Cortisone zalf kopen bij Kruidvat of Etos?

Wil je weten waar Cortisone zalf verkrijgbaar is? Lees verder om te ontdekken waar je Cortisone zalf kunt kopen. Denk hierbij aan drogisterijen, zoals Kruidvat of Etos. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om Cortisone zalf online te bestellen. Bij het online bestelproces kun je, nadat een kort ingevulde (online) vragenformulier goedgekeurd is, een doktersrecept ontvangen. Vervolgens wordt de Cortisone zalf binnen 48 uur door een erkende apotheek bij je thuis geleverd. Klik hieronder om Cortisone zalf eenvoudig online te bestellen.

Wat is Cortisone zalf?

Cortisone zalf is ook bekend als Hydrocortison. Dit is een geneesmiddel dat tot de groep corticosteroïden behoort, ook wel bijnierschorshormoon genoemd. Het is een geneesmiddel dat veel wordt gebruikt bij het behandelen van huidaandoeningen. Daarnaast is Cortisone zalf ook wel bekend onder de namen als hormoonzalf, hormooncrème of cortisone crème.

Waar is Cortisone zalf voor?

Cortisone zalf is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor het remmen van ontstekingen en het onderdrukken en verminderen van jeuk, roodheid, schilfering en zwellingen. Het wordt dan ook voorgeschreven door de artsen aan de mensen die last hebben van ontstoken huid of andere huidaandoeningen, zoals eczeem, psoriasis, cystische acne, dermatitis en sommige gevallen van chronische discoïde lupus erythemathodes.

Hoe werkt Cortisone zalf?

Bij huidaandoeningen, zoals eczeem of psoriasis, wordt het immuunsysteem van buitenaf aangevallen. Dit veroorzaakt vervolgens rode en pijnlijke plekken op de huid die erg veel zullen jeuken. Door deze irritatie (jeuk) wordt er veel gekrabd, wat leidt tot schilfering, bloedingen en het barsten van de huid. Cortisone zalf (hydrocortisone crème) is een geneesmiddel dat ontstekingsremmend werkt en de bloedvaten vernauwt. Door het gebruik van cortisone zalf worden huidklachten, zoals roodheid, jeuk en pijn, onderdrukt, waardoor je minder gaat krabben en dus de huid beter en sneller laat genezen.

Hoe lang mag je Cortisone zalf gebruiken?

Het verschilt natuurlijk per gebruiker hoelang je Cortisone zalf mag gebruiken. Dit hangt af van het type huidaandoening en de ernst ervan. Bij het eerste gebruik van Cortisone zalf zal de arts meestal voorschrijven om het twee tot drie weken achter elkaar te gebruiken, maar niet langer dan vier weken. Daarna moet Cortisone zalf telkens met enkele dagen onderbreking worden gebruikt. Ten slotte wanneer de huidklachten (pijn, jeuk, roodheid, enz.) vermindert zijn, zal de huisarts beginnen met een afbouwschema. Het is belangrijk om bij langdurig gebruik niet plotseling te stoppen, omdat er kans is op ontwenningsverschijnselen.

Is Cortisone zalf op voorschriften?

Cortisone zalf is een geneesmiddel dat alleen op recept verkrijgbaar is. Het is dus niet mogelijk om Cortisone zalf zonder voorschriften bij apotheken te verkrijgen. Een recept kan verkregen worden via de huisarts of online aanbieders. Let daarnaast op dat er ook veel websites zijn waar je Cortisone zalf zonder recept kunt kopen. Deze zijn vaak goedkoper, maar je hebt geen garantie op een veilige en betrouwbare Cortisone zalf.

Vergelijkbare producten zonder voorschriften

Ook zijn er hulpmiddelen waarvoor je geen voorschrift nodig hebt. Voorbeelden hiervan zijn Bepanthen, Dermalex of La Roche-Posay. Dit zijn medische hulpmiddelen die, net als cortisone zalf, jeuk en roodheid verlichten. Deze middelen zijn echter niet zo sterk en effectief als cortisone zalf. Ze zijn voornamelijk geschikt voor lichte tot matige vormen van eczeem.

Waar is Cortisone zalf te koop: Kruidvat of Etos?

Cortisone zalf is een geneesmiddel dat alleen verkrijgbaar is bij gecertificeerde (online) apotheken. Het heeft dus geen zin om naar een drogisterij, zoals Kruidvat of Etos, te gaan, aangezien deze drogisterijen geen geldige vergunning hebben om Cortisone zalf te verkopen. Met een geldig recept verkregen van de (huis)arts kun je naar een apotheek gaan om Cortisone zalf te kopen.

Komt het je echter niet uit om langs een huisarts te gaan voor een consult en daarna nog naar een apotheek te gaan? Dan zou je Cortisone zalf ook nog online kunnen bestellen. We verwijzen je graag door naar de volgende pagina, Cortisone zalf. Hier zal je een gedetailleerde beschrijving vinden van Cortisone zalf en kun je ook direct veilig en vertrouwd een online consult aanvragen bij één van onze aanbieders op 123apotheek.nl. Zo hoef je je huis niet uit en zal je niet in aanraking komen met een fysieke arts. Je hoeft alleen een korte online vragenlijst naar waarheid in te vullen, die vervolgens wordt beoordeeld door een geregistreerde EU-arts.

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling