Emla crème kopen: Bij Kruidvat of Etos?

Ben je benieuwd waar Emla crème te koop is? Lees dan verder om erachter te komen of Emla crème ook verkrijgbaar is bij drogisterijen, zoals de Kruidvat of Etos. Bovendien is het ook mogelijk om Emla crème online te kopen. Bij het proces van online kopen kun je na een goedkeuring van een ingevulde korte (online) vragenlijst een doktersrecept krijgen, waarna de medicatie vervolgens binnen 48 uur thuis geleverd worden van een erkende apotheek. Klik hieronder op de volgende knop voor het online bestellen van Emla crème.

Wat betekent Emla?

Emla crème is een bekend geneesmiddel dat gebruikt wordt voor lokale verdovingen. Het wordt specifiek toegepast om de huid en slijmvliezen te verdoven. EMLA staat voor 'Eutectic Mixture Lidocaïne and Prilocaïne'. Dit geneesmiddel bestaat dan ook uit de twee werkzame stoffen Lidocaïne en Prilocaïne. Deze twee stoffen zorgen ervoor dat er een lokale verdoving optreedt op de plaats waar het wordt aangebracht.

Waar gebruik je Emla crème voor?

Emla crème is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor verschillende doeleinden die verband houden met lokale verdoving en pijnverlichting. Zo is het een zeer effectief middel dat wordt gebruikt om vroegtijdige ejaculaties te vertragen (om snelle ejaculatie te voorkomen), oppervlakkige huidirritaties te verlichten (zoals schaafwonden, insectenbeten), maar ook om pijn te verminderen bij medische ingrepen, zoals het inbrengen van injecties, infusen of het verwijderen van wratten.

Hoelang duurt het voor Emla crème werkt?

Het tijdsbestek voordat het effect van Emla crème optreedt, varieert afhankelijk van de specifieke ingreep. De arts zal over het algemeen aangeven hoelang het medicijn moet inwerken. Hier zijn de richtlijnen beschreven: op de huid kan het variëren van 1-5 uur voordat het effect merkbaar is, bij een wond zal het ongeveer 30-60 minuten duren en op slijmvliezen zal het tussen de 5 en 60 minuten zijn. Na het inwerken houdt het verdovende effect doorgaans ongeveer 2 uur aan. Gebruik je het bij vroegtijdige ejaculatie? Dan hoef je de crème maar 5 tot 10 minuten er op te laten zitten en haal je het weg voor dat je gaat vrijen.

Hoelang mag Emla crème blijven zitten?

Het is belangrijk om de Emla crème ruim van tevoren aan te brengen voor de ingreep, omdat het in de meeste gevallen ongeveer 60 minuten nodig heeft om in te werken. Het is dan ook hoe langer je de crème laat inwerken, hoe beter en dieper de plaatselijke verdoving zal zijn. Echter is het belangrijk om de Emla crème niet langer dan 5 uur te laten zitten. Het heeft namelijk geen extra verdovend effect meer na 5 uur en vergroot het ook de kans op bijwerkingen, zoals een geïrriteerde rode huid met jeuk, een branderig gevoel of tintelingen.

Alternatief voor Emla crème?

Het is mogelijk dat je door redenen Emla crème niet kan gebruiken. In dat geval zijn er nog andere geneesmiddelen die als alternatief voor Emla crème kunnen worden gebruikt. Zo beginnen we met Fenytoine crème. Echter wordt deze crème niet vaak voorgeschreven vanwege zijn vervelende bijwerkingen die bij vrijwel alle gebruikers kunnen optreden. Andere middelen die zonder ernstige bijwerkingen worden gebruikt, zijn Rapydan (een kant en klare verdovende pleister) en Bananenspray (Lidocaïne spray).

Is Emla crème op voorschrift?

Emla crème is een verdovend geneesmiddel dat alleen verkrijgbaar is op voorschrift (recept). Het is daarom ook niet mogelijk om Emla crème zonder voorschrift van een arts bij een apotheek te krijgen. Een recept kan worden verkregen via de huisarts of een online apotheek. Houd er wel rekening mee dat er ook veel websites zijn waar je Emla crème kunt kopen zonder een recept. Vaak zijn deze een stuk goedkoper, maar ben je niet verzekerd van een betrouwbare en veilige Emla crème.

Waar kan je Emla crème kopen?

Zoals eerder vermeld, is Emla crème alleen verkrijgbaar op voorschrift van een arts. Hierdoor is Emla crème alleen bij gecertificeerde (online) apotheek verkrijgbaar. Het is niet mogelijk om Emla crème bij drogisterijen, zoals Kruidvat of Etos te kopen, aangezien zij geen geldige vergunning hebben voor de verkoop ervan. Komt het je niet uit om naar de huisarts te gaan? Dan is het ook mogelijk om Emla crème online te bestellen. Graag verwijzen je hiervoor door naar de volgende pagina, Emla crème. Op deze pagina zal je een gedetailleerde beschrijving vinden over Emla crème en kun je veilig en vertrouwd een online consult aanvragen bij een van onze aanbieders op 123apotheek.nl.

Op deze manier hoef je bijvoorbeeld niet je huis uit om naar de huisarts te gaan en heb je ook geen fysiek contact een arts. Tijdens dit online consult hoef je alleen een korte online vragenlijst naar waarheid in te vullen, die vervolgens zal worden beoordeeld door een geregistreerde EU-arts.

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling