Afvallen met injecties: Effectief en veilig?

Wil je weten waar je medicijnen kunt krijgen die helpen bij gewichtsverlies via injecties? Blijf lezen om te ontdekken waar je deze specifieke medicijnen kunt aanschaffen. Bovendien is het ook mogelijk om ze online te bestellen. Tijdens het online bestelproces kun je na het invullen van een korte (online) vragenlijst een doktersrecept verkrijgen, waarna de medicatie binnen 48 uur door een erkende apotheek bij je thuis wordt bezorgd. Klik hieronder om op een eenvoudige manier deze medicijnen voor gewichtsverlies online te bestellen.

Wat is afvallen met injecties?

Bijna iedereen kent het wel de 'dieet- of afslankpillen'. Dit zijn pillen of tabletten die gebruikt worden om gewichtsverlies te bevorderen, zoals 'Mysimba' of 'Xenical'. Maar tegenwoordig worden ook steeds vaker andere afslankmiddelen gebruikt namelijk injecteerbare afslankmedicijnen, ook wel prikpennen genoemd. Deze middelen zorgen vaak voor snellere en zichtbaardere resultaten. In plaats van dat ze oraal worden ingenomen, moeten deze juist vlak onder de huid worden geïnjecteerd, zoals in het bovenbeen, de buik of de bovenarm."

Hoe effectief is afvallen met injecties?

Uit sommige onderzoeken is gebleken dat het gebruik van injecties tot wel 2 keer zo effectief kan zijn als andere middelen om af te vallen. Zo was er een onderzoek waarbij 9 op de 10 mensen een gewichtsverlies van 5% bereikten, 7 op de 10 een gewichtsverlies van 10% en zelfs een derde van de gebruikers een gewichtsverlies van meer dan 20%. De effectiviteit heeft te maken doordat het medicijn optimaal in het lichaam geabsorbeerd kan worden, omdat het rechtstreeks in het bloedbaan wordt gespoten. Echter moet het gebruik van de injectie gecombineerd worden met een gezonder leefstijl, zoals voldoende lichaamsbeweging en dieet om de beste resultaten te behalen.

Welke injectie voor afvallen?

Op de markt zijn verschillende soorten injecties verkrijgbaar die gebruikt worden voor gewichtsverlies. Echter zijn er 3 geneesmiddelen die eruit springen als het gaat om een effectief injecteerbare geneesmiddel. Dit zijn Saxenda, Ozempic en Wegovy.

  • Saxenda bevat de werkzame stof Liraglutide. Waarbij het een gelicentieerd injecteerbaar hulpmiddel is bij gewichtsverlies. Het behoort dan verder ook tot de klasse van GLP-1. Voor gedetailleerde informatie over Saxenda, zie Saxenda.
  • Ozempic bevat de werkzame stof semaglutide. Het is een medicijn die ook tot de klasse GLP-1 behoort. Het is een medicijn dat gebruikt wordt voor behandelingen van diabetes mellitus type 2, maar is het een off-label als het gaat om gewichtsverlies. Voor gedetailleerde informatie over Ozempic, zie Ozempic.
  • Wegovy heeft dezelfde werkzame stof als Ozempic, semaglutide. Het grote verschil is dan ook Wegovy een gelicentieerd geneesmiddel is voor gewichtsverlies en het in een hogere dosis komt. Voor gedetailleerde informatie over Wegovy, zie Wegovy.

Is afvallen met injecties veilig?

Het gebruik van injecties voor gewichtsverlies is zeer veilig. De injecties zijn uitgebreid getest voordat ze op de markt zijn gekomen. De geneesmiddel zijn dan ook afkomstig van bekende fabrikanten en zijn verder goedgekeurd door zowel de FDA als het ministerie van volksgezondheid. Het heeft zelfs een wettelijke procedure doorlopen, waardoor het Zorginstituut Nederland de medicijnen heeft opgenomen in het geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) voor mensen met ernstige overgewicht en/of obesitas. Ondanks de effectiviteit en veiligheid kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen veroorzaken. Hieronder worden de algemene bijwerkingen beschreven:

Bijwerkingen

  • Hoofdpijn
  • Rode huid en huiduitslag op de geïnjecteerde plaats
  • Misselijkheid
  • Diarree
  • Vermoeidheid
  • Maagdarmklachten

Echter kunnen de bijwerkingen variëren afhankelijk van de type injectie. Ben je benieuwd naar de gedetailleerde bijwerkingen van specifieke injecties, raadpleeg dan de bijsluiters van de geneesmiddelen. Neem bovendien altijd contact op met een arts of apotheker indien je last krijg van (ernstige) bijwerkingen.

Voordelen van afvallen met injecties

Het gebruik van injecties om af te vallen kan enkele voordelen met zich meebrengen. De werkzame stoffen kunnen beter worden geabsorbeerd door het lichaam doordat ze rechtstreeks in de bloedbaan terechtkomen. Hierdoor is de opname van de werkzame stof efficiënter dan bij orale medicatie, wat kan leiden tot snellere en betere resultaten. Bovendien bieden injecties een betere controle over de doseringen, omdat het nauwkeuriger afgemeten kan worden.

Tot slot wordt het gebruik van injecties soms onder medisch toezicht uitgevoerd. Dit kan voor veel mensen voordelig zijn, aangezien het regelmatig contact met een medische professional mogelijk is. Deze professional kan namelijk adviseren, begeleiden en eventuele zelfs bijwerkingen in de gaten houden.

Wat kost afvallen met injectie?

De kosten voor gewichtsverlies met injecties kunnen sterk variëren, van € 84,00 tot wel € 270,00. Dit hangt af van het type injectiemiddel, de verpakkingsgrootte en de sterkte. Gelukkig is er vanaf 1 april 2022 een nieuwe regeling ingevoerd, waardoor een kleine groep mensen met ernstig overgewicht of obesitas in aanmerking kan komen voor vergoeding vanuit het basispakket. Houd er echter wel rekening mee dat er strenge voorwaarden aan vastzitten om in aanmerkingen te komen voor de vergoeding.

Waar kan je injecties voor afvallen kopen?

Injecties voor gewichtsverlies zijn alleen bij gecertificeerde apotheken op recept verkrijgbaar. Je kunt een recept verkrijgen door een afspraak te maken bij je huisarts. Jouw huisarts zal tijdens het consult beoordelen of het geneesmiddel voor jou geschikt is. Indien dit het geval is, zal hij of zij het recept aan jou voorschrijven.

Komt het je niet gelegen om langs de huisarts te gaan? Dan zou je de injectie geneesmiddelen ook nog online kunnen kopen. Wij verwijzen je graag door naar de volgende pagina's, Saxenda, Ozempic of Wegovy. Hier kun je veilig en vertrouwd een online consult aanvragen voor één van de injecties voor gewichtsverlies. Tijdens dit consult dien je een korte vragenlijst naar waarheid in te vullen en kom je verder niet fysiek in contact met een arts.

Bestel online

Bestel gemakkelijk online zonder een fysiek bezoek aan een arts

Snelle levering

Levering binnen 24-48 uur in Nederland en België

Veilige aanbieders

Alle aanbieders leveren enkel 100% veilige producten

Beoordeeld met 4.8/5

Een beoordeling van 4.8/5 van onze klanten

123apotheek logo

Hulp nodig?

Copyright © 2023  www.123apotheek.nl - Alle rechten voorbehouden.
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling