Primolut N

49,00

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders
ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Dit medicijn is alleen geschikt voor vrouwen en bevat de werkzame stof norethisteron. Dit is een geslachtshormoon die ongeveer net zo werkt als progesteron; het hormoon dat de vruchtbaarheid regelt. Het medicijn wordt ingezet bij vrouwen die problemen hebben tijdens het ongesteld zijn (menstruatieklachten) en is verkrijgbaar in een reeks van 30 tabletten.

Waar wordt Primolut N voor gebruikt?

Primolut N wordt gebruikt voor verschillende klachten die tijdens of rondom de menstruatie kunnen optreden. Hieronder zie je een overzicht welke dit kunnen zijn:

Amenorroe
Amenorroe betekent dat de menstruatie wegblijft. Er is primaire amenorroe; hierbij heeft de vrouw nog nooit een menstruatie gehad. Maar er is ook secundaire amenorroe. In deze situatie heeft een vrouw vroeger wel menstruaties gehad, maar later al voor een langere tijd niet meer.

Dysfunctionele uterusbloedingen
Deze bloedingen zijn onregelmatig en komen vooral voor bij jonge meisjes. Maar ook vrouwen die in de overgangsjaren zitten, kunnen last hebben van dysfunctionele uterusbloedingen.

Endometriose
Bij deze ziekte groeit baarmoederslijmvlies ook buiten de baarmoeder. Zo kan het zich bijvoorbeeld hechten op de eierstokken, de blaas, de darmen of elders in de buikholte. Door Primolut N te gebruiken zal het slijmvlies gaan slinken op de plekken waar het niet hoort.

Menstruatieklachten
Het medicijn kan gebruikt worden voor krampen of pijnlijke steken in de buik. Door Primolut N te gebruiken zal de pijn minder worden. Tevens kun je met het middel een menstruatie uitstellen of abnormaal vaginaal bloedverlies tegengaan.

Hoe werkt Primolut N?

In samenwerking met oestrogeen zal het progesteronhormoon in dit medicijn ervoor zorgen dat baarmoederslijmvlies afgestoten wordt. Op deze manier zal bijvoorbeeld bij endometriose het slijmvlies wat buiten de baarmoeder zit opgeruimd worden. Bij menstruatiepijn is de werking anders. In een natuurlijke cyclus neemt de hoeveelheid progesteron altijd af voordat de opbouw van het baarmoederslijmvlies begint. Als je Primolut N gaat gebruiken, zal de hoeveelheid progesteron weer toenemen. Hierdoor gaat je lichaam aangeven dat het niet nodig is om slijmvlies op te bouwen en weer af te stoten. Het gevolg is dat je baarmoeder minder zal samentrekken en jij dus minder pijn ervaart.

Hoe effectief is dit medicijn?

Voor menstruatiestoornissen, menstruatieklachten, endometriose en overgangsklachten is Primolut N een zeer effectief medicijn. Het is daarbij echter wel heel belangrijk dat je de tabletten op de aangewezen tijdstippen inneemt. Kies hier dan ook een vast moment op de dag voor. Indien je andere medicijnen gebruikt, is dat geen probleem.

Hoe snel zie je resultaat?

Omdat het medicijn voor verschillende klachten ingezet wordt, is de manier waarop je het moet gebruiken ook verschillend. Sommige vrouwen moeten het een paar dagen in de maand gebruiken, andere vrouwen een paar weken in de maand. Je ziet niet meteen resultaat. Om te weten of Primolut N voor jou goed werkt, moet je het enkele maanden gebruiken.

Wat zijn de bijwerkingen?

Of je last krijgt van bijwerkingen hangt af van jouw gevoeligheid voor dit medicijn. Dit kan dus voor iedere vrouw weer anders zijn. Bijwerkingen die bij Primolut N gezien worden, zijn:

  • Hoofdpijn (en soms ook migraine)
  • Vochtophoping in het lichaam
  • Doorbraakbloedingen en/of te geringe menstruatie (dit is bij continu gebruik)
  • Uitblijven van menstruatie

Indien je veel last krijgt van bijwerkingen is het verstandig om dit te melden bij je huisarts.

Hoe gebruik je Primolut N?

Er is niet één standaard gebruik. Dat komt omdat Primolut N om verschillende redenen wordt gebruikt. Bij continu gebruik is het meestal één tot twee tabletten per dag. Bij cyclisch gebruik is het één of twee tabletten gedurende een bepaalde periode in de menstruatiecyclus. Hieronder staat een voorbeeld hoe je Primolut N gebruikt. Natuurlijk kan het zijn dat jouw arts een ander gebruik heeft voorgeschreven.

Menstruatieklachten:
Dag 14 tot en met dag 24 (de eerste dag van de menstruatie is altijd “dag 1”).

Stoornissen tijdens menstruatiecyclus:
Dag 16 tot en met dag 25 (in sommige gevallen moet je ook een oestrogeenhormoon slikken).

Uitstel van menstruatie:
Drie dagen voordat de menstruatie verwacht wordt. De tabletten mogen maximaal veertien dagen lang gebruikt worden.

Abnormaal vaginaal bloedverlies:
Eerste keer tien dagen. Vervolgens twee tot drie cycli op dag 16 tot en met dag 25.

Endometriose:
Elke dag continu gebruiken.

Overgangsklachten:
Elke dag continu gebruiken (in combinatie met een oestrogeenhormoon).

De Primolut N tabletten moet je innemen met een heel glas water. Sommige vrouwen worden misselijk van dit medicijn. Het kan helpen om het middel dan na het eten in te nemen.

Wanneer kan ik stoppen met Primolut N?

Soms wordt Primolut N als kuur voorgeschreven. Meestal is dat tien dagen. Het is belangrijk om in dat geval de hele kuur af te maken. In andere gevallen kun je stoppen wanneer jij dat wenst, maar is het wel verstandig dit te overleggen met je arts. Binnen enkele dagen na het stoppen kan er een onttrekkingsbloeding optreden. Als je stopt na een gebruik van enkele maanden kan de echte menstruatie een tijdje op zich laten wachten. Maak een afspraak bij je huisarts indien je je daar zorgen over maakt.

Primolut N ervaringen

Er zijn op internet genoeg ervaringen van vrouwen te vinden die Primolut N gebruiken. Over het algemeen scoort de effectiviteit hoog, maar helaas zijn er ook veel meldingen over bijwerkingen. Wat vaak genoemd wordt, is het inzetten van Primolut N om de menstruatie uit te stellen. Bijvoorbeeld voor een bruiloft of vakantie. Vrouwen zijn hier doorgaans zeer te spreken over. Over het gebruik voor menstruatiestoornissen, endometriose, abnormale bloedingen of de overgang zijn minder ervaringen te vinden.

Primolut N kopen: de Kruidat?

Je kunt Primolut N niet kopen bij een drogisterij. Vaak denken mensen dat dit middel in de schappen van een Etos, Kruidvat of andere winkel ligt. Deze mogen het echter niet verkopen omdat er een recept voor nodig is. Dit kun je vragen bij je huisarts, maar ook heel gemakkelijk online regelen. Indien je via 123apotheek.nl naar een van de aanbieders gaat, kun je daar een online consult aanvragen. Dit consult houdt in dat jij thuis een vragenlijst invult. Deze wordt beoordeelt door een geregistreerde EU-arts. Indien hij of zij inziet dat dit medicijn kan helpen bij jouw klachten, ontvang je een recept. Hiermee kun je Primolut N online kopen.

Wat kost Primolut N?

De prijs van een Primolut N tablet van 5 mg is € 0,13 per tablet. Dit is een gemiddelde prijs per dag.

Waar Primolut N bestellen?

Zoals bij het kopje “Primolut N kopen” beschreven staat, kun je met een recept dit medicijn bestellen. Doe dat altijd bij een gecertificeerde apotheek. Primolut N bestellen kan dan heel gemakkelijk online en zal dan vervolgens bij jou thuis bezorgd worden.

 

Extra informatie

Werkzame stof

norethisteron

Fabrikant

Meerdere

Categorie

Menstruatie

Verkrijgbaarheid

Viagra is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via een van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Primolut N” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling