Emla creme

49,95

Krijg gemakkelijk een recept
Geen fysiek bezoek arts nodig
Binnen 48 uur thuis geleverd
De beste aanbieders
ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Hoe werkt het?

1
Kies je medicijn
Daarna stuurt www.123apotheek.nl je door naar de beste aanbieder
2
Vraag een consult aan
Vul de medische vragenlijst in die je krijgt bij de consult
3
Arts kijkt mee
Een arts beoordeeld je vragenlijst en schrijft een online recept uit voor je
4
Aan huis geleverd
De apotheek zal jouw medicatie discreet aan huis leveren

Beschrijving

Emla crème is een bekend medicijn dat voor lokale verdoving gebruikt wordt. Dit medicijn wordt specifiek toegepast om de huid en slijmvliezen te verdoven. De Emla crème maakt gebruik van twee actieve stoffen, lidocaïne en prilocaïne, die samenwerken om het gewenste verdovende effect te bereiken.

Waar wordt Emla crème voor gebruikt?

Emla crème wordt voor verschillende doeleinden gebruikt die betrekking hebben tot lokale verdoving en pijnverlichting. Enkele voorbeelden waar Emla van toepassing kan zijn:

  • Het wordt gebruikt bij medische ingrepen om de pijn te verminderen. Bijvoorbeeld voor het inbrengen van injecties, infusen, wondverzorging, kleine huidoperaties of verwijderen van wratjes.
  • Het wordt gebruikt voor cosmetische en tatoeage ingrepen. Bijvoorbeeld voor het verdoven van de huid voordat een tatoeage wordt gezet of cosmetisch als laserontharing.
  • Ook kan het gebruikt worden voor verlichting van oppervlakkige huidirritaties. Bijvoorbeeld voor schaafwonden, brandwonden of insectenbeten.
  • De crème wordt in sommige gevallen gebruikt om vroegtijdige ejaculatie te vertragen en snelle ejaculatie te voorkomen.

Hoe werkt Emla crème?

De twee actieve ingrediënten in Emla crème, lidocaïne en prilocaïne, zijn stoffen met een verdovend effect. Deze stoffen blokkeren zenuwsignalen in de huid die normaal gesproken pijn en andere gewaarwordingen naar de hersenen brengen. Deze blokkeringen zorgen tijdelijk voor  verminderd gevoeligheid van de zenuwvezels in het behandelde gebied, waardoor het inbrengen van bijvoorbeeld een naald minder pijnlijk zal zijn. 

Hoe effectief is dit medicijn?

Emla crème is over het algemeen een effectief medicijn. Het is een bekend medicijn dat wordt gebruikt om pijn en ongemak te verminderen bij zowel medische als cosmetische ingrepen of oppervlakkige huidbehandelingen.

Houd er rekening mee dat Emla crème alleen lokale en oppervlakkige verdoving biedt. Bij diepere en meer invasieve procedures zal de verdoving niet sterk genoeg zijn en is er ook een sterkere anesthesie vereist. Het is belangrijk om de instructies van de arts op te volgen voor correct gebruik en effectiviteit.

Hoe snel zie je resultaat?

Het duurt meestal ongeveer 1 uur voordat het kalmerende effect optreedt. Dit komt omdat de stoffen lidocaïne en prilocaïne tijd nodig hebben om via de huidlagen de zenuwuiteinden te bereiken. Echter is het niet te zeggen wat het exacte tijdbestek zal zijn, omdat het van verschillende factoren afhangt, zoals hoeveelheid crème, individuele gevoeligheid en dikte van de huid.

Artsen raden bijvoorbeeld vaak aan om het 1-2 uur voor een medische ingreep te gebruiken, terwijl voor gebruik bij voorkoming van vroegtijdige zaadlozing het weer 5 tot 10 minuten is. Om het verdovende effect te maximaliseren, is het belangrijk om de door de arts voorgeschreven gebruiksperiode strikt in acht te nemen.

Wat zijn de bijwerkingen?

Hoewel de Emla crème door de meeste gebruikers goed verdragen wordt, blijft het een geneesmiddel en heeft ook dit geneesmiddel bijwerkingen. Bij het gebruik van Emla kan er een milde reactie optreden op het gebied waar het aangebracht is.

Bijvoorbeeld: Roodheid van de huid, lichte zwelling, initieel branderig gevoel, jeuk of tintelingen. Dit zijn normale reacties die voor kunnen komen en in meeste gevallen weer verdwijnen zonder dat er maatregelen voor nodig zijn. Krijg je te maken met ongebruikelijke bijwerkingen, stop direct met het gebruik en neem contact op met jouw arts of apotheker.

Hoe gebruik je Emla crème?

Het gebruik van Emla crème is vrij eenvoudig. Let er alleen op dat de specifieke duur kan variëren, afhankelijk van de procedure en de instructies van de arts of zorgverlener. De algemene toediening gaat als volgt:

  • Bij gebruik voor pijn vermindering knijp je de crème uit de tube op de huid die je wilt verdoven. De crème mag je niet inwrijven/uitsmeren.
  • Dek de crème af met occlusief verband of afdekfolie. Laat het 1 tot 2 uur intrekken (verschilt per procedure).
  • Na de inwerktijd verwijder je het verband en veeg voorzichtig de crème van de huid
  • Was daarna de handen.

Bij gebruik voor vroegtijdige zaadlozing smeer je de crème op de penis. Laat de crème 5 tot 10 minuten zitten en verwijder de crème voor dat je gaat vrijen.

Wanneer kan ik stoppen met Emla crème?

Het stoppen met het gebruik van Emla crème is vrij eenvoudig, aangezien het geen kuur is kun je direct stoppen, zodra het gewenste verdovende effect is bereikt en de procedure of behandeling is voltooid. Het is belangrijk om te onthouden dat Emla crème een tijdelijk verdovend effect heeft en niet bedoeld is voor langdurig gebruik. Gebruik het alleen zoals het voorgeschreven is en stop het gebruik wanneer het niet langer nodig is.

Emla crème ervaringen

Emla is een eenvoudig medicijn dat bekend is en over het algemeen als positief wordt ervaren. Het is een effectief hulpmiddel voor bij een behandeling om de pijn en ongemak te verminderen. Veel mensen die Emla hebben gebruikt, hebben ook aangegeven van een aanzienlijke pijnverlichting tijdens medische procedures en behandelingen.

Natuurlijk zijn er individuele gebruikers die het niet effectief of bijwerkingen ervaren. Maar over het algemeen bij juiste gebruik en juiste toepassing, hebben de meeste mensen positieve ervaringen met de Emla crème over de verdovende effecten en het verlichten van pijn.

Emla crème kopen

Emla crème kun je niet zomaar kopen. Hier is een recept voor nodig. Je kunt een afspraak maken bij je huisarts en hem of haar vragen om een recept. Koop je liever online Emla crème? Dan kan dat heel eenvoudig via één van de aanbieders op www.123apotheek.nl. Bij het kopje "Waar Emla crème bestellen" onderaan dit artikel lees je hoe dat moet.

Wat kost Emla crème?

Als je op het internet zoekt naar de prijzen van emla crème, dan kom je verschillende prijzen tegen. Dit heeft te maken met dat er meerdere aanbieders zijn en er nog geen vaste prijs is voor dit medicijn. De prijzen variëren van €40 tot wel €160. Het verschil heeft voornamelijk te maken met de dosering. Zo zijn er zowel verpakkingen van 5 gram als verpakkingen van 90 gram verkrijgbaar.

Waar Emla crème bestellen?

Omdat dit geneesmiddel alleen verkrijgbaar is met een recept, is het niet te verkrijgen bij een drogisterij, zoals Etos of Kruidvat. Daarvoor zijn ze niet gecertificeerd. Je kunt een afspraak maken met je huisarts om het recept op te halen, maar je kunt het ook online bestellen.

Op www.123apotheek.nl kun je online een consult aanvragen bij één van de aanbieders. Dit consult laat je online een vragenlijst invullen, waarna een geregistreerde EU-arts deze in behandeling neemt om te beoordelen of het medicijn wel geschikt voor jou is. Krijg je een goedkeuring van de arts, dan ontvang jij een recept waarmee je bij een gecertificeerde apotheek op het internet de Emla crème kunt bestellen en heb jij het binnen 48 uur in huis.

Extra informatie

Werkzame stof

Lidocaïne & Prilocaïne

Fabrikant

AstraZeneca AB

Categorie

Lokale anesthetica

Verkrijgbaarheid

Emla crème is alleen verkrijgbaar via recept van een arts of via één van de aanbieders op 123apotheek.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Emla creme” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ANDERE AANBIEDERS
* je wordt doorgestuurd naar de beste aanbieder

Gerelateerde producten

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling