Kun je Codeïne tabletten kopen zonder recept?

Wat is een Codeïne tablet en kun je dit geneesmiddel zonder recept kopen? Lees verder om dit te ontdekken. Bovendien is er de mogelijkheid om Codeïne tabletten online te bestellen. Bij het online bestelproces kun je na goedkeuring van een gecertificeerde EU-arts een recept krijgen. Vervolgens zal een gecertificeerde apotheek de medicatie binnen 48 uur bij je thuis afleveren. 

Wat zijn Codeïne tabletten ?

Een Codeïne tablet is een geneesmiddel met de werkzame stof codeïne. Het is een geneesmiddel dat op meerdere manieren ingezet kan worden. Denk hierbij aan het verminderen van hoesten (hoestprikkel dempend) en ook een pijnstillende werking. De werkzame stof codeïne behoort zelfs tot de opioïde pijnstillers. Dit zijn medicijnen die invloed hebben op het centrale zenuwstelsel. Codeïne is verkrijgbaar in tabletten van 10 mg, 15 mg en 20 mg. Daarnaast kan het ook verkregen worden in de vorm van een hoestdrank, maar is dit vaak in een lagere dosering en dus minder sterk. 

Waar kan Codeïne tabletten voor gebruikt worden?

De Codeïne tabletten kan voor verschillende klachten voorgeschreven worden, doordat het een zogenoemde opioïde pijnstiller is. Artsen schrijven deze Codeïne tabletten voor bij pijnklachten, waarbij paracetamol bijvoorbeeld niet voldoende werkt. Zo kan het gebruikt worden voor hoofdpijn, menstruatiepijn, gewrichtspijn, griep, aanhoudende kriebelhoest (prikkelhoest/droge hoest) en reumatische pijn. Daarnaast wordt Codeïne in sommige gevallen voorgeschreven in combinatie met een andere pijnstiller, zoals paracetamol

Mogelijke bijwerkingen van Codeïne tabletten

Elk medicijn kan in principe bijwerkingen geven en hoe sterker het medicijn is hoe groter de kans zal zijn op bijwerkingen en de ernst van de bijwerking. Ook Codeïne is hier geen uitzondering van. Het gebruik van Codeïne tabletten kunnen tot de volgende bijwerkingen leiden: sufheid, slaperigheid en obstipatie (verstopping). Dit zijn de meest voorkomende bijwerkingen. Het wordt dan ook soms zelfs voorgeschreven voor diarree, omdat het Codeïne en obstiperende werking heeft en diarree tegengaat. Andere voorkomende bijwerkingen zijn duizeligheid, misselijkheid en overgevoeligheidsreacties. Houd er rekening mee dat niet iedereen last hoeft te krijgen van bijwerkingen. Sommigen merken helemaal geen bijwerkingen, terwijl anderen meerdere bijwerkingen ervaren. Blijf je echter bijwerkingen ervaren of ervaar je ernstiger bijwerkingen? Meld dit dan direct bij jouw arts. 

Codeïne pillen kopen zonder recept

De Codeïne pil is niet zonder een recept te verkrijgen. Dit heeft te maken het morfineachtige karakter van deze pijnstiller, waardoor het een sterker medicijn is dan een gewone pijnstiller. Wel is het mogelijk om een hoestdrank variant met Codeïne te kopen zonder recept, omdat dit een lagere dosering heeft. Maar om Codeïne pillen te kopen heb je dus een recept nodig die je bij een (huis)arts kunt krijgen, om het vervolgens bij een apotheek te kunnen afhalen. Echter is het wel mogelijk om een online recept te krijgen, waardoor je niet langs de huisarts hoeft te gaan. Je kunt een online consult aanvragen, waarna een gecertificeerde EU-arts jou zal beoordelen of jij geschikt bent voor dit medicijn. Indien dit het geval is zal hij of zij jou een recept uitschrijven waarmee jij vervolgens (online) Codeïne pillen mee kunt aanschaffen. Voor meer gedetailleerdere informatie zie, Codeïne kopen.

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling