Ozempic: Alles wat je moet weten

Wil je weten waar je Ozempic kunt vinden? Lees verder om te ontdekken waar je Ozempic kunt aanschaffen. Bovendien bestaat ook de mogelijkheid om Ozempic online te bestellen. Bij het online bestelproces kun je na het invullen van een kort (online) formulier een doktersrecept verkrijgen. Vervolgens wordt de medicatie binnen 48 uur door een gecertificeerde apotheek bij je thuis bezorgd. Klik hieronder om Ozempic eenvoudig online te bestellen.

Wat is Ozempic?

Ozempic is een geneesmiddel dat in combinatie van lichaamsbeweging en dieet wordt ingezet voor het behandelen van diabetes mellitus type 2 (suikerziekte). Ozempic bevat het actieve bestanddeel semaglutide. Dit is een medicijn dat de bloedsuiker verlaagt en behoort ook tot de incretine-achtige stoffen. Het voornaamste doel van Ozempic is dan het behandelen van diabetes mellitus type 2, maar wordt het ook steeds populairder onder de niet diabetespatiënten. Naast het verlagen van de bloedsuiker kan het namelijk ook zorgen voor een verminderde eetlust, wat het gewichtsverlies kan bevorderen.

Hoe werkt Ozempic?

De werkzame stof semaglutide heeft bijna dezelfde werking als het hormoon GLP-1 (glucagon-like peptide-1). Dit is een hormoon wat tijdens het eten van een maaltijd in de hersenen, darmen en alvleesklier van nature wordt aangemaakt en speelt een belangrijke rol in het verlagen van de bloedsuikerspiegel en reguleren van insuline. Mensen met diabetes mellitus type 2 hebben te weinig GLP-1. Ozempic is dan een middel die voor een boost van GLP-1 in het lichaam zorgt. Dit stimuleert de afgifte van de insuline uit de alvleesklier (verlagen van bloedsuikerspiegel), vermindert de aanmaak van glucose (zorgt ook voor een daling van bloedsuikerspiegel) en tot slot geeft het meestal ook een verzadigende werking (zorgt voor vermindert eetlust, leidt tot gewichtsverlies).

Hoe lang mag je Ozempic gebruiken?

De gebruiksduur van Ozempic is over het algemeen een langdurige behandeling voor diabetes mellitus type 2 en in veel gevallen zelfs een medicijn dat levenslang gebruikt moet worden. Maar daarnaast blijft het belangrijk om alsnog altijd de instructies van je arts op te volgen en bij het stoppen of wijzigen van de behandeling altijd met de arts te overleggen. Wordt Ozempic gebruikt voor het verliezen van gewicht? Dan kan het wel enkele weken tot maanden duren voordat het maximale effect bereikt wordt. Maar soms bouwen sommige gebruikers na enkele weken al een tolerantie op voor Ozempic, waardoor er geen verdere gewichtsverlies optreed. In dit geval zal de arts adviseren om met Ozempic te stoppen.

Is Ozempic gevaarlijk?

Het gebruik van Ozempic is natuurlijk niet zonder bijwerkingen en bij gebruik ervan zonder een arts worden de risico's wel natuurlijk groter. Daarnaast kun je de risico's natuurlijk verkleinen door de instructies van je arts goed op te volgen. Verder is er nog geen zekerheid wat de gevolgen kunnen zijn bij langdurig gebruik voor het verliezen van gewicht. Zo zouden de bijwerkingen bijvoorbeeld intenser kunnen zijn. Deskundigen attenderen gebruikers dan ook dat er zeker een risico aanwezig kan zijn als Ozempic op eigen initiatief en zonder begeleiding van een arts wordt gebruikt.

Kan iedereen Ozempic gebruiken?

Niet iedereen kan zomaar Ozempic gaan gebruiken. Ozempic is in principe alleen bedoelt voor het behandelen van gebruikers met diabetes type 2. Mensen met diabetes type 1 mogen dus Ozempic niet gebruiken. Daarnaast wordt dit medicijn alleen toegepast bij volwassenen van 18 jaar en ouder.

Verder is er nog weinig bekend hoe dit medicijn werkt tijdens de zwangerschap. Het is dan ook afgeraden om dit medicijn te gebruiken als je zwanger bent of binnenkort wilt worden. Ook als je maagdarm klachten of andere medische aandoeningen, zoals nierproblemen of leverproblemen hebt wordt het aangeraden om Ozempic beter te vermijden.

Tot slot is het altijd van belang om een arts te raadplegen, voordat je gebruik gaat maken van Ozempic om zeker van te zijn of je dit medicijn veilig kunt gebruiken.

Hoeveel kilo val je af met Ozempic?

Het is niet exact aan te geven hoeveel kilo je zal verliezen bij het gebruiken van Ozempic. Maar uit een onderzoek is er wel naar voren gekomen dat je gemiddeld 15,3 kilogram zal verliezen. Dit is een onderzoek met 1961 mensen die overgewicht of obesitas hebben. Deze deelnemers werden 68 weken lang behandeld met 2,4 mg semaglutide (Ozempic) per week. Uit dit onderzoek is gebleken dat de deelnemers gemiddeld 14,9% van hun lichaamsgewicht verloren en meer dan 86% in staat waren om minstens 5% van hun lichaamsgewicht te verliezen. Combineerde je semaglutide met een aangepaste levensstijl? Dan werd er bij bijna 70% gebruikers een gewichtsverlies van 10% of meer behaald.

Wat is beter Saxenda of Ozempic?

Saxenda (Liraglutide) is een medicijn dat gebruikt wordt voor de behandeling van obesitas en Ozempic (semaglutide) een medicijn dat gebruikt wordt voor de behandeling van diabetes type 2. Beide medicijnen behoren tot de klasse van GLP-1 medicijnen en zijn dan ook effectief bij ondersteuning van gewichtsverlies. Waarbij Saxenda een gelicentieerd injecteerbaar hulpmiddel bij gewichtsverlies is, is Ozempic een off-label als het gaat om gewichtsverlies. Ondanks dat Ozempic een off-label is heeft het wel een gemiddeld gewichtverlies van 14,9%, terwijl Saxenda een gemiddeld gewichtverlies heeft van 10%. Verder moet Saxenda dagelijks geïnjecteerd worden en Ozempic eenmaal per week.

Wat zijn de bijwerkingen van Ozempic?

Het is natuurlijk ontzettend fijn als Ozempic de gewenste resultaten voor je behaald. Echter is er ook een keerzijde. Net als alle andere medicijnen kan ook Ozempic voor bijwerkingen zorgen. Hieronder worden de bekende bijwerkingen beschreven:

Soms (bij 10 tot 30 op de 100 mensen):

 • Misselijk gevoel en diarree.

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen):

 • Oogbeschadiging
 • Minder eetlust
 • Moe voelen en duizelig zijn.
 • Galstenen
 • Een te laag bloedsuiker (hypo).
 • Maagdarmklachten, zoals overgeven, misselijk zijn, buik of maagpijn, zuurbranden, maagontsteking en opgeblazen gevoel.
 • Overgevoeligheid voor dit medicijn.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen):

 • Rode huid en huiduitslag op de geïnjecteerde plaats.
 • Een wat snellere hartslag.
 • Veranderende smaak.
 • Een plotselinge alvleesklierontsteking.

Neem altijd contact op met een arts als je veel last krijgt van deze bijwerkingen. Doe dat ook bij allergische reacties voor Ozempic. Dit kan gaan om een zwelling van de mond, keel of om ademhalingsproblemen.

Kan ik Ozempic zomaar krijgen?

Ozempic is niet zomaar verkrijgbaar. Ozempic is alleen bij gecertificeerde apotheken op recept te verkrijgen. Je kunt een recept bemachtigen door een afspraak te maken bij jouw huisarts. Hij of zij zal tijdens het consult beoordelen of jij voor Ozempic geschikt bent en vervolgens het recept uitschrijven.

Een ander mogelijkheid is om Ozempic online te bestellen. Via één van onze aanbieders op 123apotheek.nl. Wij verwijzen je graag door naar deze pagina, Ozempic. Hier kan jij veilig en vertrouwd een online consult aanvragen via onze aanbieders. Tijdens dit consult moet jij online een korte vragenlijst invullen en zal je verder niet in aanraking komen met een fysieke arts.

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling