Zyban

92,23

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders
ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Ben jij van plan om te gaan stoppen met roken en zou jij hierbij graag ondersteuning willen? Dan is Zyban het product voor jou! Zyban is een geneesmiddel dat gebruik maakt van de werkzame stof, bupropion. Bupropion is een stof dat ervoor zorgt dat je minder zin krijgt in roken. Daarnaast helpt het jou ook voor een betere stemming en maakt het je rustig.

Waar wordt Zyban voor gebruikt?

Zyban is een medicijn dat voor verschillende problemen ingezet kan worden. Zo kan Zyban gebruikt worden als antidepressivum, wordt het ook voorgeschreven aan mensen met ADHD, maar voornamelijk wordt het gebruikt om mensen te helpen bij het stoppen met roken.

Hoe werkt Zyban?

Voor veel mensen is het lastig om te stoppen met roken. Dit heeft te maken met de ontwenningsverschijnselen, zoals prikkelbaar, rusteloosheid en zich onprettig voelen. Daarnaast speelt verlangen naar nicotine ook een grote rol om het stoppen met roken vol te houden. Door het nemen van Zyban worden bepaalde stoffen, zoals dopamine en noradrenaline in de hersenen beïnvloed. Hierdoor zal het verlangen naar nicotine afnemen, waardoor je minder belangstelling krijgt voor roken en worden de ontwenningsverschijnselen minder heftig.

Hoe effectief is dit medicijn?

Zyban is een effectief medicijn, mits het goed wordt toegepast. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met dat Zyban een hulpmiddel is om te stoppen met roken. Zyban zal alleen werken als je zelf ook de motivatie hebt om te stoppen met roken. Het is namelijk een hulpmiddel die jou zal helpen om meer van het roken af te laten blijven, maar je hebt zelf wel de wilskracht nodig om dit te kunnen laten slagen.

Hoe snel zie je resultaat?

Hoe snel de werking van Zyban (bupropion) zichtbaar zal zijn, is niet exact te zeggen. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals voor welk probleem het gebruikt gaat worden en daarnaast is het persoonlijk bepaald hoe iemand er op zal reageren. Bovendien is dit een kuur waardoor je niet direct kunt stoppen met het nemen van Zyban. Het is belangrijk om de hele kuur af te maken voor goede resultaten. Bij het direct stoppen van de kuur voordat die afgemaakt is, zouden de symptomen weer terug kunnen komen.

Wat zijn de bijwerkingen?

Ook Zyban kan bijwerkingen geven, aangezien het een medicijn is. Echter de bijwerkingen kunnen voor de één erger zijn dan de ander. Zo kan jij bijvoorbeeld helemaal geen last hebben van een bijwerking, terwijl de ander veel gevoeliger hiervoor is. Hieronder staan de mogelijke bijwerkingen die voor kunnen komen:

Vaak (meer dan 10 op de 100 personen): 

 • Slapeloosheid
 • Hoofdpijn
 • Duizeligheid
 • Droge mond
 • Maagdarm klachten
 • Concentratiestoornissen
 • Koorts

Soms (bij 0,1 tot 1 op de 100 mensen): 

 • Gewichtsverlies
 • Toegenomen bloeddruk
 • Blozen
 • verwardheid
 • tachycardie
 • pijn op de borst

Zelden (0,01 tot 0,1 op de 100 mensen)

 • Stuiptrekkingen
 • Flauwvallen
 • Huiduitslag
 • Moeilijk of piepende ademhaling
 • Gezwollen oogleden, lippen of tong
 • Gewrichtspijn

Bovendien heeft Zyban veel wisselwerkingen met andere medicijnen. Het is daarom belangrijk om je goed te laten inlichten door je apotheker/arts of je Zyban veilig kunt gebruiken met de andere medicijnen die jij gebruikt. Dit geldt ook voor medicijnen die zonder recepten verkregen zijn.

Hoe gebruik je Zyban?

De Zyban is alleen te verkrijgen in tabletten. Het is belangrijk dat je de tabletten in zijn geheel doorslikt met een glas water. Zorg ervoor dat je niet op de tablet kauwt, omdat er een speciaal laagje op de tablet zit waardoor het werkzame middel gelijkmatig wordt afgegeven.

In de eerste week moet je één tablet innemen, waarbij je nog mag roken. Zorg ervoor dat je geleidelijk probeert te verminderen en het wordt aangeraden om dit middel 's ochtends in te nemen. In de tweede week tot het einde van de kuur neem je dagelijks twee tabletten in en mag je weinig tot niet meer roken. Zorg ervoor dat er minstens acht uur tussen de twee tabletten zit. Voorbeeld: De eerste tablet om 08:00 uur en de tweede tablet om 16:00 uur of later. Bovendien is het belangrijk om de tweede tablet niet te laat in de avond in te nemen, omdat dit anders voor slaapproblemen kan zorgen.

Wanneer kan ik stoppen met Zyban?

Het is moeilijk om precies te zeggen wanneer je kunt stoppen met het gebruiken van Zyban. Dit heeft te maken met dat het een kuur is en het hangt af van het probleem waarvoor je het wilt gebruiken. Hieronder staan ​​richtlijnen voor de gebruiksduur van de kuur.

Rookverslaving: Vaak wordt dit medicijn door de arts voor maximaal 9 weken voorgeschreven, waarbij meestal binnen een week de resultaten zichtbaar worden. Indien je na 7 weken nog steeds rookt, dan wordt de behandeling door de arts vaak gestopt, omdat dit medicijn waarschijnlijk niet bij jou werkt.

ADHD: Bij ADHD zal het enorm verschillen. Over het algemeen moet je het enkele weken gebruiken, waarna de arts en jij dan pas kunnen beoordelen of de behandeling aanslaat.

Depressie: Voor de behandeling van depressie wordt het middel eerst voor zes weken gebruikt. Na deze zes weken wordt er gekeken of het gebruik effect heeft gehad. Is dit niet het geval, dan zal er een overleg plaats vinden met jouw arts en waarschijnlijk wordt de kuur gestaakt. Is er wel verbetering te zien van de klachten dan wordt de kuur voortgezet met zes maanden of langer.

Zyban ervaringen

Als je op het internet zoekt naar ervaringen van andere gebruikers, kom je over het algemeen positieve gebruikers tegen met goede ervaringen. Natuurlijk zijn er negatieve ervaringen, maar houd er rekening mee dat de drempel voor het schrijven van negatieve ervaringen online vaak lager is dan voor het schrijven van positieve. Daarnaast is het erg belangrijk om een sterke wilskracht te hebben om echt te willen stoppen met het roken.

Zyban kopen

Zyban is een medicijn dat niet zomaar te koop is. Je hebt een recept nodig om Zyban te kunnen kopen. Om aan een recept te komen kun je een afspraak maken bij jouw huisarts. Hij of zij zal jou tijdens het consult beoordelen en bij een positief resultaat een recept uitschrijven. Is dit te veel moeite of heb je er geen tijd voor? Dan kun je dit medicijn ook online kopen. Vind via www.123apotheek.nl de beste aanbieder voor dit medicijn. Bij het kopje "Waar Zyban bestellen" onderaan dit artikel lees je hoe dat moet.

Wat kost Zyban?

De prijzen van Zyban kunnen erg van elkaar verschillen. Dit is namelijk afhankelijk van het aantal tabletten dat je wilt kopen en verschilt de prijs ook per aanbieder. De prijzen van Zyban variëren van € 0,54 tot wel € 0,71 per tablet.

Waar Zyban bestellen?

Zoals je gelezen hebt is Zyban niet verkrijgbaar zonder een recept. Je kunt een recept krijgen via de huisarts, maar het is ook online te verkrijgen. Ben je van plan om het online te bestellen, dan raden wij je aan om een online consult aan te vragen bij één van de aanbieders op www.123apotheek.nl. Tijdens dit consult zul je niet met een arts spreken, maar vul je online een vragenlijst in. Deze wordt vervolgens door een geregistreerde EU-arts in behandeling genomen. Indien de uitslag positief is, zal de geregistreerde EU-arts jou een recept meegeven waarmee je bij een gecertificeerde apotheek op het internet de Zyban kunt bestellen.

Extra informatie

Werkzame stof

Bupropion hydrochloride

Fabrikant

GlaxoSmithKline (GSK)

Categorie

Stoppen met roken

Verkrijgbaarheid

Zyban is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zyban” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling