Hoe werkt Terbinafine tabletten tegen kalknagels?

Iedereen heeft het wel eens een keer gehoord, schimmelinfectie. Het is een infectie die zich vooral rondom de huid van de voeten en nagels bevindt. Een belangrijk kenmerk van schimmels is dat deze onder bepaalde omstandigheden beter groeien en sneller zullen voorkomen. Denk hierbij aan situaties zoals warme, vochtige en vieze omgevingen. Daarnaast verhogen bepaalde factoren het risico om dit op te lopen, zoals beschadigde nagels, diabetes (overgewicht), leeftijd.

Het is een veelvoorkomende infectie waar mensen mee te maken krijgen, maar toch nog iets waar men zich voor schaamt en niet vaak over praat. Ondanks dat het niet gevaarlijk is voor de gezondheid, kan het besmettelijk, vervelend en pijnlijk zijn. Het is dan ook begrijpelijk dat je er zo snel mogelijk vanaf wilt komen. Gelukkig is dit dan ook mogelijk door gebruik te maken van het geneesmiddel Terbinafine tabletten. 

Wat zijn Terbinafine tabletten?

De Terbinafine tablet is een geneesmiddel met de werkzame stof Terbinafine. Het is een geneesmiddel voor het behandelen van hardnekkige schimmel- en gistinfecties, zoals die van de nagels en de huid. Naast dat het als tablet te verkrijgen is, is het ook verkrijgbaar als een crème. De crème wordt vooral gebruikt voor lokale behandelingen en bij onvoldoende effect worden de tabletten geadviseerd, omdat dit de infectie van binnenuit bestrijdt. 

Hoe werkt Terbinafine tabletten?

De Terbinafine tablet heeft zijn effectieve werking te danken aan zijn werkzame stof Terbinafine. Terbinafine doodt namelijk de schimmels en gisten die de infecties van de huid en nagels veroorzaken. Terbinafine zorgt ervoor dat de bouw van de celwand van de schimmels wordt afgeremd, waardoor de groei stopt en het uiteindelijk afsterft. Bovendien heeft Terbinafine een specifieke goede eigenschap, namelijk dat het zich goed kan opstapelen in talg, wat weer in de huid en nagels zit. Hierdoor kan dit middel in hoge concentraties aanwezig zijn op plekken waar de infectie zit.

Waar kan Terbinafine voor gebruikt worden?

Zoals al meerdere keren naar voren is gekomen is dat Terbinafine tablet gebruikt kan worden voor het behandelen van schimmelinfectie, maar ook gistinfecties. Voorbeelden van deze verschillende soorten schimmel- en gistinfecties zijn: voetschimmel, kalknagel en zwemmerseczeem. 

Hoe wordt Terbinafine gebruikt?

Het gebruik van Terbinafine wordt altijd in de vorm van een kuur uitgeschreven door een arts. Bovendien zijn er twee verschillende kuren die een (huis)arts jou kan adviseren, namelijk de dagelijkse kuur en de stootkuur. Bij de dagelijkse kuur neem je eenmaal daags de Terbinafine tablet en kan de behandeling tussen de twee weken en zes maanden duren. 

Bij de stootkuur neem je twee Terbinafine tabletten per dag voor zeven dagen lang, met vervolgens 21 dagen zonder inname van Terbinafine tabletten. Dit wordt vervolgens aangeraden om twee tot drie maanden te herhalen. Echter kan het voorkomen dat de infectie nog niet verdwenen is na een van deze twee kuren. Een arts kan dan adviseren om de behandeling langer voort te zetten. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat de klachten al eerder verdwenen zijn. Toch is het belangrijk om de kuur volledig af te maken, aangezien het anders toch nog weer terug kan keren. 

Tot slot is het belangrijk om altijd de juiste dosering te gebruiken en op de juiste manier de tablet in te nemen. Dit kan door de uitleg van een arts, apotheker of door het lezen van de bijsluiter. 

Terbinafine tabletten kopen

Terbinafine tabletten zijn geneesmiddelen die alleen verkrijgbaar zijn op recept. Het is dus niet mogelijk om Terbinafine tabletten te kopen zonder een recept of bij drogisterijen, zoals Kruidvat en Etos. 

Een recept kan via een huisarts verkregen worden. Door een afspraak te maken bij een huisarts, zal hij of zij jou beoordelen of jij vervolgens geschikt bent voor dit geneesmiddel. Echter is er ook nog een andere manier, namelijk online een consult aanvragen, waardoor je niet langs de huisarts hoeft te gaan. Meer informatie over hoe je snel en vertrouwd een online consult kunt aanvragen, vind je hier.

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling