Finasteride

62,45

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders
ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Finasteride is een geneesmiddel met de werkzame stof, zoals zijn eigen naam finasteride. Het is een medicijn die de werking van het mannelijke geslachtshormoon testosteron vermindert. Dit medicijn behoort dan ook tot de anti-androgenen. Verder is dit medicijn verkrijgbaar in tabletten van 1 mg of 5 mg finasteride.

Waar wordt Finasteride voor gebruikt?

Finasteride wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo wordt Finasteride gebruikt bij mannen met een vergrote prostaat, ook wel bekend als goedaardige prostaatvergroting (BPH). Daarnaast schrijven de artsen het ook uit voor behandelingen om kaalheid tegen te gaan bij mannen. Als laatst, wordt het soms bij vrouwen gebruikt voor het tegengaan van overmatige haargroei.

Hoe werkt Finasteride?

In het lichaam bevindt zich een enzym genaamd 5-alfa-reductase. Dit enzym zet het hormoon testosteron om in een ander hormoon genaamd dihydrotestosteron (DHT). DHT is een hormoon dat haarfollikels kan doen krimpen, wat leidt tot haaruitval bij mensen die er gevoelig voor zijn. Daarnaast kan DHT ook zorgen voor de vergroting van de prostaatklier. Finasteride is de werkzame stof die deze omzetting remt, waardoor de hoeveelheid DHT in het lichaam wordt verlaagd. Dit kan uiteindelijk leiden tot hergroei van haar op plaatsen waar het eerder gestopt was. Bovendien kan een vergrote prostaat weer krimpen door het verminderde DHT-niveau, wat de vernauwing van de urinebuis vermindert en de urinestroom verbetert.

Hoe effectief is dit medicijn?

Finasteride is een zeer effectieve behandeling voor goedaardige prostaatvergroting (BPH) en het bestrijden van de kaalheid (haaruitval) bij mannen. Het kan zorgen voor het krimpen van de prostaat, maar ook het stabiliseren van haarverlies en in sommige gevallen zelfs zorgen voor het groeien van nieuw haar. Zo is er een onderzoek geweest met Finasteride tabletten en placebo tabletten. Hieruit is ook als resultaat uitgekomen dat Finasteride een echt werkend effectief medicijn is.

Hoe snel zie je resultaat?

Ondanks dat Finasteride bijna onmiddellijk in het lichaam werkt, kan het toch nog enige tijd duren voordat deze resultaten ook zichtbaar worden. Bij de behandeling van prostaatvergroting kan het minstens 2-6 maanden duren voordat er merkbare resultaten zijn. Bij de behandeling van mannelijke kaalheid kunnen de resultaten zichtbaar worden na 3-6 maanden gebruik. Als er na deze periodes nog geen zichtbaar resultaat is, dan is het ook niet meer zinvol om het verder te gebruiken en is het raadzaam om dit met jouw arts te bespreken.

Wat zijn de bijwerkingen?

Naast de goede werkingen van Finasteride kunnen er helaas ook bijwerkingen aan verbonden zitten, aangezien het een medicijn is en blijft. Hieronder worden de bekende bijwerkingen beschreven:

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen): 

  • Seksuele problemen, denk hierbij aan geen stijve penis krijgen, problemen bij het klaarkomen en minder zin in vrijen.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen): 

  • Leverproblemen
  • Pijnlijke en gezwollen borsten en borstvergroting.
  • Pijnlijke zaadballen, onvruchtbaarheid en borstkanker.
  • Depressieve gevoelens en hartkloppingen.
  • Overgevoeligheid, zoals huiduitslag, galbulten jeuk.

Indien één van deze bijwerkingen of bijwerkingen die niet hierbij staan optreden, is het verstandig om contact met jouw arts of apotheker op te nemen.

Daarnaast heeft Finasteride ook interacties met een aantal medicijnen. Denk hierbij aan sommige medicijnen tegen hepatitis C en HIV of mannelijke geslachtshormonen, zoals androstanolon en testosteron. Ben je er niet zeker van of dit medicijn ook een wisselwerking heeft met jouw medicatie? Overleg dit dan met jouw arts of apotheker en bespreek of je Finasteride met jouw andere medicatie tegelijk mag innemen.

Hoe gebruik je Finasteride?

Het gebruik van Finasteride is zeer gemakkelijk. Dit medicijn wordt meestal 1 keer per dag ingenomen. Je mag zelf bepalen op welk moment van de dag dit wordt gedaan. Wel wordt er aangeraden om het op een vast tijdstip te doen om zo minder snel een dosis te vergeten. Verder moeten de tabletten in zijn geheel ingenomen worden en maak het niet uit of dit met of zonder voeding wordt gedaan.

Wanneer kan ik stoppen met Finasteride?

In principe kan je er elk moment voor kiezen om met dit medicijn meteen te stoppen. Wel is de kans groot dat de klachten dan weer terugkomen. Overleg met een arts indien je overweegt te stoppen met dit medicijn.

Finasteride ervaringen

Het is handig om ook te weten wat andere gebruikers van dit middel vinden. Er is hier veel over te lezen op het internet. De meerderheid van de gebruikers ervaart dit middel als zeer prettig. Het haarverlies wordt minder bij kaalheid en soms stopt het haarverlies volledig met ook nog eens weer hergroei van het haar. Gebruikers voelen zich dan weer een stuk zelfverzekerder. Verder merken gebruikers ook op dat ze minder vaak hoeven te plassen, wat een teken is van het krimpen van de prostaat. Wel geven ze aan dat je geduld nodig moet hebben voordat de resultaten echt zichtbaar worden.

Finasteride kopen

Finasteride is alleen bij erkende apotheken op recept verkrijgbaar. Je hoeft dan ook niet langs een drogisterij als de Etos of Kruidvat te gaan, aangezien zij geen geldige vergunning hebben om dit medicijn te mogen verkopen. Voor het krijgen van een recept kun je een afspraak maken bij jouw huisarts. Hij of zij zal tijdens het consult jou beoordelen of je voor Finasteride geschikt bent en schrijven het recept uit, indien dat nodig is.

Een andere optie is om het online te kopen. Wij verwijzen je dan graag door naar één van onze vertrouwde aanbieders op 123apotheek.nl om een online consult aan te vragen. Hoe dit online geregeld wordt leest je onder het kopje "Waar Finasteride bestellen" aan het einde van dit artikel.

Wat kost Finasteride?

De kosten voor Finasteride kunnen van elkaar verschillen. Dit komt doordat het medicijn door meerdere fabrikanten wordt aangeboden, maar spelen de doseringen (1 mg of 5 mg), verpakkingsgrootte en aanbieders ook een rol in de prijzen. Zo kunnen de prijzen oplopen van € 1,13 tot € 2,56 per tablet.

Waar Finasteride bestellen?

Heb je geen tijd om langs de huisarts te gaan of wil je liever jouw problemen niet met jouw huisarts bespreken? Dan kun je er ook voor kiezen om Finasteride online kopen. Via één van onze aanbieders op 123apotheek.nl kun jij veilig en vertrouwd een online consult aanvragen. Tijdens dit consult kom je verder niet in aanraking met een fysieke arts, maar moet je een korte vragenlijst invullen. Deze vragenlijst moet je naar waarheid invullen, want alleen zo kan een geregistreerde EU-arts jou gaan beoordelen of dit medicijn voor jou geschikt is. Indien dit het geval is, zal deze EU-arts het recept voor jou uitschrijven, waarmee jij vervolgens bij een erkende (online) apotheek Finasteride kunt bestellen.

Extra informatie

Werkzame stof

Finasteride

Fabrikant

Meerdere

Categorie

Vergrote prostaat, haarverlies

Verkrijgbaarheid

Finasteride is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Finasteride” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling