Is afvallen met Wegovy gezond?

Wil je weten waar je Wegovy kunt vinden? Blijf lezen om te ontdekken waar je Wegovy kunt kopen en welke opties beschikbaar zijn. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om Wegovy online te bestellen. Na het invullen van een kort (online) vragenlijst en eventuele goedkeuring, ontvang je een doktersrecept. Vervolgens wordt de medicatie veilig en snel door een erkende apotheek binnen 48 uur bij je thuis geleverd.

Wat is Wegovy?

Wegovy is een geneesmiddel met de werkzame stof semaglutide. Het is een behandeling bij het helpen afslanken door middel van een injecteerbare pen die je één keer per week moet gebruiken. Dit geneesmiddel is ontworpen om volwassenen met een BMI van meer dan 30 te helpen afvallen. Maar kan het ook gebruikt worden door mensen met een BMI boven de 27 in combinatie met een gewichtsgerelateerde gezondheidsproblemen, zoals hypertensie, slaapapneu of diabetes type-2. Echter is het wel belangrijk om dit medicijn in combinatie te gebruiken met een goed dieet en voldoende lichaamsbeweging voor het beste resultaat.

Wat doet Wegovy?

In het lichaam zit van nature het hormoon GLP-1 (glucagon-like peptide-1). Dit hormoon komt normaal gesproken vrij uit de maag tijdens het eten en werkt als een signaal die de hersenen vertelt dat je vol zit en regelt ook de bloedsuikerfunctie. De werkzame stof semaglutide in Wegovy heeft dezelfde werking als dit hormoon. Het zorgt ervoor dat je een eerder verzadigd gevoel ervaart en treedt er minder snel een hongergevoel op. Hierdoor zal je beter en makkelijker een gezond dieet kunnen vol houden en lukt het dus ook om beter af te vallen.

Is Wegovy verkrijgbaar in Nederland?

Wegovy is al een geregistreerde geneesmiddel in Nederland alleen is het voor nu nog niet verkrijgbaar. Er is daarnaast ook nog geen exacte datum bekend voor wanneer Wegovy naar Nederland komt. Wel kun je via bekende en vertrouwde aanbieders op 123apotheek.nl een online consult aanvragen voor het verkrijgen van Wegovy, mits het voor jou geschikt is. Zie ‘Waar kan je Wegovy kopen?’ onderaan het artikel, voor verdere informatie.

Hoeveel val je af met Wegovy?

Natuurlijk is de hoeveelheid gewicht die een persoon kan verliezen met Wegovy voor elke persoon anders. Maar verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat er een aanzienlijk deel van de gebruikers een gewichtsverlies van minstens 5% bereikt. Verder zijn er verschillende onderzoeken geweest waarbij de deelnemers 68 weken met Wegovy zijn behandeld. De deelnemers bestonden uit twee groepen, een groep die Wegovy kreeg en een groep die placebo kreeg. Hieruit is naar voren gekomen dat de groep die Wegovy kreeg gemiddeld 15 tot 16% van hun lichaamsgewicht verloor, terwijl de placebogroep slechts 2% van hun lichaamsgewicht verloor. Bovendien bereikte er ongeveer 85% van de personen om ten minste 5% van hun lichaamsgewicht te verliezen.

Is Wegovy hetzelfde als Ozempic?

Wegovy en Ozempic zijn door dezelfde geneesmiddelenbedrijf gemaakt en bevatten daarnaast ook nog dezelfde werkzame stof Semaglutide. Hierdoor hebben deze twee geneesmiddelen veel gelijkenissen in de werking van het afvallen. Maar het grote verschil is dat Ozempic goedgekeurd is voor het helpen bij patiënten met diabetes type 2, terwijl Wegovy een hogere dosis heeft en alleen goedgekeurd is voor gewichtsverlies. Verder zijn beide medicijnen goedgekeurd door de FDA en moeten ze allebei wekelijks éénmaal geïnjecteerd worden.

Waar kan je Wegovy kopen?

Wegovy is een geneesmiddel die niet zomaar te verkrijgen is. Wegovy is alleen bij gecertificeerde apotheken op recept verkrijgbaar. Een recept kun je via je huisarts krijgen door daar een afspraak te maken. Hij of zij zal tijdens het consult beoordelen of jij voor Wegovy geschikt bent en het recept uitschrijven indien dit het geval is.

Komt het je niet gelegen uit om langs de huisarts te gaan? Dan zou je Wegovy ook nog online kunnen bestellen. Dit kan via één van onze aanbieders op 123apotheek.nl. Wij verwijzen je hiervoor graag door naar de volgende pagina, Wegovy. Hier kan jij veilig en vertrouwd een online consult aanvragen via onze aanbieders. Tijdens dit consult moet jij online een korte vragenlijst invullen en zal je verder niet in aanraking komen met een fysieke arts.

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling