EpiPen

98,95

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders
ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

EpiPen is een geneesmiddel waarbij mensen een injectie in het dijbeen van adrenaline krijgen. Deze injectiepen zorgt voor het verminderen van levensbedreigende acute allergische reacties. Het is een medicijn die alleen eenmalig te gebruiken is. Verder is de werkzame stof van EpiPen epinefrine, ook wel bekend als 'Adrenaline' een stofje dat het lichaam ook zelf maakt.

Waar wordt EpiPen voor gebruikt?

EpiPen wordt gebruikt voor het behandelen van levensbedreigende acute allergie (anafylaxie). Denk hierbij aan een reactie op allergenen, zoals insectensteken of- beten (bijen- of wespensteken), voedsel (noten, pinda's), medicijn (penicilline), anafylaxie door lichamelijke inspanning (anafylactische shock) of door onbekende oorzaken.

Hoe werkt EpiPen?

Een allergische reactie kan leiden tot ernstige gevolgen, zoals braken, huiduitslag, jeuk van de huid, kortademigheid, een opgezwollen tong, moeite krijgen met ademen en soms zelfs het verlies van bewustzijn. Door gebruik te maken van de EpiPen zorgt de werkzame stof epinefrine ervoor dat de bloedvaten zich gaan vernauwen (vasoconstrictie), wat de bloeddruk verhoogt en de weefselperfusie verbetert. Verder verwijdt het de luchtwegen, zodat de ademhaling wordt vergemakkelijkt en stimuleert het het hart om sneller en krachtiger te kloppen.

Hoe effectief is dit medicijn?

EpiPen is een geneesmiddel die als een essentiële medicatie wordt geclassificeerd door de Wereldgezondheidsorganisatie voor het behandelen van anafylactische shock. Het is dan ook uit studies naar voren gekomen dat het gebruik van de EpiPen de effectiefste behandeling is bij een anafylactische shock. Het is zelfs zo effectief dat het levensreddend kan werken in noodsituaties.

Hoe snel zie je resultaat?

EpiPen is een snelwerkende medicijn, aangezien het ontworpen is als noodmedicijn bij ernstige allergische reacties. Het is een snelwerkende medicijn, omdat de werkzame stof epinefrine direct in het spier wordt geïnjecteerd, zodat het snel in de bloedsomloop terecht komt. Zo merken veel mensen de werking al na een paar seconden, zoals dat het ademen wat makkelijker gaat.

Wat zijn de bijwerkingen?

Naast zijn zeer goede werking kunnen er helaas ook bijwerkingen bij komen kijken, aangezien het een medicijn blijft. Hieronder worden de bijwerkingen beschreven:

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen):

 • Hartkloppingen (of versnelde hartslag), pijn op de borst of hoge bloeddruk.
 • Trillende handen, zweten, zwak gevoel, misselijkheid, onrustig gevoel of nervositeit.
 • Ernstige infectie oplopen op de plaats van injectie of de huid kan ontstaan.
 • Blauwe of bleke vingers of tenen, als er per ongeluk in de hand of voet wordt geïnjecteerd.
 • Mensen met een te snelle werking van de schildklier kunnen meer klachten krijgen, denk hierbij aan een gejaagd gevoel of hartkloppingen.

Bovendien is het belangrijk om met de arts te overleggen of je een EpiPen mag gebruiken in noodgevallen als je een aangeboren hartritmestoornis (verlengd QT-interval) hebt, omdat je anders een hartritmestoornissen kunt krijgen of als je last hebt van hartkramp (angina pectoris), dit medicijn kan namelijk een aanval van hartkramp uitlokken.

Indien één van deze bijwerkingen of bijwerkingen die niet hierbij staan optreden, is het verstandig om contact met jouw arts of apotheker op te nemen.

Verder heeft EpiPen ook wisselwerkingen met andere medicijnen. Hierdoor is het belangrijk om deze medicijnen niet met andere medicijnen tegelijkertijd te gebruiken. Voorbeelden van de belangrijkste wisselwerkingen zijn sommige bètablokkers, zoals labetalol, propranolol, carvedilol en sotalol. Heb je nog enige twijfels of bepaalde medicijnen een wisselwerking heeft met EpiPen? Raadpleeg dan jouw arts of apotheker.

Hoe gebruik je EpiPen?

Voor het gebruik van de EpiPen zijn er wel enkele stappen vereist. Hieronder is een richtlijn beschrijven over de gebruiksinstructie van een EpiPen:

 1. Vermijd ten alle tijden dat er een duim, vinger of hand op het oranje uiteinde komt, omdat dit de uiteinde is waar de naald uit komt.
 2. Pak de EpiPen met de goede hand (vaak de hand waarmee je schrijft) en plaats de duim aan de kant van de blauwe veiligheidsdop.
 3. Verwijder vervolgens de blauwe veiligheidsdop.
 4. Houd het oranje uiteinde van de EpiPen op 10 cm afstaand van de buitenkant van het dijbeen.
 5. Stoot vervolgens de EpiPen met het oranje uiteinde loodrecht stevig in het dijbeen, een klik is hoorbaar wanneer de adrenaline is afgegeven. (De EpiPen kan ook door kleding heen.)
 6. Houd de EpiPen 10 seconden op zijn plaats.
 7. Verwijder de EpiPen loodrecht uit ui het dijbeen.
 8. Wrijf/masseer de injectieplaats voor ongeveer 10 seconden om de opname van de epinefrine te bevorderen.

Soms kan het voorkomen dat één injectie niet voldoende is om de allergische reactie te behandelen. Je kan dan na 5-15 minuten een tweede injectie toedienen.

Verder is het belangrijk om na het gebruik van de EpiPen ook direct een arts of een ambulance te bellen. Een EpiPen werkt namelijk tijdelijk, waardoor een arts jou nog verder moet behandelen.

Wanneer kan ik stoppen met EpiPen?

Het gebruik van EpiPen is alleen bedoeld tijdens een noodgeval voor ernstige allergische reacties. Hierdoor is het niet te zeggen wanneer er gestopt kan worden met EpiPen, aangezien je het alleen gebruikt bij een levensbedreigende acute allergie.

EpiPen ervaringen

Uiteraard ben je benieuwd naar de ervaringen van de andere gebruikers over de EpiPen. Op het internet is hier dan ook genoeg over te vinden. Wat hier aan opvalt is eigenlijk dat iedereen zeer positief over de EpiPen is. Ze ervaren een snelle en goede werking met weinig tot geen bijwerkingen. Wel wordt er aangegeven dat er pijn ontstaat na het toedienen van de EpiPen op de plek waar het geïnjecteerd is.

EpiPen kopen

EpiPen is een geneesmiddel die alleen verkrijgbaar is op recept. Hierdoor is dit medicijn alleen bij erkende apotheken te koop. Voor het krijgen van een recept kan je een afspraak maken bij de huisarts. Jouw huisarts zal tijdens het consult beoordelen of jij voor EpiPen geschikt bent en schrijft een recept uit indien dit het geval is. Wil je liever EpiPen online kopen? Dan kan dat eenvoudig via een van onze aanbieders op 123apotheek.nl. Onder het kopje ‘Waar EpiPen bestellen?’ onderaan het artikel, leggen wij je uit hoe dit werkt.

Wat kost EpiPen?

De kosten voor EpiPen kunnen wat verschillen. Dit heeft te maken met de verpakkingsgrootte en aanbieders, aangezien zij ieder een verschillend inbegrepen diensten en vergoedingen hebben. De gemiddelde prijs van een EpiPen ligt tussen de € 100 en € 200.

Waar EpiPen bestellen?

Komt het voor jou niet gelegen uit om langs de huisarts te gaan? Dan kun je er ook voor kiezen om een EpiPen online kopen. Via één van onze vertrouwde aanbieders op 123apotheek.nl kan jij veilig en vertrouwd een online consult aanvragen. Je komt verder ook niet in aanraking met een fysieke arts, maar moet je een korte vragenlijst invullen. Deze online vragenlijst wordt vervolgens door een geregistreerde EU-arts in behandeling genomen. Hij of zij zal aan de hand van de ingevulde vragenlijst beoordelen of jij geschikt bent voor een EpiPen. Indien dit het geval is zal deze arts jou een recept uitschrijven voor een EpiPen.

Extra informatie

Werkzame stof

Epinefrine

Fabrikant

Mylan bv

Categorie

Allergieën

Verkrijgbaarheid

EpiPen is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “EpiPen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling