 • Is er een heersende epidemie en wil je het voorkomen? Dan wordt er een kuur voorgeschreven waarbij je het 6 weken lang moet gebruiken.

De exacte dosering en gebruiksduur wordt door de arts of apotheker voorgeschreven of kun je het ook in de bijsluiter kijken.

Wanneer kan ik stoppen met Tamiflu?

Tamiflu is een medicijn dat wordt voorgeschreven in de vorm van een kuur. Hierdoor is het belangrijk om de kuur volledig te moeten afmaken, ook als de klachten al verdwenen zijn. Bij te vroeg stoppen of een onderbreking van deze kuur is de kans groot dat de virus terug kan komen.

Verder als je ernstige bijwerkingen of een allergische reacties krijgt, moet je natuurlijk wel direct stoppen. Neem vervolgens ook direct contact op met de huisarts of apotheker.

Tamiflu ervaringen

Je bent natuurlijk benieuwd naar de ervaringen van andere gebruikers als je Tamiflu gaat gebruiken. Op het internet is hier één en het ander over te vinden. Wat opvalt aan de ervaringen van de gebruikers is dat het erg wisselend is.

Een deel van de gebruikers geven aan dat het een zeer goed werkende medicijn is met milde tot geen bijwerkingen. Het andere deel geeft weer aan dat het niet effectief is en zelfs ernstige bijwerkingen heeft, 62% van de gebruikers zijn er positief over en de andere 38% zijn er negatief over. Het is lastig om uit de ervaringen een conclusie te kunnen trekken of dit medicijn voor jou werkend zal zijn. Je moet het zelf uitproberen om hier achter te komen.

Tamiflu kopen: de Kruidvat?

Veel mensen vragen zich af of je Tamiflu ook bij een drogisterij als Kruidvat of Etos kunt kopen. Je kunt je loopje naar één van deze drogisterijen besparen, aangezien het antwoord nee is. Tamiflu is alleen bij een gecertificeerde apotheek te koop met een recept. Deze recept kun je op twee manieren krijgen:

 • Je kunt een afspraak bij je huisart. Je wordt tijdens het consult door hem of haar beoordeeld op geschiktheid voor dit medicijn. Krijg je de goedkeuring? Dan zal hij of zij het recept voor jou uitschrijven.
 • De ander manier is om het online te kopen. Via één van onze aanbieders op 123apotheek.nl kan jij op een veilige manier een online aankoop doen. Onder het kopje ‘Waar Tamiflu bestellen?’ onderaan het artikel, leggen wij uit hoe dit werkt.

Wat kost Tamiflu?

De kosten voor Tamiflu kunnen variëren. Dit hangt namelijk af van verschillende factoren, zoals de dosering (30mg, 45 mg of 75 mg), maar spelen de verschillende aanbieders ook een rol in de prijsverschillen. De prijzen zullen van € 55,10 tot € 79,00 kunnen variëren.

Waar Tamiflu bestellen?

Heb je geen tijd om langs de huisarts te gaan of wil je liever niet in aanraking komen met een arts? Dan kan je er dus ook voor kiezen om het recept online te krijgen en Tamiflu online te bestellen. Je kan via één van onze aanbieders op 123apotheek.nl een online consult aanvragen. Bij dit consult moet je een korte vragenlijst invullen, maar kom je verder niet fysiek in aanraking met een arts. De vragenlijst wordt vervolgens door een geregistreerde EU-arts in behandeling genomen. Hij of zij zal jou aan de hand van deze vragenlijst beoordelen of jij geschikt bent voor Tamiflu. Indien dit het geval is zal deze EU-arts jou het recept voor Tamiflu uitschrijven.

Extra informatie

Werkzame stof

Oseltamivir

Fabrikant

Roche

Categorie

Griep

Verkrijgbaarheid

Tamiflu is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tamiflu” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling