Nasonex

51,95

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders
ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Nasonex is een neusspray met de werkzame stof, mometason. Mometason behoort dan ook tot de bijnierschorshormonen (corticosteroïden). Het is een neusspray die de ontstekingen in de neus remt. Nasonex is te verkrijgen in een neusspray met de sterkte van 50 microgram mometason per verstuiving.

Waar wordt Nasonex voor gebruikt?

Nasonex wordt gebruikt om ontstekingen in de neus te verminderen bij allergieën (bijvoorbeeld hooikoorts), langdurig ontstoken neusslijmvlies, of neuspoliepen. Het helpt om de symptomen te verlichten. Het wordt meestal voorgeschreven als de neusklachten langdurig aanwezig zijn, het steeds terugkeert of als je er veel last van hebt.

Hoe werkt Nasonex?

Het werkzame middel, mometason, wat een corticosteroid is, werkt ontstekingsremmend op het neusslijmvlies en zorgt dat de zwelling van het neusslijmvlies minder wordt. Daarnaast heeft het ook een anti-allergische werking. Hierdoor kan de neusdoorgang opengaan en beter via de neus geademd worden. Klachten van een verstopte neus kunnen daardoor ook eventueel verholpen worden.

Hoe effectief is dit medicijn?

Nasonex is een zeer effectief middel voor het behandelen en verminderen van symptomen van (allergische) rhinitis, neuspoliepen en hooikoorts. Het wordt effectiever naarmate je het middel iets langer doorgebruikt. Daarom is het belangrijk om niet zomaar te stoppen met dit middel, als je het effect niet voelt. Meestal wordt het effect dan binnen een week toch gevoeld.

Hoe snel zie je resultaat?

Het verschilt per individu wanneer het resultaat te zien is, maar je moet dit middel wel eerst een paar dagen tot weken consistent gebruiken totdat het het volledige resultaat geeft. Bij allergieën, zoals hooikoorts, kun je verbetering van de klachten al binnen twee dagen opmerken. Voor andere doeleinden moet je het middel voor een iets langere tijd blijven gebruiken, zodat het de optimale dosis kan bereiken en zo steeds een beter effect heeft.

Wat zijn de bijwerkingen?

Dit middel kan echter ook bijwerkingen hebben. Hieronder worden de bijwerkingen beschreven.

Zelden (1-10 op de 100 mensen):

 • Hoofdpijn
 • Irritatie van het keel- en neusslijmvlies, branderig gevoel, niesbuien en soms bloedneuzen

Indien je aan het medicijn gewend bent, worden deze klachten minder. Echter als dat na een paar dagen nog niet het geval is, neem dan contact op met je arts of de apotheek.

Zeer zelden (<1 op de 100 mensen):

 • Verandering of verlies van de smaak- of reuk
 • Infecties van de neus of van de ogen
 • Neusslijmvlies kan dunner worden bij langdurig gebruik
 • Bloeduitstortingen
 • Mensen met de spierziekte Myasthenia Gravis kunnen last krijgen van dubbelzien en het hangen van bovenste ooglid.
 • Mensen met groene staar of glaucoom: dit medicijn kan de oogboldruk verder verhogen.
 • Grijze of grauwe staar (cataract): Je kunt last krijgen van wazig zien, minder zien, dubbelzien, minder goed kleuren zien en sneller verblind raken door tegenlicht.
 • Overgevoeligheid voor medicijn.

Neem contact op met jouw apotheker of arts als je last heeft van een van deze klachten en je je zorgen maakt.

Hoe gebruik je Nasonex?

Begin eerst, als je een nieuwe neusspray hebt of je de neusspray al lang niet hebt gebruikt, met de neusspray een paar keer in de lucht te spuiten totdat je een goede verstuiving krijgt.

 1. Snuit voor gebruik eerst je neus.
 2. Schud de neusspray krachtig voordat je hem gebruikt
 3. Probeer je hoofd rechtop te houden
 4. Plaats het tuitje van de neusspray in je neusgat.
 5. Probeer gekruist te werken: Gebruik de linkerhand voor het spuiten in het rechterneusgat en de rechterhand voor het spuiten in het linkerneusgat. Probeer ook met de andere hand de andere neusgat dicht te houden.
 6. Richt het tuitje naar de buitenkant van de neus, dus van het midden af.
 7. Doe dit voor beide neusgaten.
 8. Maak het tuitje goed schoon en doe de spray weer goed dicht.

Je kan deze spray op elk moment van de dag gebruiken, maar het is handig om hiervoor een vast tijdstip te kiezen, bijvoorbeeld de ochtend.

Wanneer kan ik stoppen met Nasonex?

Het hangt af van de reden waarvoor je Nasonex gebruikt, wanneer je kan stoppen. Indien je na een week consistent gebruik, nog steeds geen verbetering merkt, neem dan contact op met je arts. Als de klachten minder zijn geworden, is het ook goed om contact op te nemen met je arts om eventueel de dosis te verlagen of te stoppen. Als je het gebruikt voor hooikoortsklachten, is het vaak dat je na een hooikoortsseizoen stopt met het gebruik van Nasonex.

Nasonex ervaringen

Je bent vast benieuwd naar hoe ander gebruikers Nasonex ervaren. Daarover is veel te vinden op het internet. Wat vooral opvalt is dat de meeste mensen er erg positieve ervaringen mee hebben, met weinig tot geen bijwerkingen. Wat verder ook door de gebruikers wordt beschreven, is dat je moet doorzetten als je in het begin nog geen effecten bemerkt. Vaak komt het effect iets later, wanneer je het middel een paar dagen consistent hebt gebruikt.

Nasonex kopen

Ben je van plan om Nasonex te kopen? Onthoudt dat Nasonex alleen bij gecertificeerde apotheken verkrijgbaar zijn met een recept. Het heeft dus geen zin om langs een drogisterij als Kruidvat of Etos te gaan. Voor het verkrijgen van een recept moet je een afspraak maken bij de huisarts. Hij of zij zal jou tijdens het consult beoordelen of jij voor Nasonex geschikt bent.

Een ander mogelijkheid is om Nasonex online te kopen. Wij verwijzen je dan graag door bij één van onze vertrouwde aanbieders op 123apotheek.nl. Bij het kopje "Waar Nasonex bestellen" onderaan dit artikel lees je hoe je online Nasonex kunt bestellen.

Wat kost Nasonex?

De prijzen van Nasonex zullen over het algemeen overal hetzelfde zijn. Ze kunnen misschien hier en daar wat verschillen, maar dit heeft meer met de aanbieders te maken. De prijzen voor Nasonex neusspray zullen ongeveer rond de € 53,00 zitten. Je krijgt een neusspray met een sterkte van 50 microg/verstuiving en 140 doses.

Verder zal je op het internet ook aanbieders vinden waar je Nasonex zonder recept kunt kopen. Deze medicijnen zijn vaak goedkoper, maar moet je rekening mee houden dat deze medicijnen mogelijk niet veilig of goed zijn.

Waar Nasonex bestellen?

Heb je geen tijd of vind je het teveel gedoe om langs de huisarts te gaan? Dan kun je dus ook een online consult aanvragen via één van onze aanbieders op 123apotheek.nl. Bij dit consult ga je een korte vragenlijst invullen, waarna een geregistreerde EU-arts deze in behandeling neemt. Aan de hand van jou ingevulde vragenlijst zal deze arts jou beoordelen of jij geschikt bent voor Nasonex. Indien dit het geval is zal hij of zij het recept aan jou voorschrijven, waarmee jij Nasonex kunt bestellen bij een aangesloten (online) apotheek.

Extra informatie

Werkzame stof

Mometason furoaat

Fabrikant

MSD (Merck & Co.)

Categorie

Allergieën

Verkrijgbaarheid

Nasonex is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nasonex” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling