Mysimba: Is het veilig en effectief voor het afvallen?

Wil je weten waar Mysimba verkrijgbaar is? Blijf lezen om te ontdekken waar je Mysimba kunt kopen. Daarnaast is het mogelijk om Mysimba online te bestellen. Bij het online bestelproces kun je, na goedkeuring van een kort ingevulde (online) vragenlijst, een doktersrecept verkrijgen. Vervolgens wordt de medicatie binnen 48 uur door een erkende apotheek bij je thuis geleverd. Klik hieronder om Mysimba eenvoudig online te bestellen.

Wat is Mysimba?

Mysimba is een geneesmiddel dat de werkzame stoffen Bupropion en Naltrexone bevat. Dit geneesmiddel helpt volwassenen met overgewicht of obesitas om af te vallen. Mysimba zorgt ervoor dat je eetlust afneemt en vermindert daarnaast de activiteit van dopamine wat ook weer het eetplezier wegneemt. Hierdoor zal jij dus minder snel en veel gaan eten, waardoor je dus mogelijk kunt afvallen. Daarnaast is het belangrijk dat je tijdens het gebruik van Mysimba nog altijd op voeding (dieet) en voldoende beweging (lichaamsbeweging) blijft letten.

Hoe snel werkt Mysimba?

Het niet exact aan te geven hoe snel iemand met Mysimba zal afvallen. De werking van Mysimba zal namelijk per individu verschillen. Echter is er wel een richtlijn voor de gebruiksduur van Mysimba. Zo zal een arts na 16 weken de behandeling evalueren. Indien hij of zij ziet dat je na 16 weken minder dan 5% van je startgewicht hebt verloren, dan wordt de behandeling met Mysimba stopgezet. Dit betekent namelijk dat Mysimba niet voldoende voor jou zal werken. Als Mysimba wel voor jou werkt. Dan zou je binnen 16 weken een gewichtsverlies van ten minste 5% merken. Verder kan dit percentage in een periode van 56 weken tot wel 10% of meer oplopen.

Hoeveel val je af met Mysimba?

Per persoon zal het natuurlijk verschillen hoeveel iemand zal afvallen. Dit hangt namelijk af van verschillende factoren, zoals motivatie en of Mysimba gebruikt wordt met of zonder enige lichaamsbeweging en/- of dieet. Wel kan er geconcludeerd worden dat Mysimba zeker een effectief geneesmiddel is voor gewichtsverlies. Zo is er uit 4 grote onderzoeken met in totaal van 4500 deelnemers met overgewicht of obesitas gebleken dat de Mysimba gebruikers een gemiddelde gewichtsverlies van ongeveer 3,7 tot 5,7% hadden, terwijl de placebogroep een gemiddeld percentage had van 1,3 tot 1,9%. Daarnaast hadden ongeveer 13-22% van de Mysimba gebruikers ten minste een gewichtsverlies van 10%.

Als Mysimba gebruikt wordt in combinatie met een intensiever beleid, dan zal het gemiddelde gewichtsverlies groter zijn dan 8,1% en is er een aanzienlijk hoger percentage van Mysimba gebruikers, namelijk 46%, die ten minste een gewichtsverlies van 10% bereiken.

Wat is het verschil tussen Mysimba en Saxenda?

Ondanks dat deze twee geneesmiddelen beide gebruikt worden voor gewichtsbeheersing. Hebben ze wel verschillende werkingsmechanisme en actieve bestanddelen. Zo bevat Saxenda Liraglutide als werkzame stof. Dit is een stof die de natuurlijke hormoon, GLP-1, in je lichaam naboots. Dit zorgt voor het vertragen van de maaglediging, verhoogt het gevoel van verzadiging en vermindert de eetlust.

Mysimba daarentegen bevat twee werkzame stoffen, Bupropion en Naltrexone. Waarbij Bupropion (antidepressivum) de eetlust zal onderdrukken en Naltrexone de drang naar voedsel zal verminderen. Mysimba is een medicijn die op de hersenen werkt om de eetlust te verminderen en het gevoel van verzadiging te vergroten, terwijl Saxenda een boost geeft van een natuurlijke hormoon in de lichaam.

Verder is Saxenda een injecteerbaar medicijn dat dagelijks toegediend moet worden, terwijl Mysimba tabletten zijn die oraal worden ingenomen. Tot slot geldt voor het medicijn Mysimba dat de gebruikers na 4 maanden 5% van hun startgewicht moeten zijn afgevallen. Als dit niet het geval is, moeten zij stoppen met het gebruik van dit middel. Voor Saxenda geldt dat dit al na 3 maanden, dat ze 5% al moeten zijn afgevallen ten opzichte van hun oorspronkelijke gewicht.

Hoe kom je in aanmerking voor Mysimba?

Mysimba is een geneesmiddel dat niet zomaar geschikt is voor iedereen. Daarnaast is dit geneesmiddel alleen verkrijgbaar bij erkende apotheken met een recept van een arts. Een arts zal het recept alleen voorschrijven aan mensen met obesitas, wat inhoudt een BMI van 30 of hoger en aan mensen met een BMI van 27 (overgewicht) of hoger in combinatie met één of meer gewichtsgerelateerde aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, slaapapneu, artrose of diabetes type 2.

Waar kan je Mysimba kopen?

Zoals je al eerder gelezen hebt is Mysimba alleen verkrijgbaar op recepten van artsen. Met het recept kun je vervolgens bij een gecertificeerde (online) apotheek Mysimba kopen. Een recept kun je krijgen door een afspraak te maken bij jouw huisarts. Tijdens het consult zal de arts beoordelen of jij voor Mysimba geschikt bent. Is dit het geval? Dan zal hij of zij het recept voor jou uitschrijven.

Komt het jou niet gelegen uit om langs de huisarts te gaan? Dan zou je Mysimba ook online kunnen bestellen. Dit is via één van onze aanbieders op 123apotheek.nl. Wij verwijzen je dan graag door naar de volgende pagina, Mysimba. Hier kan jij vertrouwd en veilig een online consult aanvragen. Je komt verder niet in aanraking met een fysieke arts, je hoeft alleen een korte vragenlijst naar waarheid in te vullen.

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling