Nitrofurantoïne kopen bij Kruidvat?

Ben je benieuwd waar je Nitrofurantoïne kunt vinden? Lees dan verder om te ontdekken of Nitrofurantoïne ook verkrijgbaar is bij drogisterijen, zoals Kruidvat of Etos. Bovendien is het ook mogelijk om Nitrofurantoïne online te kopen. Bij het proces van online kopen kun je na een goedkeuring van een ingevulde korte (online) vragenlijst een doktersrecept krijgen, waarna de medicatie vervolgens binnen 48 uur thuis geleverd wordt van een erkende apotheek. Klik hieronder op de volgende knop voor het online bestellen van Nitrofurantoïne.

Wat is Nitrofurantoïne?

Nitrofurantoïne is een antibioticum met als werkzame stof nitrofurantoïne zelf. Het is een geneesmiddel dat effectief is tegen verschillende bacteriën die ontstekingen veroorzaken, zoals urineweginfecties of blaasontstekingen bij zowel mannen als vrouwen. Daarnaast kan het ook gebruikt worden om blaasontstekingen te voorkomen, bijvoorbeeld na operatieve ingrepen aan de urinewegen of transurethrale ingrepen.

Waarom is Nitrofurantoïne eerste keus antibioticum?

Nitrofurantoïne is de eerste keus antibiotica voor de behandeling van urineweginfecties. Dit komt doordat wetenschappelijk is aangetoond dat Nitrofurantoïne effectief is, maar vooral ook omdat er weinig resistentie van E. coli tegen nitrofurantoïne is waargenomen en E. coli is de belangrijkste verwekker van urineweginfecties.

Hoeveel Nitrofurantoïne bij blaasontsteking?

De dosering van Nitrofurantoïne is afhankelijk van de behandeling en het type Nitrofurantoïne. Bij de behandeling van acute lage-urineweginfecties of blaasontsteking is de dosering voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar 4 keer per dag 50 mg. Het is belangrijk om de dosis gelijkmatig over de dag te verdelen voor een constant effect. Bij gebruik van capsules met gereguleerde afgifte neem je 2 keer per dag (om de 12 uur) 100 mg in. Voor het voorkomen van blaasontstekingen wordt meestal eenmaal daags een suspensie ingenomen van 50-100 mg. Het is altijd belangrijk om dit geneesmiddel te gebruiken, zoals het voorgeschreven is door de arts.

Hoelang duurt het voor Nitrofurantoïne werkt?

Nitrofurantoïne begint binnen enkele uren na inname te werken, maar het kan een of twee dagen duren voordat je daadwerkelijk verbetering in je symptomen opmerkt. Daarnaast zijn er ook twee vormen van Nitrofurantoïne: de gewone capsules en langwerkende capsules, waarbij de gewone capsules een werking van 6 uur heeft en de langwerkende capsules een werking van 12 uur heeft. Gewoonlijk verdwijnen de klachten na een kuur van 5 dagen, daarom wordt een kuur meestal voorgeschreven voor een duur van 5 tot 7 dagen.

Is Nitrofurantoïne hetzelfde als Furadantine?

Ja, Nitrofurantoïne is hetzelfde als Furadantine. Furadantine is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van blaasontsteking (urineweginfecties). De werkzame stof in Furadantine is nitrofurantoïne. Furadantine is de merknaam voor dit geneesmiddel, terwijl Nitrofurantoïne de generieke naam is. Hoewel ze verschillende namen hebben, bevatten ze dezelfde werkzame stof en hebben ze dezelfde werking.

Is Nitrofurantoïne zonder recept verkrijgbaar?

Nitrofurantoïne is een medicijn dat alleen verkrijgbaar is op recept bij gecertificeerde apotheken. Het is niet mogelijk om Nitrofurantoïne zonder recept te kopen. Een recept kan worden verkregen via een huisarts of online aanbieders. Het is echter belangrijk om op te merken dat er ook veel online websites zijn waar je Nitrofurantoïne zonder recept kunt verkrijgen. Hoewel deze optie vaak goedkoper lijkt te zijn, is er geen garantie voor de veiligheid en betrouwbaarheid van het medicijn Nitrofurantoïne.

Kan je Nitrofurantoïne bij de Kruidvat kopen?

Zoals je hebt gelezen, is Nitrofurantoïne alleen op recept verkrijgbaar. Daarom is het niet mogelijk om Nitrofurantoïne bij drogisterijen, zoals Kruidvat of Etos te kopen. Deze drogisterijen hebben namelijk geen geldige vergunning om dit geneesmiddel te mogen verkopen. Nitrofurantoïne is dan ook uitsluitend verkrijgbaar bij gecertificeerde (online) apotheken met een geldig recept.

Een recept kan worden verkregen via de huisarts. Komt het je echter niet uit om langs de huisarts te gaan, kun je het recept en Nitrofurantoïne ook online bestellen. We verwijzen je graag door naar de volgende pagina, Nitrofurantoïne. Hier vind je een gedetailleerde beschrijving van Nitrofurantoïne en kun je ook direct veilig en vertrouwd een online consult aanvragen bij één van onze aanbieders op 123apotheek.nl. Je hoeft alleen een korte online vragenlijst naar waarheid in te vullen, die vervolgens door een geregistreerde EU-arts wordt beoordeeld. Zo hoef je je huis niet uit en kom je niet in aanraking met een fysieke arts.

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling