Champix kopen bij kruidvat?

Ben je benieuwd of Champix verkrijgbaar is bij drogisterijen, zoals Kruidvat of Etos? Lees verder om te ontdekken waar je Champix kunt kopen. Daarnaast is het ook mogelijk om Champix online te bestellen. Na het invullen van een korte (online) vragenlijst en goedkeuring, kun je een doktersrecept ontvangen. Vervolgens wordt de medicatie binnen 48 uur door een gecertificeerde apotheek bij je thuis afgeleverd. Klik hieronder om Champix eenvoudig online te bestellen.

Wat is Champix?

Champix is een geneesmiddel met de werkzame stof Varenicline. Het wordt gebruikt om mensen te helpen stoppen met roken. De actieve bestanddelen van Varenicline zorgen ervoor dat de hersenen minder gevoelig worden voor nicotine, waardoor het uiteindelijk gemakkelijker wordt om te kunnen stoppen met roken. Het is dan ook één van de meest gebruikte medicijn voor het Stoppen met Roken.

Wat doet Champix met je lichaam?

In sigaretten zit de stof nicotine, die voortdurend de hersenen prikkelt en ervoor zorgt dat je steeds zin krijgt om een sigaret op te steken. Champix bevat de werkzame stof Varenicline. Deze stof blokkeert de werking van nicotine op de hersenen, waardoor de hersenen minder gevoelig worden voor nicotine en het verlangen naar nicotine afneemt, waardoor je minder snel zult gaan roken. Bovendien helpt Champix ook bij het verminderen van ontwenningsverschijnselen, doordat het gedeeltelijk de werking van nicotine nabootst. Verder kan Champix ook het genot tijdens het roken verlagen, waardoor je roken als vies gaat ervaren.

Waarom is Champix uit de handel gehaald?

In 2021 is er door de fabrikant van Champix uit voorzorg een terugroepactie gestart en is tijdelijk gestopt met de distributie van het medicijn. De fabrikant heeft namelijk vastgesteld dat er in de tabletten een te grote hoeveelheid nitrosamine aanwezig was dan de limiet die daarvoor was opgesteld. Nitrosamines kunnen namelijk kankerverwekkend zijn voor mensen. Voor zover bekend is, is er echter nog geen direct risico voor de mensen die het geneesmiddel nu gebruiken. Verder is het ook nog niet bekend of het de fabrikant lukt om het probleem op te lossen of niet.

Wat is de vervanger van Champix?

Gelukkig zijn er nog alternatieve hulpmiddelen om te helpen met stoppen met roken. Denk hierbij aan het medicijn Zyban, maar ook aan hulpmiddelen die geen medicijnen zijn. Dit zijn bijvoorbeeld nicotinevervangende middelen, zoals nicotinehoudende pleisters, tabletten of kauwgoms. Deze middelen zorgen voor het verminderen van ontwenningsverschijnselen, die ontstaan doordat het lichaam ineens geen nicotine meer krijgt. Maar door deze vervangers te gebruiken, kun je de hoeveelheid nicotine langzaam afbouwen.

Hoelang moet je Champix gebruiken?

In principe is de behandelduur met Champix 12 weken lang. Maar de kans op een terugval is aanzienlijk groot, waardoor het lastig is om precies te bepalen hoelang Champix moet worden gebruikt. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer vier op de tien rokers na 12 weken behandeling met Champix gestopt zijn met roken en na 1 jaar zijn dit nog twee op de tien rokers die het nog vol hebben gehouden.

Vaak wordt er aangeraden om na de eerste 12 weken nogmaals 12 weken Champix te gebruiken, omdat de kans op blijvend stoppen met roken dan iets groter is. Het is echter belangrijk dat je ook gemotiveerd bent om te stoppen met roken. Champix en andere hulpmiddelen zullen alleen ondersteuning bieden bij het stoppen met roken. Het zijn geen wondermiddelen die je gegarandeerd laten stoppen, vooral niet als je niet voldoende motivatie hebt.

Hoe kom je aan Champix?

Champix is een geneesmiddel dat alleen op recept verkrijgbaar is. Het is dus niet mogelijk om Champix te kopen zonder een geldig doktersrecept. Je kunt een recept krijgen van je huisarts of bij online erkende apotheken (aanbieders). Het is belangrijk om altijd te kiezen voor een betrouwbare bron en gekwalificeerde huisarts of online aanbieder. Er zijn namelijk veel online websites waar Champix zonder recept wordt aangeboden. Hoewel deze geneesmiddelen vaak goedkoper zijn, bieden ze geen garantie op een veilig en betrouwbaar product.

Is Champix bij de Kruidvat verkrijgbaar?

Aangezien Champix alleen op recept verkrijgbaar is, is het niet mogelijk om Champix bij drogisterijen, zoals Kruidvat of Etos, te verkrijgen. Zij hebben namelijk geen vereiste vergunning om dit geneesmiddel te mogen verkopen. Champix is dan ook uitsluitend verkrijgbaar met een geldig recept bij gecertificeerde (online) apotheken.

Voor het verkrijgen van een recept moet je langs de huisarts gaan. Als het jou niet uitkomt om daar langs te gaan, bestaat de mogelijkheid ook om Champix online te bestellen. We verwijzen je hiervoor graag door naar de volgende pagina, Champix. Hier vind je een gedetailleerde beschrijving van Champix en kun je veilig en vertrouwd een online consult aanvragen bij één van onze aanbieders. Bij het online bestellen vul je een korte online vragenlijst naar waarheid in, waarna een geregistreerde EU-arts de ingevulde vragenlijst zal beoordelen en beslissen of een recept wordt voorgeschreven.

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling