Metronidazol kopen: Bij Kruidvat of Etos?

Ben je benieuwd waar Metronidazol verkrijgbaar is en of het ook te koop is bij drogisterijen, zoals Kruidvat of Etos? Lees verder om erachter te komen waar je Metronidazol kunt kopen. Daarnaast bestaat ook de optie om Metronidazol online te bestellen. Na het invullen van een korte (online) vragenlijst en eventuele goedkeuring, kun je een doktersrecept verkrijgen. Vervolgens wordt de medicatie binnen 48 uur door een gecertificeerde apotheek bij je thuis afgeleverd. Klik hieronder om Metronidazol eenvoudig online te bestellen.

Wat is Metronidazol?

Metronidazol is een antibioticum dat wordt gebruikt om bepaalde parasieten en bacteriën te doden, waarbij de werkzame stof metronidazol zelf is. Het wordt vaak gebruikt bij de behandeling van infecties die te maken hebben met de geslachtsorganen of het maagdarmkanaal. Metronidazol is verkrijgbaar in (omhulde) tabletten van 250 mg of 500 mg en ook als drank (suspensie).

Waarom Metronidazol?

Metronidazol is een zeer effectief geneesmiddel dat vaak gebruikt wordt bij SOA's. Het heeft meestal namelijk al een effectieve werking bij een eenmalige dosis. Daarnaast is het ook bij vele artsen de eerste-keuzemiddel bij infecties met Giardia. Verder wordt dit middel gebruikt voor verschillende infecties, zoals infecties met amoeben, bacteriële infecties (clostridium-difficile-infectie), infecties met parasieten (trichomonas-infectie), eikelontsteking, bacteriële vaginose en zelfs voor de behandeling van ernstige rosacea (een huidaandoening).

Hoeveel Metronidazol mag je innemen?

De hoeveelheid Metronidazol die je mag innemen, hangt af van het type kuur. Je kunt namelijk een "meerdaagse kuur" krijgen, maar ook een "eenmalige dosis". Voor de eenmalige dosis krijg je een dosering van 2000 mg. Als je een meerdaagse kuur krijgt, kan dit variëren van 300 mg tot een maximum van 2400 mg per dag, verdeeld over 3 tot 4 keer.

Hoelang mag je Metronidazol gebruiken?

De gebruiksduur voor Metronidazol hangt af van het type infectie. Voor sommige infecties kan een eenmalige dosis voldoende zijn, terwijl bij andere infecties een kuur van meerdere dagen wordt voorgeschreven. De duur van de kuur kan variëren van 2 tot 14 dagen, afhankelijk van het type infectie. De arts of apotheker zal de duur van de kuur bepalen op basis van het type infectie. Daarnaast wordt niet aangeraden om de kuur langer dan 10 dagen te laten duren, om bijwerkingen te voorkomen.

Hoelang geen seks na Metronidazol?

Het is belangrijk dat je na het starten van Metronidazol een week lang geen seks hebt. Als je echter toch seks wilt hebben, moet je minimaal 2 uur wachten nadat de vaginaalzetpil is ingebracht. Maar voor de snelste en beste resultaten wordt het aangeraden om minimaal één week geen seks te hebben, aangezien dit de werking van Metronidazol zal verminderen.

Kan Metronidazol kwaad?

Over het algemeen bij juist gebruik en het goed opvolgen van de voorschriften van de arts kan het gebruik van Metronidazol geen kwaad. Echter kan dit medicijn naast de gewenste effecten ook bijwerkingen geven, net als alle andere medicijnen. Zo kunnen de bijwerkingen variëren van hoofdpijn tot maagdarmklachten, overgevoeligheid en oorsuizen. Ben je benieuwd naar de exacte bijwerkingen, lees dan de bijsluiter zorgvuldig door of neem contact op met de arts of apotheker.

Heb je een recept nodig voor Metronidazol?

Metronidazol is een geneesmiddel dat alleen op recept verkrijgbaar is. Het is verkrijgbaar onder de merkloze naam Metronidazol of onder de merknaam Flagyl. Een doktersrecept kan verkregen worden via de huisarts of een erkende online apotheek. Het is echter belangrijk om op te merken dat er ook online websites zijn waar je Metronidazol zonder recept kunt kopen. Hoewel de kosten hier vaak lager zijn, loop je het risico op dat het niet veilig en betrouwbaar is. Daarom is het raadzaam om altijd te kiezen voor een betrouwbare bron en een recept te verkrijgen van een gekwalificeerde (huis)arts of online aanbieder.

Waar kan je Metronidazol kopen: Kruidvat of Etos?

Zoals eerder vermeld, is Metronidazol alleen verkrijgbaar op recept. Het is dan ook niet mogelijk om Metronidazol te kopen bij drogisterijen, zoals Kruidvat of Etos, omdat zij geen geldige vergunning hebben om dit medicijn te mogen verkopen. Metronidazol is alleen verkrijgbaar bij gecertificeerde (online) apotheken, met een geldig recept.

Aangezien een recept via de huisarts verkregen kan worden, kan het ook naar gebeuren dat het je niet gelegen uitkomt om langs de huisarts te gaan. Er is dan ook de mogelijkheid om Metronidazol online te bestellen. We verwijzen je hiervoor graag door naar de volgende pagina, Metronidazol. Hier zal je een gedetailleerde informatie over Metronidazol vinden en kun je ook veilig en vertrouwd een online consult aanvragen bij één van onze aanbieders. Bij het online bestellen zal je een korte online vragenlijst naar waarheid moeten in te vullen, waarna een geregistreerde EU-arts de ingevulde vragenlijst zal beoordelen en zal er beslissen of een recept wordt voorgeschreven.

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling