Domperidon kopen bij de Kruidvat?

Wil je weten waar Domperidon verkrijgbaar is? Lees dan verder om te ontdekken of Domperidon ook te koop is bij drogisterijen, zoals de Kruidvat of Etos. Daarnaast is het ook mogelijk om Domperidon online te kopen. Bij het proces van online bestellen kun je na goedkeuring van een ingevulde korte (online) vragenlijst een doktersrecept ontvangen, waarna de medicatie binnen 48 uur thuis geleverd wordt door een erkende apotheek. Klik hieronder op de volgende knop voor het eenvoudig online bestellen van Domperidon.

Wat is Domperidon?

Domperidon is een geneesmiddel dat ervoor zorgt dat voedsel sneller van de maag naar de darmen gaat door de bewegingen van de maag en het eerste deel van de darmen te stimuleren. Het wordt gebruikt voor het behandelen van misselijkheid en braken en het helpt bij het verlichten van misselijkheid symptomen.

Hoelang mag je Domperidon innemen?

Domperidon is een geneesmiddel dat zo kort mogelijk en in de laagst effectieve dosis gebruikt mag worden, omdat het ernstige bijwerkingen kan veroorzaken op lange termijn. Het is niet toegestaan om Domperidon langer dan een week achter elkaar te gebruiken. Als je na enkele dagen merkt dat de klachten nog niet verminderd zijn, bespreek dan met de arts of langer gebruik mogelijk is en welke risico's hieraan verbonden zijn.

Hoeveel Domperidon mag je nemen?

De volgende informatie dient als richtlijnen voor de dosering van dit medicijn. De exacte dosering zal worden voorgeschreven door artsen of apothekers. Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar (zwaarder dan 35 kilo) is de dosering 10 mg per keer. Voor kinderen die minder dan 35 kilo wegen, is de dosering 0,25 mg per kilo lichaamsgewicht per keer. Daarnaast mag Domperidon niet vaker dan 3 keer per dag ingenomen worden.

Wat is alternatief voor Domperidon?

Voor de behandeling van gebruikers die te maken hebben met misselijkheid en braken zijn Domperidon en Primperan (metoclopramide) vaak de eerste keuze. Andere alternatieven voor antimisselijkheidsmedicatie zijn Haldol (haloperidol), dexamethason, motilium en prepsulsid.

Is Domperidon hetzelfde als Metoclopramide?

Nee, Domperidon en Metoclopramide zijn niet dezelfde geneesmiddelen, ondanks dat beide geneesmiddelen wel worden gebruikt voor misselijkheid en braken. Daarnaast maken deze twee geneesmiddelen ook gebruik van verschillende werkzame stoffen. Verder wordt Domperidon voornamelijk gebruikt voor het behandelen en verminderen van misselijkheid en braken, terwijl Metoclopramide wordt gebruikt voor misselijkheid en braken, maar ook wordt voorgeschreven voor gastro-oesofageale, refluxziekte (GERD) en gastroparese.

Is Domperidon veilig?

Domperidon is een veilig geneesmiddel mits het op de goede manier wordt gebruikt. Denk hierbij aan het opvolgen van de voorschriften van de arts of apotheker. Daarnaast het niet langer dan de toegestane gebruiksduur gebruiken en een maximale dosering hebben van 30 mg per dag. Echter bij onjuist gebruik, te hoog dosering of zeldzame gevallen kunnen er bijwerkingen ontstaan, zoals hartritmestoornissen en andere hartproblemen.

Domperidon is een veilig geneesmiddel, mits het op de juiste manier wordt gebruikt. Zo is het belangrijk om de voorschriften van de arts of apotheker goed op te volgen, zich aan de voorgeschreven gebruiksduur te houden en de maximale dagelijkse dosering van 30 mg niet te overschrijden. Echter bij onjuist gebruik, te hoge doseringen of in zeldzame gevallen kunnen er bijwerkingen optreden, zoals hartritmestoornissen en andere hartproblemen.

Kun je Domperidon zonder recept krijgen?

Domperidon is een medicijn dat uitsluitend op recept verkrijgbaar is. Het is niet mogelijk om Domperidon zonder een geldig recept te kopen. Een recept kan verkregen worden via een huisarts of via online aanbieders. Echter, het is van belang op te merken dat er ook veel online websites zijn waar je Domperidon zonder recept kunt vinden. Hoewel deze optie soms goedkoper lijkt, is er geen garantie voor de veiligheid en betrouwbaarheid van het medicijn Domperidon.

Waar kun je Domperidon kopen: Kruidvat?

Aangezien Domperidon alleen op recept verkrijgbaar is, kun je het niet kopen bij drogisterijen, zoals Kruidvat of Etos. Deze drogisterijen hebben namelijk geen geldige vergunning om dit geneesmiddel te mogen verkopen. Domperidon is dan ook verder alleen verkrijgbaar met een geldige recept bij gecertificeerde (online) apotheken.

Een recept kan worden verkregen via een huisarts. Heb je echter geen tijd om langs de huisarts te gaan? Dan zou je het recept en het medicijn (Domperidon) ook nog online kunnen bestellen. Wij verwijzen je hiervoor graag door naar de volgende pagina, Domperidon. Op deze pagina zal je een gedetailleerdere beschrijving over Domperidon vinden en kun je ook direct veilig en vertrouwd een online consult aanvragen bij één van onze aanbieders op 123apotheek.nl. Hierdoor hoef je geen tijd vrij te maken om naar de huisarts te gaan en hoef je ook geen fysieke arts te bezoeken.

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling