Fucidin zalf kopen: Bij Kruidvat of Etos?

Ben je nieuwsgierig naar de beschikbaarheid van Fucidin? Lees verder om te ontdekken waar je Fucidin kunt kopen, zoals bij drogisterijen zoals Kruidvat of Etos. Daarnaast bestaat ook de optie om Fucidin online aan te schaffen. Via het online bestelproces kun je, na goedkeuring van een invulde korte (online) vragenlijst, een recept verkrijgen. Vervolgens wordt de medicatie binnen 48 uur door een gecertificeerde apotheek bij je thuis afgeleverd. Klik hieronder om Fucidin eenvoudig online te bestellen.

Wat is Fucidin zalf?

Fucidin zalf is een geneesmiddel dat behoort tot de groep antibiotica. Fucidin zalf bevat de werkzame stof fusidinezuur, dit is een antibioticum dat effectief is tegen infecties die veroorzaakt zijn door bepaalde bacteriën (voornamelijk stafylokok-bacterie). Het werkt door de eiwitaanmaak van de bacteriën te belemmeren, waardoor ze uiteindelijk sterven.

Waar kan je Fucidin zalf voor gebruiken?

Fucidin zalf is een krachtig antibiotische geneesmiddel voor het behandelen van verschillende huidproblemen. Het is een bekend geneesmiddel dat vaak door de artsen wordt voorgeschreven aan patiënten, vanwege de bewezen werkzaamheid en kan het toegepast worden aan een breed scala huidproblemen. Enkele voorbeelden waarbij Fucidin zalf wordt gebruikt, zijn huidinfecties (zoals psoriasis), krentenbaard, ontstoken eczeem en eikelontsteking.

Hoe snel werkt Fucidin zalf?

Fucidin zalf is een geneesmiddel dat meestal als een kuurbehandeling wordt voorgeschreven. Het is dan ook belangrijk om de kuur altijd volledig af te maken, zelfs als de symptomen verdwenen zijn. Over het algemeen duurt de kuurbehandeling zo 1 tot 2 weken, waarbij de klachten meestal na een paar dagen al zullen afnemen.

Hoe vaak mag je Fucidin zalf smeren?

Het is belangrijk om Fucidin zalf altijd te gebruiken, zoals de arts of apotheker het heeft voorgeschreven. Ben je niet zeker over het juiste gebruik, neem dan voor de zekerheid contact op met jouw arts of apotheker. Over het algemeen is de aanbevolen dosering voor zowel de volwassen als kinderen dat Fucidin zalf driemaal per dag op de aangedane huid aangebracht mag worden.

Hoelang moet Fucidin zalf intrekken?

Naast dat het driemaal per dag gebruikt mag worden, is er geen algemene inwerktijd voor Fucidin zalf. Over het algemeen kun je het volledig laten inwerken totdat het is opgedroogd, tenzij jouw arts of apotheker het anders heeft aangegeven. Probeer daarnaast het aanbrengen van de Fucidin zalf gelijkmatig over de dag te verdelen, zodat het middel een constant effect heeft. Verder mag je dit geneesmiddel maximaal 2 weken achter elkaar gebruiken om resistentie van de bacteriën te voorkomen. Na de 2 weken dien je minimaal 2 weken te stoppen, voordat je het opnieuw zou willen gebruiken.

Is Fucidin zalf vrij verkrijgbaar?

Fucidin zalf is een geneesmiddel dat niet vrij verkrijgbaar is. Om Fucidin zalf te kopen, heb je een recept nodig. Dit recept kan via jouw (huis)arts verkregen worden of via erkende online apotheken. Houd er wel rekening mee dat er ook genoeg online websites zijn waar Fucidin zalf zonder recept verkrijgbaar is. Deze geneesmiddelen zijn vaak een stuk goedkoper, maar zal je niet verzekerd zijn van een veilig en betrouwbaar Fucidin zalf.

Waar kan je Fucidin zalf kopen: Kruidvat of Etos?

Aangezien Fucidin zalf alleen op voorschrift verkrijgbaar is, is het dus niet mogelijk om Fucidin zalf bij drogisterijen, zoals Kruidvat of Etos te kopen. Deze drogisterijen hebben namelijk geen vergunning om dit medicijn te mogen verkopen. Fucidin zalf is alleen verkrijgbaar bij gecertificeerde (online) apotheken met een geldige recept.

Een recept kan dus via de huisarts verkregen worden. Komt het je echter niet uit om langs de huisarts te gaan? Dan kun je het recept en Fucidin zalf ook online bestellen. Bij het online bestellen moet je een korte online vragenlijst naar waarheid invullen. Je komt verder niet in contact met een fysieke arts en hoeft je het huis ook niet uit. Een geregistreerde EU-arts zal de ingevulde vragenlijst beoordelen en aan de hand van de vragenlijst beslissen of hij of zij een recept aan jou voorschrijft.

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling