Duac gel

72,00

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders
ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Duac gel is een geneesmiddel met twee werkzame stoffen namelijk, clindamycine en benzoylperoxide. Het is een geneesmiddel in de toedieningsvorm van een gel om acne te behandelen. Daarnaast is Duac gel in tubes te verkrijgen van 30, 60 of 90 gram en in de sterkte van 10/30 mg/g of 10/50 mg/g.

Waar wordt Duac gel voor gebruikt?

Duac gel wordt gebruikt bij mensen die last hebben van milde acne tot matig ernstige acne, denk hierbij aan puistjes, mee-eters, ontstekingen en soms ook nog bij overige huidaandoeningen, zoals putjeszolen. Duac gel zorgt namelijk voor het verminderen van ontstekingen, het bestrijden van bacteriën en het verbeteren van acne-gerelateerde huidproblemen.

Hoe werkt Duac gel?

Duac gel bevat twee actieve bestanddelen, clindamycine en benzoylperoxide. Clindamycine is een antibioticum, die de groei van de acne-bacterie remt en de ontsteking remt. Benzoylperoxide is een keratolyticum, dit is een hoornlaagverwerker. Het zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag makkelijker afbreekt en vermindert de overmatige groei van de mee-eters. Daarnaast zorgt benzoylperoxide ook nog een voor het verminderen van puistjes en pukkels door de acne-bacterie te doden.

Hoe effectief is dit medicijn?

Duac gel is zeker een effectief geneesmiddel voor het behandelen van acne. De combinatie van de twee bestanddelen, clindamycine en benzoylperoxide zorgen voor het doden van bacteriën die de acne veroorzaakt en vermindert ook de ontstekingen. Het is dan ook een bewezen dat deze twee actieve bestanddelen een effectief behandeling is voor milde acne tot matig ernstige acne.

Hoe snel zie je resultaat?

Het is niet precies te zeggen hoe lang het duurt voordat de resultaten zichtbaar worden. Dit hangt namelijk af van de ernst van de acne, de dosering die gebruikt wordt en kan per individu er anders op gereageerd worden. Over het algemeen kan je er wel vanuit gaan dat het ongeveer 2 tot 5 weken kan duren voordat er een merkbaar verschil zal zijn. Gebruik je het echter al 6 weken lang en merk je nog geen verschil? Dan is het verstandig om een arts hierover te informeren.

Wat zijn de bijwerkingen?

Er kunnen bij sommige mensen ook bijwerkingen voordoen bij dit middel, wat ook een combinatie van twee middelen is. Hieronder worden de bekende bijwerkingen beschreven:

Zeer vaak (>10%):

 • irritatie van de huid (roodheid, droogte, schilfering)

Vaak (1-10%):

 • Branderig gevoel

Soms (0.1-1%):

 • Jeuk
 • Erythemateuze uitslag
 • Verslechterde acne
 • Eczeem
 • Paresthesie

Verdere bijwerkingen die een paar keer zijn gemeld: urticaria, huidverkleuring en pijn op de toedieningsgebied.
Daarnaast zijn ook vermeld: hoofdpijn, maagpijn, diarree, colitis

Eventuele overgevoeligheidsreactie kan ook ontstaan (neem dan zeker zo snel mogelijk contact op met uw arts)

Bij gebruik van dit middel moet je je goed beschermen tegen UV-licht, omdat dit middel je daarvoor gevoeliger kan maken.

Hoe gebruik je Duac gel?

Bij een medicijn in gelvorm, zijn er specifieke aanwijzingen voor gebruik aanwezig die hieronder worden beschreven.

 1. Was vooraf de huid met milde zeep en dep dan de huid volledig droog.
 2. Gebruikswijzen per indicatie:
  - Acne (volwassenen en kinderen ≥12 jaar): Breng 1 keer per dag ’s avonds de gel aan op de aangedane huid. Doe dit in een dun laagje en dit moet gemakkelijk over de huid gesmeerd worden. Als het niet gemakkelijk gaat, is er teveel aangebracht. Indien er extreme droogheid is of schilfering, overleg dan met de arts of apotheker om het middel te verminderen of te staken. Gebruik de gel minimaal 6 weken en maximaal 12 weken continue achter elkaar. Indien voldoende resultaat, overleg dan ook met de arts voor eventueel een andere gel (monotherapie).
  - Pitted keratolysis(volwassenen en kinderen ≥12 jaar): 1 keer per dag aanbrengen gedurende 3 tot 4 weken.
 3. Na gebruik, goed de handen wassen.
 4. Vermijd contact met mond, ogen, slijmvliezen en beschadigde huid. Indien er toch contact is geweest, goed afspoelen met water.

Wanneer kan ik stoppen met Duac gel?

Je kan op elk moment meteen stoppen met dit middel, als je dat wenst. Echter wordt er aangeraden om dit middel bij bijvoorbeeld acne, tenminste 5 weken achter elkaar te gebruiken. Je kan stoppen met dit middel als de huid verbeterd is en eventueel overstappen naar een minder intensief middel. Daarnaast mag je dit middel ook maximaal 12 weken gebruiken achtereenvolgens, dus zou je ook moeten stoppen na 3 maanden gebruik.

Duac gel ervaringen

Als je Duac gel gaat gebruiken, ben je natuurlijk benieuwd naar de ervaringen van andere gebruikers. Gelukkig is er op het internet veel hierover te vinden. Wat hieraan opvalt is eigenlijk dat haast iedereen er zeer positief over is, gebruikers noemen het soms zelfs een 'wondermiddel'. Gebruikers geven aan dat het een effectief middel is met weinig tot geen bijwerkingen. Het is dan volgens hun zeker een aanrader om Duac gel te gebruiken tegen, acne en puistjes.

Duac gel kopen

Duac gel kun je alleen bij een gecertificeerde apotheek kopen met een recept. Voor het verkrijgen van een recept kun je een afspraak maken bij de huisarts. De huisarts zal tijdens het consult jou beoordelen of Duac gel voor jou geschikt is. Geeft jouw huisarts de goedkeuring? Dan zal de huisarts jou het recept uitschrijven waarmee jij bij een gecertificeerde apotheek Duac gel kan kopen.

Een ander mogelijkheid is om Duac gel online te kopen. Via onze vertrouwde aanbieders op 123apotheek.nl kun jij een online consult aanvragen. Bij het kopje “Waar Duac gel bestellen?” onderaan dit artikel lees je verder hoe dat moet.

Wat kost Duac gel?

De kosten voor Duac gel kunnen van elkaar verschillen. Dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals verpakkingsgrootte (30, 60 of 90 gram), dosering (10/30 mg/g of 10/50 mg/g) en aanbieders. De prijzen voor Duac gel zullen van € 72,00 tot € 165,00 verschillen.

Houdt er verder rekening mee dat je bij sommige aanbieders geen recept nodig hebt. Bij deze aanbieders is het medicijn over het algemeen een stuk goedkoper, maar zal je niet verzekerd zijn van een veilige en goede medicijnen.

Waar Duac gel bestellen?

Wil je liever Duac gel online kopen of heb je geen tijd om langs de huisarts te gaan? Dan kun je Duac gel ook online bestellen. Bij één van onze aanbieders op 123apotheek.nl kun jij veilig en vertrouwd een online consult aanvragen. Tijdens dit consult dien je een vragenlijst naar waarheid in te vullen. Een geregistreerde EU-arts zal deze vragenlijst vervolgens in behandelingen nemen. Aan de hand van de vragenlijst zal hij of zij jou beoordelen of het medicijn voor jou geschikt is. Indien dit het geval is, zal deze EU-arts jou het recept voor Duac gel uitschrijven. Met dit recept kun je zowel online als bij een fysieke gecertificeerde apotheek het medicijn, Duac gel, kopen.

Extra informatie

Werkzame stof

Clindamycine/benzoylperoxide

Fabrikant

Stiefel Laboratories, dochteronderneming van GSK (GlaxoSmithKline)

Categorie

Acne

Verkrijgbaarheid

Duac gel is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Duac gel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling