Xylocaïne zalf kopen: Bij Kruidvat of Etos?

Wil je weten waar Xylocaïne te verkrijgen is? Blijf lezen om te ontdekken of je Xylocaïne kunt aanschaffen bij drogisterijen, zoals Kruidvat of Etos. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om Xylocaïne online te bestellen. Tijdens het online bestelproces kun je, na goedkeuring van een korte (online) vragenlijst, een doktersrecept verkrijgen. Vervolgens wordt de medicatie binnen 48 uur door een erkende apotheek bij je thuis bezorgd. Klik hieronder op de knop om Xylocaïne online te bestellen.

Wat is Xylocaïne zalf?

Xylocaïne zalf is een geneesmiddel dat de huid en slijmvliezen plaatselijk gevoelloos maakt en de pijn verlicht. Het maakt gebruik van de werkzame stof lidocaïne. Lidocaïne is een stof met een kortwerkend lokaal anestheticum van het amide-type met een snel intredende werking. Het behoort dan ook tot de groep van geneesmiddelen voor plaatselijke anesthetica (lokale verdoving).

Waar wordt Xylocaïne zalf voor gebruikt?

Xylocaïne zalf wordt gebruikt om pijn en jeuk te verlichten door zijn verdovende werking. Het kan worden toegepast bij zowel volwassenen als kinderen van alle leeftijden. Voorbeelden van situaties waarin het wordt gebruikt, zijn pijn en branderigheid bij aambeien, anusscheurtjes, zenuwpijn of jeuk als gevolg van insectenbeten en wondjes. Daarnaast wordt het ook gebruikt voor snelle lokale verdoving van het slijmvlies, bijvoorbeeld bij ingrepen in de keel-, neus- en oorheelkunde, mondchirurgie en verloskunde.

Is Lidocaïne hetzelfde als Xylocaïne?

Lidocaïne is de werkzame stof die wordt gebruikt als een lokaal verdovingsmiddel om pijn te verlichten. Het wordt verkocht onder verschillende merknamen, zoals Xylocaïne en Xylocard. Dit betekent dat lidocaïne hetzelfde is als Xylocaïne, maar Xylocaïne alleen de merknaam is voor lidocaïne.

Hoe snel werkt Xylocaïne zalf?

Xylocaïne is over het algemeen een snelwerkend geneesmiddel. De werking treedt meestal op binnen 5 minuten bij de meeste klachten. De huid zal dan verdooft zijn, waardoor de pijn en jeuk minder gevoeld zal worden. Echters kan de werking bij sommige specifieke klachten iets langer duren, waarbij het tot 15 minuten kan duren voordat het effect merkbaar is.

Hoe lang werkt Xylocaïne zalf?

Hoe lang het verdovende effect aanhoudt, is afhankelijk van de hoeveelheid Xylocaïne zalf die is aangebracht. Over het algemeen houdt het verdovende effect ongeveer 4 uur aan, maar het kan ook korter zijn, zoals 2 uur of zelfs 30 minuten.

Welke bijwerkingen heeft Xylocaïne zalf?

Ondanks zijn effectieve verdovende werking blijft er een kans aanwezig op bijwerkingen, net als alle andere medicijnen. Hieronder worden de bekende bijwerkingen beschreven:

Soms (bij 10 tot 30 op de 100 mensen):

  • Huidirritatie, te merken aan roodheid of na uitwerking branderigheid of juist meer jeuk.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen):

  • Overgevoeligheid of allergische voor die geneesmiddel. Dit is te merken aan galbulten, zwelling, roodheid of jeuk.

Ervaar je één van deze bijwerkingen of bijwerkingen die hier niet tussen staan? Raadpleeg dan jouw arts. Bovendien is het altijd verstandig om de bijsluiter goed door te lezen om het volledige overzicht te kunnen inzien.

Waar is Xylocaïne zalf te koop bij Kruidvat of Etos?

Xylocaïne is een geneesmiddel dat alleen op recept verkrijgbaar is bij gecertificeerde apotheken. Het is dan ook niet mogelijk om Xylocaïne bij drogisterijen zoals Kruidvat of Etos te kopen, aangezien zij geen geldige vergunning hebben om dit geneesmiddel te mogen verkopen. Als je toch naar één van deze drogisterij gaat, zullen ze je echter weer doorverwijzen naar een apotheek.

Een recept kan verder verkregen worden via de huisarts. Komt het jou niet gelegen uit om langs de huisarts te gaan? Dan is het ook mogelijk om Xylocaïne online te bestellen. Bij het online bestellen moet je een korte online vragenlijst naar waarheid invullen. Een geregistreerde EU-arts zal deze vervolgens in behandeling nemen. Hij of zij zal op basis van de ingevulde vragenlijst beoordelen of Xylocaïne zalf voor jouw geschikt is. Als dat het geval is, zal de EU-arts een recept aan jou voorschrijven. Zo hoef jij je huis niet uit en kom je ook niet in contact met een fysieke arts.

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling