Is Codeïne bij de Kruidvat of Etos te koop?


Wil je weten waar je Codeïne kunt verkrijgen? Lees verder om te ontdekken of je Codeïne kunt aanschaffen bij bekende drogisterijen, zoals Kruidvat of Etos. Bovendien bestaat de mogelijkheid om Codeïne online te bestellen. Bij het online bestelproces kun je na goedkeuring van een ingevulde korte (online) vragenlijst een recept verkrijgen. Vervolgens zal een gecertificeerde apotheek de medicatie binnen 48 uur bij je thuis afleveren. Klik hieronder om Codeïne eenvoudig online te bestellen.

Wat is Codeïne?

Codeïne is een geneesmiddel met de werkzame stof codeïne zelf. Het is een geneesmiddel dat op verschillende manieren kan worden gebruikt. Het werkt als een hoestprikkeldempend medicijn, dat de neiging tot hoesten vermindert. Heeft het ook een pijnstillende werking en kan het gebruikt worden bij diarree. Daarnaast komt het voor in tabletten of drank en wordt het soms ook gebruikt in combinatie met paracetamol.

Hoe snel werkt Codeïne?

Codeïne heeft over het algemeen een zeer snelle werking. Vaak merk je al binnen een half uur na inname van het medicijn dat de klachten verminderd zijn. De werking van het medicijn houdt vervolgens nog drie tot vijf uur aan. Bij hoest of diarree blijf je dit medicijn gebruiken totdat de klachten volledig zijn verdwenen, terwijl je het voor pijn juist zo kort mogelijk wilt gebruiken. Normaal gesproken zouden de klachten binnen 2 weken volledig hersteld moeten zijn.

Hoeveel Codeïne is gevaarlijk?

Het verschilt per aandoening wat de maximale dosering voor Codeïne is. Bij klachten als (droge) hoest is de normale dosis 10-30 mg, met een maximale dosering van 120 mg, verspreid over 24 uur en zo nodig elke 6 uur in te nemen. Voor pijnbestrijding is 30 tot 60 mg de normale dosis, waarbij de maximale dosis 240 mg verspreid is over 24 uur, met inname van vier keer 60 mg en zo nodig elke 6 uur opnieuw in te nemen. Gebruik Codeïne voor pijn niet langer dan 3 dagen als je onvoldoende effect ervaart.

Indien je niet aan de maximale doseringen houdt, kun je echter een overdosis krijgen. Bij een overdosis vergroot je de kans op bijwerkingen, maar daarnaast kunnen er ook ernstige bijwerkingen optreden, zoals verlies van bewustzijn, onderdrukking van de ademhaling, convulsies (stuipen) of zelfs erger.

Is Codeïne verslavend?

Codeïne is een opiaat, maar veel zwakker dan morfine. Doordat een deel van de codeïne in het lichaam wordt omgezet in morfine, bestaat er nog steeds een kans op verslaving, aangezien de verslavende stof in codeïne morfine is. Over het algemeen is de kans op verslaving echter erg klein wanneer je codeïne gebruikt, zoals het voorgeschreven is door de arts. Bij langdurig gebruik kan het echter voorkomen dat je steeds een hogere doses codeïne nodig hebt om hetzelfde effect te bereiken. Bovendien als je vervolgens ook nog eens acuut stopt met het gebruik van codeïne, kun je ontwenningsverschijnselen ervaren, zoals tremor en het veroorzaken van een delier.

Wat lijkt op Codeïne?

Naast codeïne zijn er ook andere geneesmiddelen die bijna dezelfde werking hebben als codeïne. Dit zijn dextromethorfan en noscapine. Beide geneesmiddelen werken als hoestonderdrukkers. Het verschil met codeïne is dat ze geen verdovende werking hebben. Bovendien maken deze twee middelen gebruik van verschillende actieve bestanddelen en hebben ze een lagere of zelfs geen kans op verslaving. Tot slot zijn deze twee middelen vaak ook nog eens vrij verkrijgbaar zonder recept.

Kan je Codeïne zonder recept kopen?

Codeïne is een morfineachtige pijnstiller, wat betekent dat het een sterker medicijn is dan een gewone pijnstiller (paracetamol). Hierdoor is het niet mogelijk om codeïne zonder recept te kopen. Om Codeïne te kunnen kopen, heb je dus een recept nodig dat je bij een gecertificeerde apotheek moet aantonen. Dit komt doordat codeïne een geneesmiddel is dat ernstige bijwerkingen kan veroorzaken en zelfs verslaving kan veroorzaken bij verkeerd gebruik.

Hoe kom je aan Codeïne: Kruidvat of Etos?

Zoals eerder vermeld is, is Codeïne alleen op recept verkrijgbaar bij gecertificeerde (online) apotheken. Het is dus niet mogelijk om Codeïne te kopen bij drogisterijen, zoals Kruidvat of Etos, omdat zij geen vereiste vergunning beschikken om dit geneesmiddel te mogen verkopen. Codeïne is dus alleen verkrijgbaar bij gecertificeerde (online) apotheken met een geldige recept.

Een recept is verkrijgbaar via de huisarts. Komt het je niet gelegen uit om langs de huisarts te gaan? Dan kun je Codeïne ook nog online bestellen. We verwijzen je hiervoor graag door naar de volgende pagina, Codeïne. Hier zal je een gedetailleerde beschrijving vinden over Codeïne en waar je veilig en vertrouwd een online consult kunt aanvragen bij één van onze aanbieders op 123apotheek.nl. Zo hoef je je huis niet uit en zal je ook niet in aanraking komen met een fysieke arts. Je hoeft alleen een korte online vragenlijst naar waarheid in te vullen, die vervolgens beoordeeld zal worden door een geregistreerde EU-arts.

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling